27.05. Onneksi olkoon: Ritva | Palaute

Vuosaaren seurakunta

Kevät soi! Musiikkia Vuosaaressa

Vuosaaren seurakunta

10.01.2020, 18:52 /  päivitetty 13.01.2020, 14:36
Tervetuloa mukaan seurakunnan monipuoliseen musiikkielämään!

Kevät soi! Musiikkia Vuosaaressa keväällä 2020

Tervetuloa mukaan seurakunnan monipuoliseen musiikkielämään! Löydä oma paikkasi muusiikin äärellä konserteissa, yhteislaulutilaisuuksissa tai kuoroissa. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Kuvassa kolme piirrettyä palloa joihin on lainattu ajatuksia musiikista. Lainaukset luettavissa artikkelin yhteydessä.

Lauletaan yhdessä

Tule laulamaan ajankohtaisia virsiä, hengellisiä lauluja ja kansanlauluja. Laulattajana Anja Hinkkanen. Mukaan voit tulla silloin kun sinulle sopii, vaikka joka kerta tai vain silloin tällöin. Tervetuloa mukaan nauttimaan yhteisestä laulun ilosta!

Lauletaan yhdessä Katukappelissa klo 13 keskiviikkoina 22.1. | 5.2. | 19.2. | 4.3. | 18.3.

Yhteisvastuukonsertti

Musiikissa naiskuoro Discantus (johtaa Nina Melasalmi), Vuosaaren seurakunnan kuoro Gaudium (johtaa Eeva Jurmu), Anniina Ilola urut, Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelma 5 euroa, tuotto Yhteisvastuu-keräykselle.

Vuosaaren kirkossa sunnuntaina 9.2. klo 17.

Musiikki puhkaisee taivaan.

Charles Baudelaire (1821–1867) ranskalainen runoilija

Hääperinteitä meillä ja muualla – Kansanperinteen erikoisosaajien konsertti

Näytelmällisessä konsertissa esiintymässä kansanperinteen erikoisosaajat Inehmo -lauluryhmä, Helsinki Klezmer Kapelye -yhtye, Sakarat Laulupelimannit ja Tanhu-Visa. Vapaa pääsy, ohjelma 5 € ovella, tuotto Yhteisvastuukeräykselle. Tule mukaan ja osallistu yhteislauluun, halutessasi voit pukeutua perinneasuun.

Hääperinteitä meillä ja muualla -konsertti Vuosaaren kirkossa sunnuntaina 1.3. klo 17.

Miten ennen vanhaan itäsuomalaiset sukuhäät erosivat lännen kyläyhteisön hääperinteistä? Millaisessa roolissa juutalaisessa kulttuurissa soi musiikki?

Tanhu-Visa, johtajana Jyrki Kokko, Suomalaisen Kansantanssin ystävät ry. Tanhu-Visa on Helsingissä toimiva tanhuseura, joka on perustettu vuonna 1934.

Helsinki Klezmer Kapelye, johtajana Eva Jakob, Suomen Kletzmer-yhdistys ry. Helsinki Klezmer Kapelye on perustettu vuonna 2003. Yhtye esittää klezmeriä, Itä-Euroopan juutalaisten kansanmusiikkia, jonka juuret juontuvat keskiajalta asti. Kiertelevien klezmer-soittajien musiikista tuli 1800-luvulla pitkälle kehittynyt tyyli, joka sai vaikutteita sekä rikkaasta ja elinvoimaisesta juutalaisesta kulttuurista, että sen ulkopuolelta.

Sakarat Laulupelimannit, johtajana Anja Hinkkanen, Uudenmaan Kansanmusiikkiyhdistys ry. Sakarat Laulupelimannit on toiminut 25 vuotta. Ryhmä on Uudenmaan Kansanmusiikkiyhdistyksen suurin esiintyvä ryhmä. Sakaroissa orkesterin kokoonpano vaihtelee 3-6 henkeä ja laulajia on 15-25 henkeä esitystilanteessa riippuen. Sakarat on tunnettu iloisesta ja reippaasta esiintymisestä, sekä hienoista esiintymisasuista.

Inehmo on neljän naisen muodostama kansanlauluyhtye, joka laulaa kalevalamittaisia runoja suomalais-ugrilaisten kansojen perinteisillä sävelillä. Runot ovat peräisin Suomen Kansan Vanhojen Runojen aarteistosta. Inehmon moniääninen laulanta sulattaa yhteen neljä erilaista ääntä ja kokemustaustaa.

Hääpari istuu sillalla, etualalla viulu.

Talven taittuessa

Talven taittuessa -konsertti Vuosaaren kirkossa su 15.3. klo 16 (Satamasaarentie 7, Helsinki) ja Espoon tuomiokirkossa (kirkkopuisto 5, Espoo) klo 19. Vapaa pääsy, ohjelma 10 e.

