17.07. Onneksi olkoon: Ossi, Ossian | Palaute | På svenska | In English

Vuosaaren seurakunta

Vuosaarenkin nuoret näkemässä maata Turussa

Vuosaaren seurakunta

29.11.2017, 08:58 /  päivitetty 29.11.2017, 08:59

Maata näkyvissä -festarit (MNF) on Pohjoismaiden suurin nuorille suunnattu kristillinen tapahtuma, joka järjestetään Turussa vuosittain marraskuussa. Tämän vuoden festareille osallistui viikonlopun aikana 18 500 henkilöä. Mukana oli myös Vuosaaren nuorisotyö. Miltä tuntui ja mitä viikonlopussa tapahtui? Lue "vuosaarelaisen fiilistelijän" festareiden luomiskertomus.

Moikka!

Ajattelin vain ilmoittaa teille, että sain tuossa jokunen hetki sitten oliivipuun lehden kyyhkysen tuomana. Minulle se tarkoitti sitä, että maata olisi jälleen näkyvissä. Joka vuotuiset Maata näkyvissä -festarit järjestettiin jälleen Turussa 17.11.-19.11.2017, jonne lähdimme Vuosaaresta perjantaina 17.11.

Tosiaan, bussi lähti Valon parkkipaikalta 14:30, suuntana Turku ja pohjoismaiden suurimmat Gospel-Festarit! Reilu parikymmentä huikeeta tyyppiä oli matkalla kokemaan jotain aivan mahtavaa: uusia ihmisiä, hyvää menoa ja mahtavaa fiilistä. Niin ja tottakai musiikkia. Hyvä meno ja fiilis näkyi jo menomatkalla. Bussi huokui intoa, rentoutta, hyvää fiilistä ja ehkä hieman levottomuutta. Ehkä se kuitenkin kuului asiaan.

Bussi lähti liikkeelle. Matka kohti awesome-viikonloppua oli alkanut. Jokunen hetki ajettuamme stoppasimme ABC:lle ja porukalla tarttui mukaan eväät viikonlopuksi. Kun vessoille oli kerrottu terveisä, kaupan sipsit, karkit, limut, riisikakut ja piltit olivat saatu maksettua ja viereinen kahvila tyhjennettyä, matka jatkui. Mitä lähemmäs Turkua pääsimme, sitä innokkaampaa porukkaa tuntui bussissa olevan. Laulu, nauru ja hyvä olo täytti bussin.

Vihdoinkin perillä. Gatorade Center ja Messukeskus olivat edessä. Rannekkeet vain käteen ja menoks, koska MNF oli vihdoin täällä!

Awesome-viikonloppu sai awesome-aloituksen kun Tuuli kutsui meitä lentämään. Meno oli aiiiivan katossa, eikä kenelläkään ollut mieli maassa. Bileet alkoivat, eikä loppua näkynyt, koska Tuomas Auvinen Band (HouseBand), LZ7, Mikaveli ja Samuli Luomaranta & Kotiinpalaajat sekä, tottakai, Tikkis ja Toikkis, pitivät siitä kyllä huolen. Perjantain päätti Taivas koskettaa maata -iltamessu. Oli todella kiva kokea taas MNF-messu.

Kun päivä oli pulkassa, ajoimme majoitukselle. Loppumatkassa oli kieltämättä aika jännä kakka housussa. Käännyimme isolta tieltä vähän pienemmälle tielle, ja siitä vielä vähän pienemmälle tielle. Hyvä ku bussi pysyi edes tiellä. Mutta onneksi meillä oli onni matkassa, ja ammattilainen kuskina. Hyvin päästiin perille, ja siitä sitten nuq. Näin meni ensimmäinen päivä!

Lauantaina herättiin hyvin maittavaan aamupalapöytään. Kun puuro, leivät, keitetyt munat, kahvit ja mehut oli vedetty huiviin, oli taas aika lähteä vähän partyparty. Tänä vuonna oli yllättävän paljon uusia tulokkaita, mutta in my opinion, he pärjäs kyllä aika hyvin.

Lauantain En unohda sinua -session hoiti kotiin GFM, Good weather Forecast, NNS, Jippu ja Mikko Vaismaa. Oli kyllä täykkyy ja bileet oli kyl kohillaan. Jossain väliin piti tottakai käydä syömässäkin. Sadat ihmiset jonottivat ruokalippujen kanssa ravintoa. Tottakai ruokalaulu piti myös laulaa. Kuulosti kyllä hyvältä kun sadat nuoret lauloivat samaan aikaan ruokalaulun. Vaikka pöydät olikin täynnä niin aina johonkin väliin mahtui yksi ruokailija lisää. Kaikille tilaa riittää, vai miten se meni.

