23.10. Onneksi olkoon: Severi | Palaute
Vuosaaren seurakunta

Lasten ja perheiden syksy 2020 Vuosaaressa

Vuosaaren seurakunta

21.08.2020, 20:29 /  päivitetty 06.10.2020, 11:40
Körö körö kirkkoon tai vipinällä Valoon! Luvassa on monia mukavia yhteisiä hetkiä!
Kaunis syksyn ruskan värjäämä puu taustalla hehkuu punaisena, sen edessä seisoo hymyilevä äiti joka pitää pientä tyttöä sylissään.

Körö körö kirkkoon tai vipinällä Valoon! Lasten ja perheiden toiminnassa on luvassa monia mukavia yhteisiä hetkiä! Lasten ja perheiden toiminnassa arki ja pyhä kohtaavat. Olet lämpimästi tervetullut mukaan menoon, joka haluaa arjen keskellä tarjota hengähdyspaikkoja ja hyviä kohtaamisia.

Pieni lapsi syömässä aamupalaa ja vilkuilee hauskasti sivulle.

Yhteistä mukavaa tekemistä avoimissa kerhoissa

Avoimiin kerhoihin voit piipahtaa mukaan silloin kuin sinulle sopii! Etukäteen ei tarvitse ilmoittautua tai varata kerhopaikkaa. Tule viettämään leppoisaa aikaa muiden perheiden kanssa ja saamaan uusia ystäviä ja tuttavia.

Iltaperhekerho ja kotiruokaa Vuosaaren kirkolla

Iltaperhekerho on perheiden kohtaamispaikka, jossa leikitään, syödään lämpöistä kotiruokaa ja vietetään mukavaa aikaa yhdessä! Vapaaehtoinen ruokamaksu. Vuosaaren kirkolla tiistaisin klo 16.30.–18.30. Syksyn illat 1.9., 15.9., 29.9., 27.10., 10.11. ja 24.11.

Vuosaaren kirkko, Satamasaarentie 7

Perhekahvila Valossa

Perhekahvila on rento kokoontumispaikka perheille yhdessä vanhemman tai muun lapsen läheisen seurassa. Mukavaa yhdessäoloa, pientä ohjattua toimintaa ja aamupala, vapaaehtoinen maksu. Valossa perjantaisin klo 9.30–11.30. ajalla 28.8.–4.12. (ei syyslomalla 16.10.)

Valo, Palvelukeskus Albatross, 1. kerros, Kahvikuja 3.

Valon aamu

Valon aamu on rento ja avoin kohtaamispaikka kaiken ikäisille, aina vauvasta vaariin ja mukulasta mummoon! Tule aloittamaan viikko yhdessä mukavassa seurassa. Tarjolla on aamupalaa vapaaehtoisella maksulla. Valossa klo 9–11 maanantaisin 7.9.–14.12., (ei 12.10.).

Valo, Palvelukeskus Albatross, 1. kerros, Kahvikuja 3.

Kirkossa jumalanpalveluksessa seisova isä pitää pientä poikaa sylissään. Kuvan takana näkyy alttari.

Körö körö kirkkoon! Perhekirkot kutsuvat koko perheen mukaan!

Perhekirkot ovat kaikkien yhteisiä kirkkohetkiä, joissa erityisesti lapset ja perheet on otettu huomioon. Kirkkohetken jälkeen syödään yhteistä lounasta, ruokamaksu 5e henkilö tai 10e perhe, tuotto lasten ja perheiden retken tukemiseksi. Syyskaudella perhekirkkoillaan kaksi kertaa Vuosaaren kirkossa klo 11, sunnuntaina 4.10. ja sunnuntaina 15.11. Tervetuloa mukaan!

Vuosaaren kirkko, Satamasaarentie 7.

Iloisessa piirroskuvassa laulava keltainen leijona ja ilmassa leijuvia nuotteja. Teksti lastenkuoro.

Musiikin iloa lapsille Muskarissa ja Lastenkuorossa

Laulatuttaako, soitatuttaako tai tanssittaako? Vai onko musiikki vielä vähän tuntematon ja outo juttu? Lapset voivat tutustua musiikin maailmaan leppoisasti Muskarissa tai Lastenkuorossa. Opitaan yhdessä uutta ja iloitaan musiikista!‍

Muskari on musiikin iloa lapsille!

Lauletaan, soitetaan ja liikutaan yhdessä. Ryhmät Marielundin kappelissa tiistaisin 2–3, 3–4 ja 4–6 vuotiaille, sekä perjantaisin 3–12 kk ja 1–2 vuotiaille. Lisätiedot ja vapaiden paikkojen tiedustelut muskariohjaaja Päiviltä, 050 3454550, paivi.lindberg@evl.fi. (Muskareissa vapaita paikkoja on tällä hetkellä vain 4–6 vuotiaiden ryhmässä pari kappaletta.) Syyskausi ajalla 18.8.–15.12., ei syyslomalla 13.10. ja 16.10.

