02.12. Onneksi olkoon: Anelma, Unelma | Palaute
Vuosaaren seurakunta

Adventin ja joulun aika Vuosaaressa | 2020

Vuosaaren seurakunta

16.11.2020, 20:02 /  päivitetty 23.11.2020, 14:03
Tänäkin vuonna kutsumme sinut mukaan jouluiloon!
Vihreä kuusenhavu jonka lomassa kaksi valkoista tähteä. Lisäksi teksti: adventin ja joulun aika.

Uudet koronarajoitukset tuovat muutoksia adventin ja joulun ajan toimintaan.

Seurakunnan tilaisuuksien osallistujamäärä rajoitetaan 20 henkilöön.

Seurakuntien sisätiloissa järjestettäviin tilaisuuksiin saa osallistua enintään 20 henkilöä kolmen viikon ajan. Rajoitus koskee kaikkia seurakuntien omissa tiloissa tapahtuvia tilaisuuksia maanantaista 23.11. alkaen sunnuntaihin 13.12. asti. Linjauksen on tehnyt Helsingin hiippakunta muiden viranomaisten päätösten pohjalta. On mahdollista, että rajoitukset jatkuvat myös tämän kolmen viikon jakson jälkeen.

Osa seurakunnan tilaisuuksista perutaan ja osa voidaan toteuttaa uusin turvajärjestelyin ja rajatuin osallistujamäärin

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset jatkuvat. Seurakuntalaisilla on mahdollisuus olla läsnä jumalanpalveluksissa, mutta osallistujamäärä rajoitetaan nyt 20 henkilöön. Tähän henkilömäärään kuuluvaksi lasketaan myös jumalanpalveluksen toimittajat. Jumalanpalveluksiin voi osallistua myös etänä, sillä seurakunnat suoratoistavat netissä sunnuntain pääjumalanpalveluksia rajoitusaikana.

Tilanteissa, joissa on lähikontakteja, suositellaan kasvomaskien käyttöä kaikille yli 13-vuotiaille.

Tilaisuudet nyt annetun rajoitusajan jälkeen

Seuraamme viranomaisohjeita ja niiden vaikutuksia tilaisuuksien toteuttamiseen nyt annetun rajoitusajan jälkeen (päättyy toistaiseksi 13.12.). Tiedotamme mahdollisista tiukentuneista turvaohjeista tai tilaisuuden peruuntumisesta mahdollisimman pian lähempänä tilaisuutta.

Viisi valttia, joilla suojaat itseäsi ja läheisiäsi koronavirustartunnalta

Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.

Pidä ainakin 1–2 metrin etäisyys muihin ihmisiin.

Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta.

Käytä kasvomaskia, kun et voi pitää etäisyyttä.

Lataa Koronavilkku-sovellus.

Joulun sanoma kutsuu meitä juhlimaan maailmaan syntyvää Vapahtajaa. Enkelien sanoma kaikuu yhä: ”Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille suuren ilon!”

Tänäkin vuonna kutsumme sinut mukaan jouluiloon. Haasteellisinakin aikoina, ja ehkä erityisesti juuri silloin, kaipaamme ilosanomaa maailmaan syntyneestä valosta ja toivosta. Tule mukaan vaikka kotisohvalta käsin osallistumalla radiohartauteen tai televisiojumalanpalvelukseen, tai lue jouluhartaus . Monet kanavat Jouluradion radiotaajuuksilla tai netissä vievät myös joululaulujen äärelle silloinkin, jos joululauluista haluaa nauttia kotona tai matkalla jonnekin.

Jouluiloa voit lahjoittaa osallistumalla Rakenna Joulupuu keräykseen, jolla tuodaan iloa vähävaraisten vuosaarelaisten lapsiperheiden lasten jouluun. Lisää keräyksestä täällä.

Olet myös lämpimästi tervetullut mukaan yhteisiin tilaisuuksiin. Seuraamme ajankohtaisia viranomaisten koronaohjeistuksia ja toimimme niiden mukaan. Noudatamme turvavälejä ja toiminnassamme on maskisuositus. Kirkossa ja kaikissa tiloissamme on rajoitettu osallistujamäärä. Tulethan mukaan vain täysin terveenä, jos sinulla on pieniäkin flunssaoireita, jääthän kotiin.

