23.10. Onneksi olkoon: Severi | Palaute
Vuosaaren seurakunta

Samassa korissa koko sato | Vuosaaren seurakunnan syksy 2020

Vuosaaren seurakunta

08.09.2020, 17:31 /  päivitetty 20.10.2020, 13:31
Seurakunnan toiminnassa arki ja pyhä kohtaavat. Tule mukaan ja löydä oma paikkasi seurakunnasta. Olet lämpimästi tervetullut!
Kori täynnä punaisia syysomenoita. Koria pitää kädessään nuori poika.

Seurakunnan toiminnassa arki ja pyhä kohtaavat. Tule mukaan ja löydä oma paikkasi seurakunnasta. Olet lämpimästi tervetullut!

Pieniä ja suuria pyhiä hetkiä

Tervetuloa seurakuntamme messuihin ja jumalanpalveluksiin – Jumalan kansan yhteisiin juhliin!

Jumalanpalvelus kirkossa sunnuntaisin klo 11.

Iltapäiväkirkko kirkossa torstaisin klo 14 marraskuun loppuun saakka.

Iltapäiväkirkko kirkossa torstaisin klo 12 joulukuun alusta alkaen.

Tulkaa minun luokseni, te työn ja kuormien uuvuttamat, minä annan teille levon.

Tulisitko tekemään messuja kanssamme?

Messuissa on mukana seurakuntalaisia, jotka toimivat erilaisissa tehtävissä: vastaanottamassa kirkkovieraita, jakamassa virsikirjoja, lukemassa tekstejä tai rukouksia, keittämässä kirkkokahveja, keräämässä kolehtia, valmistamassa kirkkosalia messuun tai ihan vain olemalla läsnä ja kohtaamassa muita. Tulisitko sinäkin mukaan? Tervetulleita ovat kaikenlaiset ja kaikenikäiset seurakuntalaiset. Tule mukaan tekemään yhteistä messua! Lisätiedot Marketta Antola, 050 5281 896.

Kuninkaan illoissa on yhteyttä ja iloa!

Kuninkaan iltoja vietetään Vuosaaren kirkossa joka toinen perjantai (parilliset viikot). Illoissa on sanaa, rukousta, todistusta ja ylistystä. Mukavien kohtaamisten ja musiikin lisäksi illoissa on yksi nimi ylitse muiden: Jeesus – kuningasten Kuningas! Syyskauden iltojen puhujat ja musiikin näet tapahtumasta.

Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani. Psalmi 119:105
Kirjan päällä ikäänkuin purjehtivia paperilaivoja.

Löytöretkiä Raamattuun, elämänkysymyksiin ja hiljaisuuteen

Kiinnostaako elämänkysymysten pohdinta, raamatuntulkinta, hiljaisuuden kuuntelu tai ajatusten vaihto? Tule mukaan löytöretkelle: iloitse, hämmästy ja oivalla! Syyskaudella kokoonnutaan pienryhmiin ja raamattupiireihin, löydetään Hiljainen tila kirkosta ja lähdetään kulkemaan Hengen tietä sekä tanssitaan Pyhää tanssia. Löytöretkistä voit lukea lisää täältä.

Poimintoja syksyn löytöretkistä

Hengen tie -työpaja käynnistää kolmivuotisen työskentelyn, joka evästää ryhmänohjaukseen ja opastaa elämään entistä läheisemmin suhteessa Jumalaan ja seurakuntaan ja palvelemaan lähimmäisiä. Työpajaa luotsaa hengellinen ohjaaja, pastori Henri Järvinen.

Pyhän tanssin iltapäivä. Seurakuntalaisia kutsutaan harjoitusoppilaiksi pyhän tanssin ohjaajakoulutuksen tunneille. Mitään erityistä tanssitaitoa ei tarvita, ja varusteiksi riittävät mukava vaatetus ja sisätossut tai villasukat. Musiikki ja liike kuljettavat osallistujat yhteisölliseen rukoushiljaisuuteen.

