23.03. Onneksi olkoon: Akseli | Palaute | På svenska | In English

Vuosaaren seurakunta

Messu Vuosaaren kirkossa | Kristus, Jumalan kirkkauden säteily

Vuosaaren seurakunta

03.02.2019 klo 11:00 - 12:00 Vuosaaren kirkko, Satamasaarentie 7, 00980 Helsinki

Kynttilänpäivän messu Vuosaaren kirkossa sunnuntaina 3.2. klo 11. Liturgia Samuel Paananen, saarna Lauri Holma, musiikki Hanna Virtanen ja Valon ääni. Messun jälkeen kirkkokahveilla Yhteisvastuukeräyksen avaus ja myyntipöytiä.

Kristus, Jumalan kirkkauden säteily

Tämä sunnuntai on saanut nimensä keskiaikaisesta tavasta, jolloin juuri tänä sunnuntaina vihittiin kynttilät, joita käytettäisiin kirkossa alkaneen vuoden aikana. Pyhän raamatullinenkin aihe liittyy valoon, sillä muistamme pienen Jeesus-lapsen jumalallista kirkkautta, joka hänessä tuli maailmaan ja ilmestyi meille. Siunatessaan Jeesus-lasta ja hänen vanhempiaan vanha Simeon ylistää Jumalaa pelastuksesta, jonka hän on valmistanut kaikille kansoille, ja valosta, jonka hän on antanut loistaa kansalleen Israelille.

Evankeliumi: Luuk. 2:22–33.

Kun tuli päivä, jolloin heidän Mooseksen lain mukaan piti puhdistautua, he menivät Jerusalemiin viedäkseen lapsen Herran eteen, sillä Herran laissa sanotaan näin: ”Jokainen poikalapsi, joka esikoisena tulee äitinsä kohdusta, on pyhitettävä Herralle.” Samalla heidän piti tuoda Herran laissa säädetty uhri, ”kaksi metsäkyyhkyä tai kyyhkysenpoikaa”. Jerusalemissa eli hurskas ja jumalaapelkäävä mies, jonka nimi oli Simeon. Hän odotti Israelille luvattua lohdutusta, ja Pyhä Henki oli hänen yllään. Pyhä Henki oli hänelle ilmoittanut, ettei kuolema kohtaa häntä ennen kuin hän on nähnyt Herran Voidellun. Hengen johdatuksesta hän tuli temppeliin, ja kun Jeesuksen vanhemmat toivat lasta sinne tehdäkseen sen, mikä lain mukaan oli tehtävä, hän otti lapsen käsivarsilleen, ylisti Jumalaa ja sanoi: "Herra, nyt sinä annat palvelijasi rauhassa lähteä, niin kuin olet luvannut. Minun silmäni ovat nähneet sinun pelastuksesi, jonka olet kaikille kansoille valmistanut: valon, joka koittaa pakanakansoille, kirkkauden, joka loistaa kansallesi Israelille." Jeesuksen isä ja äiti olivat ihmeissään siitä, mitä hänestä sanottiin.

Rukous: Jumala, sinä sanoit jo aikojen alussa: ”Tulkoon valo.” Me kiitämme sinua valosta, jonka olet antanut meille. Varjele meidät maailman pimeydeltä.