Marielundin kappeli Vuosaaren kirkolla, Satamasaarentie 7.

Lastenkuoro on mukava musiikkiharrastus!

Tervetuloa lastenkuoroon kaikki kouluikäiset lapset ja junnut! Lastenkuoro on lapsille suunnattu lauluharrastus. Laulamme erilaisissa seurakunnan tilaisuuksissa kanttori Heli Kantolan johdolla. Tule mukaan nauttimaan musiikin ilosta, oppimaan uutta ja löytämään ehkä kivoja uusia kavereitakin! Ota rohkeasti yhteyttä Heliin, 050 438 9831, heli.kantola@evl.fi. Harjoitukset kirkolla torstaisin klo 15.30–16.30, ajalla 3.9.–17.12.

Vuoasaren kirkko, Satamasaarentie 7.

Valkoinen kuva jossa valkoisen reunan takaa kurkistavat valkoiset pupun korvat. Lisäksi teksti päiväkerho jänöt.

Jänöjen Päiväkerho

Jänöjen päiväkerho on 2–5 vuotiaiden lasten kerho, joissa leikitään, lauletaan, askarrellaan, hiljennytään ja joskus myös retkeillään ja ulkoillaan. Kerho on maksuton ja siihen voi osallistua 1–2 päivänä perheen toiveiden mukaan. Kerhoihin on ilmoittautuminen, vapaita paikkoja voi tiedustella Kirsi Satosalmelta 050 322 070, kirsi.satosalmi@evl.fi. Syyskausi ajalla 17.8.–3.12. (ei syyslomalla 12.10. ja 15.10.). Päiväkerho Valossa maanantaisin ja torstaisin klo 8.30–11.30.‍

Valo, Palvelukeskus Albatross, 1. kerros, Kahvikuja 3.

Iloinen joukko lapsia ja aikuisia kirkossa. Kuvassa etualalla suoraan kameraan katsova pieni poika, jonka takana tyttö heittää ilmaan pehmopupua.

Koko perheen tapahtumia

Säännöllisen kerhotoiminnan lisäksi kauteen mahtuu mukavia kertaluontoisia tapahtumia. Tule mukaan etsimään, ihmettelemään ja oivaltamaan!

Jouluvaelluksella kuljetaan kohti joulua

Tule kulkemaan yhdessä kohti joulua, ihmettelemään, ihastumaan ja hämmästelemään! Jouluvaellusta suunniteltaessa on otettu huomioon erityisesti perheen pienet ja kouluikäiset, mutta vaelluksen ilosta pääsevät nauttimaan kaikki.Vuosaaren kirkolla tiistaina 8.12. klo 18. Ennen vaellusta mahdollisuus syödä iltapala klo 17.30. Iltapala 5e/henkilö, 10e/perhe. Tuotto lasten ja perheiden toiminnan tukemiseen.

Vuosaaren kirkko, Satamasaarentie 7.

Lasten ja perheiden Kauneimmat Joululaulut

Tulkoon joulu! Tule virittäytymään joulun tunnelmaan ja laulamaan joululauluja koko perheen voimin! Lasten ja perheiden Kauneimmat Joululaulut Vuosaaren kirkossa sunnuntaina 13.12. klo 15.

Vuosaaren kirkko, Satamasaarentie 7.

Kaksi iloista värikkäisiin vaatteisiin pukeutunutta nauravaa tyttöä seisoo seinän edessä johon on kiinnitetty pilviä ja värikkäitä paperisia pisaroita. Teksti junnujen juttuja.

Kouluikäisille on omat menot

Junnuille, eli kouluikäisille, on sitten jo omat menot: kerhoja, retkiä, kirkkoseikkailuita ja leirejä. Arkipäivisin eka- ja tokaluokkalaiset voivat käydä myös iltapäiväkerhossa.

Koululaisten iltapäiväkerho

Koululaisten iltapäiväkerho 1–2 luokkalaisille kirkolla ja Myrskylinnussa koulupäivinä klo 12–16. Leikimme, leivomme ja ulkoilemme, sekä teemme pieniä retkiä. Kerhossa on välipala. Kerhomaksu 100e/kk. Vapaiden kerhopaikkojen kyselyt 050 322 070, kirsi.satosalmi@evl.fi.

Vuosaaren kirkko, Satamasaarentie 7. | Myrskylinnun kerhotila, Solvikinkatu 11, Aurinkolahti.

Junnutoiminnan menot näet junnujen omilta sivuilta!

On villiä melskettä ja helinää ja helskettä kun kouluikäiset junnut kokoontuvat kerhoihin, retkille, tapahtumiin tai leireille. Junnujen omalta sivulta voit lukea mitä mahtavaa on taas luvassa ja ilmoittautua mukaan. Joihinkin juttuihin voi toki vain tupsahtaakin paikalle, eikä ilmoittautumista tarvita.

Junnutoiminnan näet täältä.

Lasten ja perheiden toiminnasta lisätietoa voit kysyä