26.03. Onneksi olkoon: Manu, Manne, Immanuel, Immo | Palaute | På svenska | In English

Vuosaaren seurakunta

Messu Vuosaaren kirkossa | Rukous ja usko

Vuosaaren seurakunta

17.03.2019 klo 11:00 - 12:00 Vuosaaren kirkko, Satamasaarentie 7, 00980 Helsinki

Messu Vuosaaren kirkossa sunnuntaina 17.3. klo 11. Liturgia Johanna Joronen, saarna Samuel Paananen, musiikki Eeva Jurmu.

Rukous ja usko

Sinun puoleesi, Herra, minä käännyn. Jumalani, sinun apuusi minä luotan! Jeesus taisteli pimeyden valtoja vastaan myös parantamalla sairaita ja antamalla synnit anteeksi. Tähän toimintaan liittyivät rukous ja usko.

Evankeliumi Matt. 15: 21–28

Jeesus meni Tyroksen ja Sidonin seudulle. Siellä muuan kanaanilainen nainen, sen seudun asukas, tuli ja huusi: ”Herra, Daavidin Poika, armahda minua! Paha henki vaivaa kauheasti tytärtäni.” Mutta hän ei vastannut naiselle mitään. Opetuslapset tulivat Jeesuksen luo ja pyysivät: ”Tee hänelle jotakin. Hän kulkee perässämme ja huutaa.” Mutta Jeesus vastasi: ”Ei minua ole lähetetty muita kuin Israelin kansan kadonneita lampaita varten.” Silti nainen tuli lähemmäs, heittäytyi maahan Jeesuksen eteen ja sanoi: ”Herra, auta minua!” Mutta Jeesus sanoi hänelle: ”Ei ole oikein ottaa lapsilta leipä ja heittää se koiranpenikoille.” ”Ei olekaan, Herra”, vastasi nainen, ”mutta saavathan koiratkin syödä isäntänsä pöydältä putoilevia palasia.” Silloin Jeesus sanoi hänelle: ”Suuri on sinun uskosi, nainen! Tapahtukoon niin kuin tahdot.” Siitä hetkestä tytär oli terve.

Rukous

Jeesus, sinä paransit sairaat, jotka turvautuivat sinuun. Sinä annoit synnit anteeksi. Muista myös meitä. Me tarvitsemme sinua, niin kuin ihmiset tiesi varrella tarvitsivat sinua.