Sitten kun oli massut täynnä niin oli hyvä mennä jatkamaan awesome-viikonloppua. Teatterilava, erilaiset workshopit ja studiot, tai sitten ihan vain hengailua ja laululeikkejä ja tutustumista muiden nuorten kanssa. Itse tutustuin mm. Oulusta, Kempeleestä, Lohjalta sekä Imatralta tulleisiin nuoriin. Mukavaa porukkaa. Törmäsin myös vanhoihin tuttuihin, kuten olkihattu-jäbään. Hali-kulttuuri MNF:ssä oli taas vaihteeksi hyvin näkyvää. Aina ei saanut edes lihistä syödä loppuun, kun piti jo halailla ihmisiä.

Voit luottaa minuun taisi muistaakseni olla koko fesun teema, ja niin oli myös erään session nimi. Kyseistä sessiota tähditti Tenth Avenue North, Park 7, Ruudolf, Roisi Roni sekä puhuja Dien Taylor. Lisäksi oli Vain gospelelämää, joka oli kyllä hyvä. Dien oli kyllä todella hyvä puhumaan. Huomasin, kuinka tarkasti jotkut nuoret oikeasti kuuntelivat, mitä hänellä oli sanottavaa.

Lauantai-iltana eräs mökki oli jättänyt vahingossa avaimen sisälle, eli me avasimme avosylin ovemme ja tarjosimme lämpöä ja turvaa lähimmäisille. Siinä sitten jubailtiin ja naurettiin huonoille vitseille, kunnes toverimme pääsivät omaan koloonsa. Off topic, onneksi oma kolo löytyi, ettei tarvinnut toisen koloa käyttää :P Oli kyllä mukava ja lämmin hetki siinä ennen nukkumaanmenoa. Sitten nuq, tokaistiin muiden mökkiläisten kanssa. Näin meni toinen päivä!

Sunnuntaina aamupalalla oli kieltämättä aika hiljaista. Lieneekö väsymys ollut syynä. Sitten kun oli taas massut täynnä, lähdimme viimeisen kerran kohti GC-Areenaa ja Messukeskusta. Viimeiset bileet pärähtivät käyntiin. Sunnuntai oli hyvä aloittaa "Tulevaisuus on meidän" -sanajumalanpalveluksella. Oli ihan kiva jumis. Kansantanssia ja lauluja Suomesta. Tuttuja biisejäkin löytyi.

Vihdoinkin oli viimeisen session, Lupauksen ikuiset juuret, vuoro. Tähtinä olivat Ida Bois ja KLS. oli kyllä mahtava setti, mukava lopetus. Vuosaari oli edustettuna screenillä KLS:n aikana. GO ITÄ-HELSINKI! Viimeiset biletykset ja meiningit olivat ohi, ja kotimatka alkoi.

Ennen kuin lähdetään kohti kotia, niin haluan vielä muistuttaa kaikkia, että Abrahamin ja Mooseksen umpilisäkkeistä kukaan ei ole täysin varma, Daavidin ritsa on kuulemma tehty umpilisäkkeestä, eikä KUKAAN kestä Juudaksen umpilisäkettä! Kiitos Tikkis & Toikkis! <3

"Olipa viikonloppu!" tokaisi eräs, joka ei kuulemma tarvinnut erityismainintaa tämän sloganin sanomisesta. Tää MNF oli sit niinku tässä. Toivottavasti ensi vuonna vähintään yhtä hyvä porukka matkassa kuin nyttenkin oli. Kiitos kaikki, oli aivan mahtavaa! :) Näin meni kolmas päivä!

Näin tulivat valmiiksi Maata näkyvissä -Festarit ja kaikki, mitä tämä viikonloppu sisälsi. Järjestäjät ja artistit olivat saaneet työnsä päätökseen, ja kolmantena päivänä he lepäsivät kaikesta työstään. Ja siunatut olivat nämä kolme päivää, koska Hän oli meidän kanssamme koko viikonlopun. Tämä on kertomus siitä, kuinka Vuosaaren seurakunta sai kokea vuoden 2017 Maata näkyvissä -festarit.

Kirjoitti Fiilistelijä Vuosaaresta