18.02. Onneksi olkoon: Kaino | Palaute | På svenska | In English

Vuosaaren kirkko

Yhteisvastuukeräyksellä tukea vanhemmuuteen | 2020 Vuosaari

Vuosaaren seurakunta

22.01.2020, 16:35 /  päivitetty 08.02.2020, 16:37
Yhteisvastuukeräys 2020 käynnistyi sunnuntaina 2. helmikuuta. Tänä vuonna keräyksellä saaduilla tuloilla on tarkoitus tukea vanhemmuutta Suomessa ja maailmalla katastrofialueilla.

Kun vanhempi voi hyvin, lapsi voi hyvin. Tutkimusten mukaan myönteinen lapsen ja vanhemman välinen suhde edistää lapsen kokonaiskehitystä. Vanhempien yksinäisyys, stressi ja sosiaalisen tuen puute ovat riskejä tälle lapsen kehitykselle.

Tarvetta tuelle

Vanhemmat kokevat saavansa liian vähän sosiaalista tukea ja huonosti apua vanhemmuuteen liittyviin haasteisiin. Vanhempien stressiin liittyvien tutkimuksien mukaan sosiaalinen tuki auttaa vanhempia ja tukee koko perheen terveyttä. Näin koetaan erityisesti silloin, kun vanhemmilla on haasteita arjessa.

Tukea paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti

Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 40% jää Suomeen. Siitä puolet eli 20% käytetään vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin seurakunnissa. Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa. Toinen puolikas kotimaahan jäävästä tuotosta eli toinen 20% käytetään tukitoimiin, joilla vahvistetaan vanhemmuutta, mutta myös lapsen ja vanhemman välistä suhdetta eri puolilla Suomea. Kumppaneina näissä toimissa ovat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry. Tukimuodot alkavat vuoden 2021 alusta.

Yhteisvastuukeräyksen 2020 tuotosta 60%:lla tuetaan erityisesti naisten ja äitien koulutusta ja toimeentulomahdollisuuksien kasvattamista maailman katastrofialueilla Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Yhteisvastuuta jo 70 vuotta!

2020 Yhteisvastuu juhlii 70 vuotta jatkunutta, vuonna 1950 alkanutta taivaltaan. Osallistu tilaisuuksiin ja jaa Yhteisvastuu-kokemuksesi myös sosiaalisessa mediassa.

#YHTEISVASTUU

#SINÄRIITÄT2020

#MINÄKANNANYHTEISVASTUUTA

Lue lisää www.yhteisvastuu.fi

Yhteisvastuutapahtumia Vuosaaressa

Järjestämme monia tapahtumia, joiden tuotto käytetään Yhteisvastuun hyväksi.

Keräyksen avaus

Yhteisvastuukeräys 2020 käynnistyy avausmessulla Vuosaaren kirkossa sunnuntaina 2.2. klo 11. Messun jälkeen kirkkokahveilla keräyksen esittely ja mahdollisuus ilmoittautua lista- ja lipaskerääjäksi.

Yhteisvastuukonsertti

Vuosaaren kirkossa sunnuntaina 9.2. klo 17. Discantus, Gaudium, urut Anniina Ilola. Vapaa pääsy, ohjelma 5e.

Näytelmällinen konsertti Hääperinteitä meillä ja muualla

Hääperinteitä meillä ja muualla, näytelmällinen konsertti Vuosaaren kirkossa sunnuntaina 1.3. klo 17. Inehmo, Helsinki Klezmer Kapelye, Sakarat Laulupelimannit ja Tanhu-Visa. Vapaa pääsy, ohjelma 5e.

Yhteisvastuutapahtuma

Yhteisvastuutapahtuma Vuosaaren kirkolla lauantaina 7.3. klo 10–15. Koko perheelle suunnattua yhdessäoloa. Edullinen lounas klo 11–13. Paikalla Halikoirat, toimintapisteitä, musiikkituokioita, ongintaa ja partiolaisten ulkoleikkejä. Pelastakaa lapset ry. mukana esittelemässä toimintaansa.