Siunattua adventin ja joulun aikaa sinulle! Valaiskoon Kristus tämän adventin ja joulun ajan, ja siunatkoon uuden tulevan vuoden!

Konsertit peruuntuvat

Adventin musiikin ja tekstien konsertti 28.11., Helsingin Lauluveljien Adventtikonsertti 29.11. ja Discantuksen joulukonsertti 12.12. peruuntuvat.

Jouluiset ikkunat ja joululauluja

Jouluiset ikkunat ja joululauluja tiistaina 8.12. klo 17.30 kirkon takana olevalla sisäpihalla. Tule virittäytymään joulun tunnelmaan ja tapahtumiin ulkona kierrettävän jouluikkunakierroksen välityksellä. Ikkunakuvat on rakennettu pääasiassa nukeilla. Tunnelmoimme myös joululaulujen sävelin.

Ikkunat ovat myös itsenäisesti katsottavissa kirkon takana olevalla sisäpihalla ajalla 19.12.–6.1. Käynti kirkon taakse sisäpihalle viraston puoleisen sivun kautta ulkoa kiertäen.

Enkelinukke jonka kädet ovat ojennetut.

Junnujen juhlaa!

Kouluikäisten joulujuhla Valon junnukahvilassa maanantaina 14.12. klo 17–19. Joulupuuroa, joululauluja, mukavaa ohjelmaa ja jouluhartaus.

Tilaisuus on toistaiseksi toteutumassa. Seuraamme viranomaisohjeita, ja mahdollisista rajoituksista tai tilaisuuden peruuntumisesta tiedotamme lähempänä tilaisuutta.

Nuorten joulu

Nuortenkahvila on avoinna rajoitetulla osallistujamäärällä ja tiukennetuin turvaohjein. Kasvomaskien käyttöä suositellaan yli 13-vuotiaille. Lisätietoa: taija.elste@evl.fi.

Nuorten piparkakkutalkoot Valon nuortenkahvilassa tiistaina 1.12. klo 17–20. Tule tekemään hyvää ja leipomaan pipareita. Piparit jaetaan joulutervehdyksenä diakonian kautta.

Nuorten joulujuhla Valossa tiistaina 15.12 klo 17–21. Tip tap! Joulu tulee! Juhlitaan yhdessä nuorten joulujuhlassa jouluisin herkuin ja tunnelmin! Jos haluat saada joulupukin lahjasäkistä lahjan, tuo mukanasi korkeintaan 2 euron arvoinen paketti.

Piparkakkuja jauhoisella leivonta-alustalla. Lisäksi teksti: tip tap.

Kauneimmat Joululaulut

Lauletaan yhdessä joulu tervetulleeksi hyvää tekevien joululaulujen sävelin! Vapaa pääsy, vapaaehtoinen kolehti Lähetysseuran työlle.

Laulupiirin Kauneimmat Joululaulut Valossa keskiviikkona 9.12. klo 13. Joulun tunnelmaa musisoimassa Anja Hinkkanen. Tilaisuus on toistaiseksi toteutumassa rajatulla osallistujamäärällä (20 henkilöä) ja turvaohjein. Kasvomaskien käyttöä suositellaan.

Kauneimmat Joululaulut kirkossa torstaina 10.12. klo 12. Tilaisuus on toistaiseksi toteutumassa rajatulla osallistujamäärällä (20 henkilöä) ja turvaohjein. Kasvomaskien käyttöä suositellaan.

Kauneimpien Joululaulujen kahvio Merimieskirkolla la 12.12. klo 14–16. Rajattu määrä osallistujia kerrallaan. Joulun tunnelmaa musisoimassa Anja Hinkkanen. Kahvion tuotto Merimieskirkolle, lipaskeräys Lähetysseuralle. Tilaisuus on toistaiseksi toteutumassa rajatulla osallistujamäärällä (20 henkilöä) ja turvaohjein. Kasvomaskien käyttöä suositellaan.

