04.08. Onneksi olkoon: Veera | Palaute
Vuosaaren seurakunta

Vuosaaren riparille 2019!

Vuosaaren seurakunta

22.08.2018, 16:43 /  päivitetty 03.12.2018, 12:16
Ripari on mahdollisuus pysähtyä ja miettiä omia ajatuksia, isoja kysymyksiä, tulevaisuutta ja elettyä elämää. Voit pohtia, kysellä, kyseenalaistaa ja oivaltaa. Oma rippikoulu on ainutkertainen kokemus. Muistot jäävät mieleen pitkäksi aikaa – ehkä loppuelämäksi. Tervetuloa riparille!

Vuoden 2019 rippikoulujen ilmoittautuminen päättyi 31.10.2018. Mahdollisia vapaita paikkoja voi kysyä rippikoulupappi Samuel Paanaselta, p. 09 2340 6528, sähköpostitse samuel.paananen@evl.fi.


Aivan pian on alkamassa jotain ainutkertaista… ripari!

Tervetuloa Vuosaaren seurakunnan ripareille!

Ripari on mahdollisuus pysähtyä ja miettiä omia ajatuksia, isoja kysymyksiä, tulevaisuutta ja elettyä elämää. Voit pohtia, kysellä, kyseenalaistaa ja oivaltaa. Riparilla saat tietoa, opit uutta ja syvennät jo tietämääsi kristinuskosta. Opettelet myös olemaan osa isompaa ryhmää ja sitoudut pitämään kiinni yhteisistä säännöistä.

Oma rippikoulu on ainutkertainen kokemus. Muistot jäävät mieleen pitkäksi aikaa – ehkä loppuelämäksi. Unohtumattomia elämyksiä saattavat olla iltanuotiot, kaverit, leikit, laulut, yhdessä vietetty aika ja uudet oivallukset. Kävit riparisi sitten leirimuotoisena tai päiväriparina, uskomme että saat uusia ajatuksia ja kokemuksia elämää varten.

Riparitiedusteluihin vastaa rippikoulupappi Samuel Paananen, samuel.paananen@evl.fi, 09 2340 6528.

Rippikoulupäivystys perjantaisin 5.10., 12.10. ja 26.10. kello 10–13.

Vuosaaren rippikoulut 2019

LummeSki LASKETTELURIPARI (hiihtoloma), Viitasaari. Leirijakso (la–la) 16.–23.2. Ohjaajat Lauri Holma (pappi), Taija Elste–Ranta ja Ilkka Kanerva (nuorisotyönohjaajat). Konfirmaatio su 5.5. klo 11. Hiihtolomariparilla on mahdollisuus lasketteluun Viitasaaren Savivuorella edulliseen hintaan (riparitarjouksena koko viikon hissilippu 50€ ja välinevuokra 5€ /päivä). Laskettelukeskukseen voit tutustua sivuilla www.sahis.fi. Savivuoren etuna suurempiin leirikeskuksiin verrattuna on se, ettet joudu odottamaan pitkiä aikoja hissijonossa ja leirikeskus sijaitsee ihan laskettelurinteen vieressä. Hiihtolomariparin voi toki käydä, vaikka laskettelu ei kiinnostaisikaan. Kerro kiinnostuksesi lasketteluun riparihaun lisätietokentässä.

Merirasti päiväripari, Merirasti-kappeli, Helsinki. Leirijakso 3.–6.6. ja 9.–12.6. Ohjaajat Samuel Paananen (pappi) ja Heidi Ruuska (nuorisotyönohjaaja). Konfirmaatio su 16.6. klo 11.

Korpirauha, Siuntio. Leirijakso (ke–ke) 5.–12.6. Ohjaajat Antti Pesonen (pappi), Taija Elste–Ranta (nuorisotyönohjaaja) ja Emilia Ekholm (kesäteologi). Konfirmaatio su 25.8. klo 14.

Kivisaari 1, Helsinki. Leirijakso (ke–ke) 26.6.–3.7. Ohjaajat Samuel Paananen (pappi), Teija Tuukkanen (kanttori) ja Heidi Ruuska (nuorisotyönohjaaja). Konfirmaatio su 25.8. klo 11.

Lummeniemen kesä 1, MUSARIPARI, Viitasaari. Leirijakso (ma–ma) 1.–8.7. Ohjaajat Lauri Holma (pappi), Jukka Drugg (nuorisotyönohjaaja) ja Hanna Virtanen (kanttori). Konfirmaatio su 22.9. klo 11. Musariparilla musiikki on aktiivinen osa leirielämää ja sitä toteutetaan monin tavoin. Musariparille osallistuminen ei vaadi kuitenkaan mitään erityistaitoja, osallistua voi, vaikka musiikki ei olisi intohimo, harrastus tai osa elämää. Jos soitat jotain soitinta, laita siitä merkintä riparihaun lisätietokenttään.

Lummeniemen kesä 2, Viitasaari. Leirijakso (ma–ma) 8.–15.7. Ohjaajat Tiina Ahonen (pappi) ja Ilkka Kanerva (nuorisotyönohjaaja). Konfirmaatio la 31.8. klo 14.

