03.08. Onneksi olkoon: Nea, Linnea, Neea, Vanamo | Palaute
Vuosaaren seurakunta

Rippikoulu Vuosaaren seurakunnassa

Vuosaaren seurakunta

22.08.2018, 16:28
Ripari on mahdollisuus pysähtyä ja miettiä omia ajatuksia, isoja kysymyksiä, tulevaisuutta ja elettyä elämää. Voit pohtia, kysellä, kyseenalaistaa ja oivaltaa. Tule kokemaan jotain ainutlaatuista - ripari!

Aivan pian on alkamassa jotain ainutkertaista… ripari!

Ripari on mahdollisuus pysähtyä ja miettiä omia ajatuksia, isoja kysymyksiä, tulevaisuutta ja elettyä elämää. Voit pohtia, kysellä, kyseenalaistaa ja oivaltaa. Riparilla saat tietoa, opit uutta ja syvennät jo tietämääsi kristinuskosta. Opettelet myös olemaan osa isompaa ryhmää ja sitoudut pitämään kiinni yhteisistä säännöistä.

Oma rippikoulu on ainutkertainen kokemus. Muistot jäävät mieleen pitkäksi aikaa – ehkä loppuelämäksi. Unohtumattomia elämyksiä saattavat olla iltanuotiot, kaverit, leikit, laulut, yhdessä vietetty aika ja uudet oivallukset. Kävit riparisi sitten leirimuotoisena tai päiväriparina, uskomme että saat uusia ajatuksia ja kokemuksia elämää varten.

Ilmoittautuminen

Riparille ilmoittaudutaan sähköisesti. Ilmoittautumisaika on yleensä 1.-31.10. Linkki ilmoittautumiseen julkaistaan seurakunnan nettisivuilla.

Rippikouluilmoittautuminen tulee tehdä yhdessä huoltajan kanssa, sillä jo ilmoittautumisvaiheessa nettilomakkeeseen täytetään tärkeitä tietoja (allergiat, luvat, yhteystiedot jne.). Lomakkeessa myös pyydetään huoltajaa vahvistamaan ilmoittautuminen.

Tiedon omasta rippikoulu- ja leiripaikastasi saat sähköpostilla marraskuun aikana.

En kuulu kirkkoon - voinko silti tulla riparille?

Riparille voi tulla, vaikka ei kuuluisi kirkkoon. Riparin jälkeen voit päättää, haluatko liittyä kirkkoon ja tulla konfirmoiduksi sekä kastetuksi.

Rippikoulun kulku

Rippikoulu on pidempi kokonaisuus kuin vain leiri. Siihen kuuluu tapaamisia ennen leirijaksoa, sekä usein vielä tapaamisia sen jälkeenkin. Ennen konfirmaatiota harjoitellaan vielä yhdessä konfirmaation kulku.

Kaikkiin seurakuntamme rippikouluihin kuuluu saman verran tapaamisia ja tehtäviä, niiden ajankohdat ja muodot vaihtelevat. Oman rippikoulusi ohjaajilta saat kirjeen, jossa kerrotaan kaikista tapaamisista ja tehtävistä.

Rippikoulumaksu

Leiririppikoulujen hinta sisältää opiskelumateriaalin, majoituksen ja täysihoidon leirikeskuksessa leirijakson aikana, sekä kuljetuksen leirikeskukseen. Lasketteluleirillä mahdolliset hissiliput/välinevuokrat maksavat erikseen. Päivärippikoulun hinta sisältää opiskelumateriaalin, mahdollisten retkien kuljetukset ja lounaan leiripäivinä. Kaikki leiriläiset ovat tapaturmavakuutettuja seurakunnan puolesta. Sisarusalennuksesta samana vuonna riparin käyville voi kysyä erikseen rippikoulupappi Samuel Paanaselta. Jos perheessä on taloudellisia vaikeuksia, rippikoulumaksuun voi hakea tukea oman seurakunnan diakoniatyöltä. Tukea on haettava hyvissä ajoin.

Mitä oikeuksia rippikoulu antaa?

Rippikoulun ja konfirmaation jälkeen saa oikeuden toimia kummina ja käydä itsenäisesti ehtoollisella, sekä tulla vihityksi avioliittoon kirkossa. Lisäksi voi äänestää kirkollisissa vaaleissa ja asettua ehdolle täysi-ikäisenä.

Käytkö riparin jossain toisaalla?

Jos käyt rippikoulusi jossain järjestössä, kuuluu rippikouluusi myös omaan seurakuntaan ja sen toimintaan osallistuminen. Ota yhteyttä rippikoulupappi Samuel Paanaseen, niin saat tietää mitä muuta tutustumisjaksoosi kuuluu.

Erityinen ripari?

Kehitysvammaisten rippikouluista voi tiedustella Helsingin seurakuntayhtymästä pastori Heli Ojalehdolta, p. 09 2340 2546 tai 050 380 1060, heli.ojalehto@evl.fi.