PERUTTU | Lasten ja perheiden Kauneimmat Joululaulut kirkossa sunnuntaina 13.12. klo 15. Mukana Lapsikuoro.

PERUTTU | Kauneimmat Joululaulut kirkossa sunnuntaina 13.12. klo 17. Mukana Gaudium kuoro.

Joulukuun puolenvälin jälkeen olevien Kauneimpien Joululaulujen toteutuminen

Seuraamme viranomaisohjeita ja niiden vaikutuksia tilaisuuksien toteuttamiseen. Tiedotamme mahdollisista tiukentuneista turvaohjeista tai tilaisuuden peruuntumisesta mahdollisimman pian lähempänä tilaisuutta.

Kauneimmat Joululaulut kirkossa keskiviikkona 16.12. klo 18. Mukana nuorten musiikkiryhmä Valon ääni.

Kauneimpien Joululaulujen päivähartaus torstaina 17.12. klo 12.

Kauneimmat Joululaulut kirkossa sunnuntaina 20.12. klo 14.

Kauneimmat Joululaulut kirkossa sunnuntaina 20.12. klo 16.

Kauneimmat Joululaulut kirkossa tiistaina 22.12. klo 18. Mukana Anja Hinkkanen ja pelimannimuusikoita.

Kauneimpien Joululaulujen jumalanpalvelus kirkossa sunnuntaina 27.12. klo 11.

Vaaleanharmaata taustaa vasten lumisia havuja, Kauneimpien joululaulujen punainen sinetti logo ja nimi.

Radiohartaus ja tv-jumalanpalvelukset, tallennettu Vuosaaren kirkossa

Radio Dei | Jouluhartaus Radio Dei kanavalla maanantaina 14.12. klo 7.50 ja 17.05. Jussi Mäkelä.

RADIO YLE1 | Jouluaaton radiohartaus Vuosaaren kirkosta to 24.12. klo 15. Marketta Antola. Musiikissa kuoro Freia, johtaa Jaakko Mäntyjärvi, kanttorit Nea Meriranta ja Heli Kantola. Hartaus on nauhoitettu.

TV7-kanava | Jouluyön messu Vuosaaren kirkosta to 24.12. klo 22. Jussi Mäkelä, Nea Meriranta ja Heli Kantola.

TV7-kanava | Uudenvuoden jumalanpalvelus Vuosaaren kirkosta pe 1.1. klo 10. Lauri Holma, Nea Meriranta ja Heli Kantola.

Hartaudet ja jumalanpalvelukset Vuosaaren kirkossa

Seuraamme viranomaisohjeita ja niiden vaikutuksia tilaisuuksien toteuttamiseen. Tiedotamme mahdollisista tiukentuneista turvaohjeista tai tilaisuuden peruuntumisesta mahdollisimman pian lähempänä tilaisuutta.

Aattohartaus to 24.12. klo 13, kirkko. Tommi Vanhanen, Heli Kantola.

Perheiden aattohartaus to 24.12. klo 15, kirkko. Lauri Holma, Heli Kantola.

Aattohartaus to 24.12. klo 17, kirkko. Marketta Antola.

Jouluyön messu to 24.12. klo 22, kirkko. Jussi Mäkelä, Nea Meriranta.

Joulupäivän jumalanpalvelus pe 25.12. klo 11, kirkko. Tiina Ahonen, Samuel Paananen, Heli Kantola.

Tapaninpäivän jumalanpalvelus la 26.12. klo 11, kirkko. Tommi Vanhanen, Nea Meriranta.

Kauneimpien Joululaulujen jumalanpalvelus su 27.12. klo 11, kirkko. Samuel Paananen, Antti Pesonen.

Käsi joka sytyttää adventtikynttilöitä joista palaa vasta ensimmäinen.

Pieni seiminäyttely

Pieni seiminäyttely Vuosaaren kirkolla 29.11.2020–6.1.2021 Lea Purhosen seimikokoelmasta. Näyttely on avoinna kirkolla olevien muiden tilaisuuksien yhteydessä.

Kuvia Lea Purhosen seimikokoelmasta.