20.07. Onneksi olkoon: Marketta, Maarit, Reetta, Reeta, Maaret, Margareeta | Palaute | På svenska | In English

Vuosaaren seurakunta

‍Talous tiukilla?

Vuosaaren seurakunta

02.02.2018, 14:33 /  päivitetty 17.07.2019, 15:38

Jos sinulla on rahavaikeuksia, seurakuntasi diakoniatyöntekijältä saat apua taloudellisen tilanteesi ja velkaongelmien kartoittamiseen yhdessä keskustellen. Hän voi myös ohjata muun avun, kuten velkaneuvonnan, piiriin.

Taloudellisen avustamisen perusteena on aina avun tarve sekä yksilöllinen elämäntilanne. Tukemme on tarkoitettu etenkin niille, joiden hätä on suurin ja jotka eivät ole saaneet apua mistään muualta.

Näin haet taloudellista apua

Aluksi tarkistetaan aina mahdollisuus yhteiskunnan apuun. Usein toimitaankin yhteistyössä sosiaalitoimen kanssa. Diakonian vastaanotolle tullessasi varaudu todistamaan henkilöllisyytesi. Varaa mukaasi myös tulo- ja menotiedot, mahdolliset velkatiedot sekä mahdollinen viimeisin toimeentulotukipäätös. Avustusta ei makseta hakijan tilille eikä anneta käteisenä eikä lainaksi, vaan sen voi saada osto-osoituksena tai muunlaisena taloudellisena tukena. Taloudellinen avustaminen on luonteeltaan pääsääntöisesti tilapäistä kriisiapua, vaikka seurakunnan muu tukeminen, henkinen ja hengellinen apu voivat olla pitkäkestoista.

Taloudellista neuvontaa antavat myös:

Helsingin kaupungin sosiaalineuvonta

Helsingin kaupungin talous- ja velkaneuvonta

Toimeentulotuki

Takuu-säätiö

Kuluttajavirasto

Oikeusapuohjaus

Martat