26.02. Onneksi olkoon: Nestori | Palaute | På svenska | In English

Vuosaaren seurakunta

Diakonian ajanvarauksen uudet ajat Vuosaaressa

Vuosaaren seurakunta

01.11.2019, 09:47
Jos eteesi tulee surua, sairautta tai muita elämän ristiriitoja, voit ottaa luottamuksellisesti yhteyttä diakoniatyöntekijään tai seurakunnan muihin työntekijöihin. Sinun ei tarvitse jäädä yksin.

Kun haluat varata ajan diakoniatyöntekijälle

Voit varata ajan puhelimitse tai tulemalla henkilökohtaisesti paikanpäälle.

Puhelinajanvaraus 09 2340 6518

tiistaisin klo 9–11 ja torstaisin klo 13–15

Henkilökohtainen ajanvaraus Valossa

torstaisin klo 13–15

Valo, palvelukeskus Albatross, Kahvikuja 3, ensimmäinen kerros, Kelaa vastapäätä.

Voit jättää soittopyynnön myös sähköpostilla vuosaari.diakonia@evl.fi

Diakonia tarjoaa tukea ja apua kaikille

Jos eteesi tulee surua, sairautta tai muita elämän ristiriitoja, voit ottaa luottamuksellisesti yhteyttä diakoniatyöntekijään tai seurakunnan muihin työntekijöihin. Sinun ei tarvitse jäädä yksin.

Seurakunnan palvelutyö, diakonia, on kokonaisvaltaista auttamista, niin henkistä ja hengellistä kuin käytännöllistäkin. Joskus apumme voi olla myös taloudellisissa asioissa auttamista. Apu on maksutonta ja tarkoitettu kaikenikäisille seurakunnan alueella asuville.

Kaipaatko keskusteluapua?

Diakoniatyöntekijä on mukana elämän iloissa ja suruissa. Diakoniatyö on rinnalla kulkemista sekä elämän ilojen ja surujen jakamista. Kriiseistä auttaa selviytymään, kun lähellä on joku, jolle puhua. Seurakuntasi diakoniatyöntekijän kanssa voit pohtia sinulle tärkeitä asioita ja elämäntilannettasi, kuten ihmissuhteita, terveyttä, työttömyyttä tai päihderiippuvuutta. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia.

Diakonian keskusteluapu on armon ja toivon välittämistä. Olemme käytettävissä, jos haluat keskustella elämän perusajatuksista tai hengellisen elämän kysymyksistä. Haluamme auttaa jokaista löytämään oman paikkansa seurakuntayhteydessä.

Voit varata keskusteluajan diakoniatyön ajanvarausaikana tai sähköpostitse. Tarvittaessa voit sopia kotikäynnistä.

Vertaistukea ryhmistä

Diakoniatyön ryhmätoiminta tarjoaa vertaistukea. Ryhmiä on esimerkiksi ikäihmisille sekä päihde- ja mielenterveyskuntoutujille. Lisäksi järjestetään leirejä ja muuta virkistystoimintaa, muun muassa maahanmuuttajille.

Tulisitko avuksi muille?

Diakoniatehtävässä tarvitaan jokaista. Oman seurakuntasi kautta löydät monipuolisia vaihtoehtoja vapaaehtoistyöhön. Pieni naapuriapukin voi olla oikealla hetkellä parasta mahdollista tukea, joka tekee elämästä turvallisempaa.

Tukenasi lisäksi

Helsingin kaupungin kriisipäivystys, p. 09 3104 4222. Henkistä ensiapua ja tukea kriisitilanteissa 24 h/vrk.

Helsingin kaupungin sosiaalipäivystys, p. 020 696 006. Tukea ja neuvontaa 24 h/vrk.