Hiljainen tila on raamattumietiskelyä, rukoushiljaisuutta ja kuuntelevaa jakamista.

Avoin keskustelu- ja raamattupiiri. Luemme yhdessä Raamattua ja keskustelemme sen äärellä myös omista elämänkysymyksistämme.

Mustavalkoisten pianon koskettimien päällä keltainen vaahteranlehti.

Musiikin iloa!

Syksy soi Vuosaaressa! Seurakunnassa on monenlaista musiikkitoimintaa ja -elämää, johon olet lämpimästi tervetullut mukaan! Tule laulamaan yhdessä, opi uutta kuorossa, tai nauti vain musiikin ilosta konserteissa. Lue lisää kuoroista ja musiikkitoiminnasta täällä.

Lauletaan yhdessä!

Tule laulamaan ajankohtaisia virsiä, hengellisiä lauluja ja kansanlauluja Anja Hinkkasen johdolla. Nautitaan yhdessä laulun ja musiikin ilosta!

Kuvassa iloisesti nauravat nainen ja mies.
Kunnes kohdataan, elämäsi, jääköön käsiin Jumalan.

Kohtaamispaikkoja – ryhmiä, tekemistä, lounasta, aamiaista ja kahvia

Hengähdä hetkeksi, ravitse mieltä ja ravitse ruumista. Kohtaa ja tule kohdatuksi! Viikon aikana tapahtuu Vuosaaressa monta mukavaa juttua. Tervetuloa kohdatuksi ja kohtaamaan! Kivojen kohtaamisten ohella saat myös murua rinnan alle aamupalalla, lounaalla tai kahvihetkellä. Viikko aloitetaan mukaasti yhdessä Valon aamun aamupalalla, puolen päivän tienoilla ikäihmiset kahvittelevat iltapäiväpiirissä ja torstaina sitten syödään yhteistä lounasta. Jos haluat opetella uusia taitoja, onnistuu se vaikka Neulekerhossa, jonne mukaan ovat tervetulleita kaikki, hekin jotka eivät vielä osaa neuloa! Ikäihmisten iltapäiväpiiri tarjoaa vaihtelevaa ohjelmaa ikäihmisille joka toinen maanantai. Ja monissa pienryhmissä löydetään uusia ystäviä ja ihmeteltäviä ajatuksia. Lue kohtaamispaikoista lisää täällä.

Poimintoja syksyn kohtaamispaikoista

Iltapäiväpiiri ikäihmisille. Kahvitellaan, nautitaan hyvästä seurasta ja vaihtelevasta ohjelmasta. Alussa hartaus ja lyhyt jumppa. Vapaaehtoinen kahvimaksu. Vuosaaren kirkolla joka toinen maanantai klo 12.

Valon aamu aloittaa viikon leppoisasti yhteisellä aamupalalla. Vapaaehtoinen maksu. Valon aamu on kohtaamispaikka kaiken ikäisille aina vauvasta vaariin ja mukulasta mummoon! Valossa maanantaisin klo 9–11 ajalla 9.9.–14.12. (ei syyslomalla 12.10.).

Syömään! Yhteinen lounas kokoaa ihmiset aterian äärelle. Tarjolla lämmintä ruokaa, leppoisaa lounasseuraa ja hartaus. Vapaaehtoinen ruokamaksu 2e. Vuosaaren kirkolla torstaisin klo 11–12 ajalla 17.9.–10.12.

Iloinen pieni poika pitää isää kädestä kiinni.

Lasten ja perheiden toimintaa

Körö körö kirkkoon tai vipinällä Valoon! Lasten ja perheiden toiminnassa on luvassa monia mukavia yhteisiä hetkiä! Lasten ja perheiden toiminnassa arki ja pyhä kohtaavat. Iltaperhekerhossa leikitään, syödään lämpöistä kotiruokaa ja vietetään mukavaa aikaa yhdessä. Perhekahvilassa puolestaan aloitellaan aamua yhteisellä tekemisellä ja aamupalalla. Perhekirkot kutsuvat mukaan pyhiin hetkiin, ja kerhot ja retket uusiin seikkailuihin! Olet lämpimästi tervetullut mukaan menoon, joka haluaa arjen keskellä tarjota hengähdyspaikkoja ja hyviä kohtaamisia. Lue lisää lasten ja perheiden toiminnasta täällä.

