30.05. Onneksi olkoon: Pasi | Palaute

Vuosaaren seurakunta

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkaa!

Vuosaaren seurakunta

05.11.2018, 14:08
Kirkossa on vaalivuosi. Ennakkoäänestys on 6.-10.11. ja varsinainen vaalipäivä sunnuntaina 18.11.
seurakuntavalit ennakkoäänestys 2014 Narinkkatori

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkaa

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkaa tiistaina 6.11. ja päättyy lauantaina 10.11.

Ennakkoäänestyspaikkoja on yli 2500 ympäri Suomea. Ennakkoäänestyspaikat ja ehdokkaiden äänestysnumerot löytyvät seurakuntien verkkosivustoilta sekä valtakunnalliselta vaalisivustolta www.seurakuntavaalit.fi.

Äänioikeutettu voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa riippumatta siitä, missä seurakunnassa hän on kirjoilla. Äänestäjän on todistettava henkilöllisyytensä. Äänioikeutettuja ovat kaikki 16 vuotta täyttäneet evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet.

Ensimmäistä kertaa uurnille

Ensi kertaa seurakuntavaaleissa äänioikeutettuna on lähes 200 000 nuorta 16–19-vuotiasta äänestäjää. Heistä noin puolet on alle 18-vuotiaita.

“Nuorille, 16–17-vuotiaille tämä on ensimmäinen mahdollisuus käydä äänestämässä. Tämä on jo kolmas kerta, kun nuoret saavat äänestää seurakuntavaaleissa. Toivotaan, että nuoret huomaavat käyttää ääntänsä ja tuovat vanhempansakin vaaliuurnille”, seurakuntavaalien kampanjapäällikkö Hanna Piira kommentoi.

Vaalikone auttaa ehdokkaan valinnassa

Seurakuntavaaleissa on tälläkin kertaa valtakunnallinen vaalikone, joka auttaa äänestäjiä ehdokasvalinnassa. Seurakuntavaaleissa on yhteensä 16 700 ehdokasta, osa ehdokkaista on ehdolla seurakuntayhtymissä kaksissa vaaleissa. Vaalikoneeseen on vastannut reilusti yli puolet ehdolla olevista.

Vaalikone

Yhdet vai kahdet vaalit?

Vaaleilla valitaan seurakuntaneuvostot ja kirkkovaltuustot seuraavalle nelivuotiskaudelle 2019-2022. Itsenäisessä seurakunnassa ylintä päätösvaltaa käyttää vaaleissa seurakunnan jäsenistä valittu kirkkovaltuusto.

Mikäli saman kunnan alueella on useita seurakuntia, nämä seurakunnat muodostavat seurakuntayhtymän, jossa käydään kahdet vaalit. Seurakuntayhtymässä ylintä valtaa käyttää yhteinen kirkkovaltuusto ja yhtymän seurakunnassa seurakuntaneuvosto.

Varsinaisena vaalipäivänä 18.11. voi äänestää ainoastaan oman seurakunnan nimeämässä äänestyspaikassa.

Vaalikeräys

Seurakuntavaalikeräyksessä 2018 kerättävät varat käytetään lasten, nuorten sekä naisten koulutukseen ja syrjäytymisen ehkäisemiseen Suomessa ja kehitysmaissa. Vaalikeräyksen järjestävät Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Lähetysseura, Suomen Pipliaseura ja Kirkkopalvelut.

Sitten juodaan #vaalikahvit!

Vaalikahvit on suomalainen tapa juhlistaa yhteistä kokemusta. Myös seurakuntavaalien yhteydessä ennakkoäänestysviikolla ja äänestyspäivänä monet seurakunnat järjestävät vaalikahvit. Sosiaalisessa mediassa vaalitunnelmaa voi jakaa tunnuksella #vaalikahvit.

Äänestyspaikat Vuosaaressa

Vuosaaressa voi äänestää ennakkoon 6.–10.11. tai varsinaisena vaalipäivänä 18.11. Ennakkoon voi äänestää missä tahansa äänestyspaikassa.

Muista ottaa äänestyspaikalle mukaan henkilöllisyystodistus.

Äänioikeutettuja ovat vähintään 16-vuotiaat seurakunnan jäsenet.

Ennakkoäänestys 6.–10.11.

Seurakunnan toimisto kaikkina ennakkoäänestyspäivinä 9–18, Katukappeli ti, ke, to, la 10–18, pe 12–20.

Seurakunnan toimisto (Vuosaaren kirkolla), Satamasaarentie 7.

Katukappeli (kauppakeskus Columbuksessa), Vuotie 45.

Vaalipäivän äänestys sunnuntaina 18.11. klo 11–20 Vuosaaren kirkko, Taivaanranta-Sali