19.01. Onneksi olkoon: Heikki, Henri, Henna, Henrik, Henni, Henriikka, Henrikki | Palaute
Vuosaaren seurakunta

Hae oma joulukalenterisi kirkolta tai Katukappelista – tai seuraa kalenteria somessa

Vuosaaren seurakunta

21.11.2019, 07:13 /  päivitetty 21.11.2019, 17:48
Postin lakko viivästyttää Helsingin seurakuntien joulukalenterijakelua. Kalenteri jaetaan osoitteellisina koteihin, joissa on vähintään yksi evankelis-luterilaisen seurakunnan jäsen, mahdollisimman pian lakon päätyttyä.Viivästyksestä johtuen kalentereita jaetaan aiempaa enemmän Helsingissä myös käsin tapahtumissa ja toimipisteissä.
Pääkaupunkiseudun seurakuntien joulukalenteri 2019

Luukkukuvat ja tekstit voit katsoa päivittäin 1.–25.12. Vuosaaren seurakunnan sosiaalisen median tileiltä Facebookista ja Instagramista. Kuvat julkaistuvat vasta noin puolen päivän aikoihin, jotta paperisen kalenterin luukkujen avaajilla jännitys säilyy, eikä some ehdi paljastaa kuvaa ennen kalenterin avaamista.

Vuosaaressa kalenteita jaetaan kirkolla, seurakunnan toimistossa ja Katukappelissa niin kauan kuin niitä riittää. Lisäksi kalenteita on jaossa Valossa tapahtumien yhteydessä.

Paperisin kalenterin voi noutaa myös muiden seurakuntien toimipisteistä jotka on merkitty karttaan. Merkintää klikkaamalla saat näkyviin paikan tarkemmat tiedot ja aukioloajat.

Punaisten merkkien paikoista saa myös ruotsinkielisiä kalentereita. Keltaisiin kalenterit ovat saapumassa tämän viikon aikana. Samoin 25.11. alkavalla viikolla kaikissa kohteissa on jaossa englanninkielistä kalenteria. Kartasta näet ajantasaisimman tiedon kalentereiden saatavuudesta.

Kalentereita on jaossa myös kaikissa 1. adventtisunnuntain Hoosianna-kirkoissa 1.12.

Vuosaaressa ensimmäisen adventin perhekirkkoa vietetään sunnuntaina 1.12. klo 11 Vuosaaren kirkossa.

Muiden Hoosianna kirkkojen ajat ja paikat näet alta.

Katso Hoosianna-kirkkojen ajat ja paikat täältä.

Muiden pääkaupunkiseudun seurakuntien joulukalentereiden jakelupaikat:

Espoon jakelupaikat

Vantaan jakelupaikat

Kauniaisten jakelupaikat

Lue myös: Pääkaupunkiseudun seurakuntien jäsenet saavat jälleen joulukalenterin lahjaksi joulunodotukseen

Pääkaupunkiseudun seurakuntien joulukalenteri 2019
Kalenterin kuvituksesta vastaa tänä vuonna Maria Sann.

Joulukalenteri kuljettaa etsimään joulun tähteä

Helsingin, Vantaan, Espoon ja Kauniaisten seurakunnat jakavat joulukalenterin yhteistyössä jo neljättä kertaa. Joulukalenterin luukuista paljastuu kuvia ja tekstejä, jotka sanomallaan kuljettavat etsimään joulun tähteä.

Pääkaupunkiseudun seurakuntien joulukalenteri 2019

Kuvituksen kalenteriin teki kuvittaja Maria Sann, joka piirsi keskeiseen osaan kolme tietäjää, joulutähden ja kirkkolaivan.

– Kuvitukseen toivottiin tiettyjä kristillisiä elementtejä, mutta myös arkisuutta, asioita lähellä ihmisen elämää. Monellehan kristilliset joulun symbolit tulevat kotiin koristeiden muodossa, ja niin ne tulevat joulukalenterissakin, kertoo kuvittaja.

Joulukalenteri on suunniteltu ilahduttamaan yhtä lailla lapsia kuin aikuisiakin. Lisäksi joulukalenteriin avautuu uusi ulottuvuus sosiaalisessa mediassa.

– Paperikalenteri kuvineen ja teksteineen on vain yksi taso, ja sosiaalisen median joulukalenterilla on vahva merkitys kokonaisuudessa. Somessa paperikalenterista aukeavat pienet kuvat saavat merkityksen taas uudessa yhteydessä, ja myös tekstin merkitys korostuu, kuvittaja Sann jatkaa.

Suomenkieliset tekstit on laatinut runoilija Elina Salminen. Ruotsinkieliset tekstit on laatinut toimittaja, kirjailija Sofia Torvalds ja englanninkieliset pastori Hans Krause.