On ilo, ilo, ilo olla yhdessä!
Tuolipinojen päällä istuu kaksi nuorta joiden jalat näkyvät kuvassa. Molemmilla jalassa punaiset converse tennarit.

Kouluikäisille, nuorille ja nuorille aikuisille melkein mitä vaan!

Kouluikäisten junnutoiminta

Junnutoiminnassa tapahtuu syksyllä kivoja juttuja! Junnukahvilan lisäksi luvassa on kerhoja, retkiä ja muuta toimintaa. Syyskaudella jo aloittaneet kerhot ovat kokkikerhot, näytelmäkerho ja puuhakerho. Lue lisää kouluikäisten junnujen toiminnasta täällä.

Nuorten ja nuorten aikuisten toimintaa

Nuorten toiminnassa luvassa on monenlaista mukavaa menoa! Tuu tsekkaamaan mikä kolahtaa, ja jää messiin! Viikottain Hard Gospel Caféssa, eli nuortenkahvilassa, saa viettää leppoisaa aikaa, syödä usein lämmintä maksutonta ruokaa, pelailla bilistä, ilmakiekkoa ja vaikka mitä, mutta parasta on toki seura! Nuorten aikuisten illat vievät tänä syksynä seikkailemaan Vuosaaren luonnossa. Nuorten toiminnassa tapahtuu myös paljon monenlaista muutakin: tapahtumia, leirejä, retkiä, matkoja, OMG-iltoja, isos- ja kerhonohjaajakoulutusta, ja vaikka mitä muuta! Lue lisää nuorten toiminnasta täällä.

Diakoni keskustelee harmaahiuksisen miehen kanssa.

Apua ja tukea

Jos eteesi tulee surua, sairautta tai muita elämän ristiriitoja, voit ottaa luottamuksellisesti yhteyttä, sinun ei tarvitse jäädä yksin. Seurakunnan palvelutyö, diakonia, on kokonaisvaltaista auttamista, niin henkistä ja hengellistä, kuin käytännöllistäkin. Joskus apumme voi olla myös taloudellisissa asioissa auttamista. Apu on maksutonta ja tarkoitettu kaiken ikäisille seurakunnan alueella asuville.

Kaipaatko keskusteluapua?

Kriiseistä auttaa selviytymään, kun lähellä on joku, jolle puhua. Diakoniatyöntekijän kanssa voit pohtia sinulle tärkeitä asioita ja elämäntilannettasi, kuten ihmissuhteita, terveyttä, työttömyyttä tai päihderiippuvuutta. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia.

Ryhmätoimintaa

Seurakunnassamme toimii monia pienryhmiä, joissa voit virkistyä harrasteiden, liikkumisen tai kohtaamisten parissa. Itsellesi sopivaa ryhmää voit pohtia myös yhdessä diakonin kanssa.

Tulisitko avuksi muille?

Seurakunnan kautta voit löytää mielekästä toimintaa, jossa voit saada iloa ja olla ilona ja apuna toisille. Pieni naapuriapukin voi olla oikealla hetkellä parasta mahdollista tukea. Kysy lisää mahdollisuuksista diakoneilta.

Sururyhmä

Läheisen menettäneiden sururyhmä Vuosaaressa syyskaudella 2020 on täynnä. Muiden seuraukuntien ryhmissä voi olla vielä tilaa, lisätiedot ryhmistä täällä.

Diakoniatyön ajanvaraus

‍Kun haluat varata ajan diakonille, voit olla yhteydessä puhelimitse ajanvarausaikoina. Voit jättää soittopyynnön myös sähköpostilla.