Kivisaari 2, Helsinki. Leirijakso (ke–ke) 10.–17.7. Ohjaajat Tommi Vanhanen (pappi), Jonna Peitso (nuorisotyönohjaaja) ja Emilia Ekholm (kesäteologi). Konfirmaatio la 31.8. klo 11.

Lummeniemen kesä 3, Viitasaari. Leirijakso (ma–ma) 15.–22.7. Ohjaajat Simi Virtanen (pappi) ja Jukka Drugg (nuorisotyönohjaaja). Konfirmaatio su 22.9. klo 14.

Erityiset riparit

Kehitysvammaisten rippikouluista voi tiedustella Helsingin seurakuntayhtymästä pastori Heli Ojalehdolta| 09 2340 2546 tai 050 380 1060 | heli.ojalehto@evl.fi.

Rippikoulumaksu

Leiririppikoulun hinta on 140 € ja päivärippikoulun 35 €. Leiririppikoulujen hinta sisältää opiskelumateriaalin, majoituksen ja täysi¬hoidon leirikeskuksessa leirijakson aikana, sekä kuljetuksen leirikeskukseen. Lasketteluleirillä mahdolliset hissiliput/välinevuokrat maksavat erikseen. Päiv䬬riparin hinta sisältää opiskelumateriaalin, mahdollisten retkien kuljetukset ja lounaan leiripäivinä. Kaikki leiriläiset ovat tapa¬turma¬vakuutettuja seurakunnan puolesta. Sisarusalennuksesta samana vuonna riparin käyville voi kysyä erikseen rippikoulupappi Samuel Paanaselta. Jos perheessä on taloudellisia vaikeuksia, rippikoulumaksuun voi hakea tukea oman seurakunnan diakoniatyöltä. Tukea on haettava hyvissä ajoin.

Rippikouluun ilmoittautuminen

Rippikouluun ilmoittaudutaan sähköisesti 1. – 31.10. välisenä aikana. Ilmoittautuminen aukeaa 1.10. klo 9.00 ja sulkeutuu 31.10. klo 23.59. Linkki ilmoittautumiseen tämän sivun yläosassa.

Helsingin seurakunnat ottavat uuden sähköisen ilmoittautumisen käyttöön. Rippikoululaisen huoltajan tulee luoda käyttäjätunnus ja salasana, joiden avulla ilmoittautumista ja maksutilannetta on mahdollista seurata ja tarpeen mukaan muuttaa ilmoittautumista hakuaikana.

Ilmoittautuessa valitse leireistä mieluisimmat vaihtoehdot. Voit valita vähintään 5 ja enintään 7 vaihtoehtoa. Mitä enemmän valitset vaihtoehtoja – sitä parempi! Jos haluat kaverin kanssa samalle leirille, saat ilmoittautumisen yhteydessä kaverikoodin. Voit antaa koodin yhdelle kaverille, joka saa sillä ilmoittautuessaan automaattisesti samat leirivaihtoehdot kuin sinä olet valinnut. Jos ilmoittaudut kaverikoodia käyttämällä, et voi antaa uutta kaverikoodia toiselle kaverille (koodi ei toimi).

Vuosaaren seurakunnan jäsenet ovat etusijalla rippikoulupaikkoja jaettaessa. Mikäli jollekin leirille on paljon hakijoita, paikat arvotaan. Tieto rippikoulupaikasta ilmoitetaan viikolla 47. Myöhässä hakeneille emme voi taata leiripaikkaa, mutta jos unohdit hakea ajoissa, kysy rohkeasti vapaita paikkoja.

Mitä oikeuksia ripari antaa ja kuka voi tulla riparille?

Entä jos et ole seurakunnan jäsen, eikä sinua ole kastettu? Riparille voi tulla, vaikka ei kuuluisi kirkkoon. Riparin jälkeen voit päättää, haluatko liittyä kirkkoon ja tulla konfirmoiduksi sekä kastetuksi. Riparille siis saa tulla jokainen joka haluaa.

Mitä oikeuksia rippikoulu antaa? Rippikoulun ja konfirmaation jälkeen saa oikeuden toimia kummina ja käydä itsenäisesti ehtoollisella, sekä tulla vihityksi avioliittoon kirkossa. Lisäksi voi äänestää kirkollisissa vaaleissa ja asettua ehdolle täysi-ikäisenä.

Järjestössä rippikoulun käyvät

Käytkö riparin jossain toisaalla? Jos käyt rippikoulusi jossain järjestössä, kuuluu rippikouluusi myös omaan seurakuntaan ja sen toimintaan osallistuminen. Tule mukaan rippikouluviikonloppuun Vuosaaren kirkolle (Satamasaarentie 7) lauantaina 6.4. klo 10–13 (tutustumme seurakunnan toimintaan) ja sunnuntaina 7.4. klo 11 (rippikoulusunnuntain messu). Ota yhteyttä rippikoulupappi Samuel Paanaseen (samuel.paananen@evl.fi, 09 2340 6528), niin saat tietää mitä muuta tutustumisjaksoosi kuuluu. Samuelin tapaat myös rippikouluviikonlopussa.