25.04. Onneksi olkoon: Markku, Marko, Markus | Palaute
Vuosaaren seurakunta

Pastorin palsta: rukouksen lahja

13.11.2017, 13:14 /  päivitetty 26.06.2019, 15:15

Minkälainen on sinun iltarukouksesi? Tai millainen se oli silloin, kun olit lapsi? Mitä tuoksuja siihen liittyy, mitä ääniä, mitä tunteita? Kenen kanssa rukoilit iltarukouksen silloin, kun olit lapsi tai kenen kanssa rukoilet sen nyt?

Uskon isämme, Martti Luther, piti äärimmäisen tärkeänä, että kotona rukoillaan. Kotona rukoilemisen ei välttämättä tarvitse olla suurta ollakseen merkittävää. Se voi olla aika pientä ja arkista, iltarukousta, ruokarukousta, rukousta matkalle lähdettäessä. Lapselle pienikin rukous on suuri opetus ja matkaeväs elämän matkalle.

Kun päivän päätteeksi pysähdyn lapseni viereen ja kuiskaan hänen korvaansa iltarukouksen ja samalla hellästi silitän hänen poskeaan, tunnen yhteyttä johonkin suurempaan, tunnen kuinka enkelin siipi hipaisee meitä kaikkia siinä.

Jeesus sanoi, että meidän aikuisten tulisi oppia lapsilta. Ellemme tule lasten kaltaisiksi, emme pääse taivasten valtakuntaan. Aika tiukkoja sanoja. Mitä Jeesus mahtoi tarkoittaa? Ehkä sitä, että lapsen kaltainen on riisuttu vallasta, hän tietää tarvitsevansa toisia elääkseen, hän tarvitsee Jumalaa. Mutta myös meillä aikuisilla on tärkeää opetettavaa lapsille. Yksi tärkeimmistä asioista on rukous. Se on suuri lahja, sillä rukous antaa ihmiselle mahdollisuuden kokea yhteyttä Jumalaan.

Päiväkerholaiset opettivat minulle tänä syksynä tämän kauniin rukouksen: Kuiskaus Taivaan isälle; ota minut lähelle. Sipaise enkelin siivellä, jokaisella retkellä. Aamen.

Pastori Lauri Holma, työalana kasvatus.