Konsertin ohjelmisto koostuu kirkkomusiikin klassikoista, Bachista Schubertiin. Konsertin pääteoksena kuullaan Haydnin Missa Brevis. Musiikissa mukana Gaudium, Chorus Domus, sopraanot Elina Rantamäki ja Tiia Saari, Väre-kvartetti, kanttorit Eeva Jurmu ja Marja-Liisa Talja.

Vuosaaren kirkossa sunnuntaina 15.3. klo 16.

Kultahippuja putoamassa vaaleaa taustaa vasten.

Metrolla musiikkiin -avajaiskonsertti

Konsertissa esiintyvät järjestäjäseurakuntien kuorot. Vapaa pääsy, ohjelma 10e.

Metrolla musiikkiin -avajaiskonsertti Vuosaaren kirkossa tiistaina 2.6. klo 19.

Musiikki on ihana ja rakas Jumalan lahja.

Martti Luther (1483–1546), saksalainen pappi, teologi ja uskonpuhdistaja

Laulattaako? Tule mukaan kuoroon!

Kuoroharrastus ei maksa mitään ja ryhmässä laulaminen on tutkitusti terveellistä ihmiselle. Vaarana on saada uusia ystäviä ja kokemuksia sekä jäädä koukkuun kuorolauluun! Mukaan mahtuu kaikenlaisia laulajia ja mukaan voi tulla milloin vain. Ota rohkeasti yhteyttä – löydetään yhdessä sinulle paikka, jossa voit iloita musiikin tekemisestä! Lisätiedot kanttoreilta. Huom. Kuorojen harjoitusajat saattavat joskus poiketa säännöllisistä ajoista, jos olet epävarma, tarkista harjoitusajat kuoron ohjaajalta.

Valon ääni

Valon ääni on nuorten kuoro ja bändi, joka harjoittelee projektiluontoisesti Valossa torstaisin klo 18. Rentoa musaa ja menevää meininkiä. Tervetuloa musiikilliseen joukkoomme! Kysy rohkeasti lisää, Anniina Ilola, 050 532 6841.

Lastenkuoro

Lastenkuoro kutsuu mukaan kaikki alakouluikäiset lapset! Opitaan yhdessä laulamaan ja soittamaan, sekä iloitaan musiikista ja sen tekemisestä. Harjoittelemme viikoittain, ja sen lisäksi esiinnymme seurakunnan erilaisissa tilaisuuksissa muutaman kerran kaudessa. Osallistuminen on maksutonta, eikä ilmoittautumista tarvita, voit vain tulla mukaan harjoituksiin vanhempasi kanssa. Kuoroa ohjaa Eeva Jurmu, eeva.jurmu@evl.fi. Harjoitukset torstaisin klo 16–17 Katukappelissa.

Vuosaari-kuoro

Tämä kuoro tuo ja vie hyvää mieltä, ja mikä parasta, kaikki ovat tervetulleita mukaan laulamaan. Tule sinäkin iloiseen joukkoomme! Tarvitsemme mukaan lisää laulun vapaaehtoisia; nais- ja miesääniä. Vuosaari-kuoro esiintyy erilaisissa seurakunnan tilaisuuksissa, sekä vierailee musisoimassa palvelutaloissa. Kuoroon ei vaadita pääsykoelaulamista, kaikki ovat tervetulleita! Kuoroa ohjaa Mikaela Mandalios.

Harjoitukset Marielundin kappelissa torstaisin klo 17.

Gaudium

Tervetuloa Vuosaaren seurakunnan sekakuoroon, Gaudiumiin! Kuoro esiintyy seurakunnan erilaisissa tilaisuuksissa ja laulaa pääasiassa klassista kirkkomusiikkia. Keväällä 2020 ohjelmistossa on mm. Haydnin Missa brevis. Tule mukaan mukavaan, laulavaan joukkoon! Uusia laulajia mahtuu mukaan kaikkiin stemmoihin - sopraanoihin, alttoihin, tenoreihin ja bassoihin. Jos kiinnostuit, otathan sähköpostitse yhteyttä kuoronjohtaja Eeva Jurmuun, eeva.jurmu@evl.fi.

Harjoitukset Vuosaaren kirkossa keskiviikkoisin klo 17.30.

Uusi laulu

Uusi laulu on energinen naiskuoro, joka laulaa moniäänisesti uudempaa hengellistä musiikkia niin Suomesta kuin muualta maailmasta. Mukaan voit liittyä myös yksittäisiin projekteihin. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Anniina Ilola, 050 532 6841.

Harjoitukset Merirasti-kappelilla keskiviikkoisin klo 18.30.

Kaikki planeetat laulavat ja soivat, koko Universumissa humisee, sfäärien harmonia ja sinfonia.

Pythagoras (582–496 eaa.) antiikin Kreikan filosofi ja tutkija