15.09. Onneksi olkoon: Sirpa | Palaute | På svenska | In English

Vuosaaren kirkko

Vuosaaren riparille 2020!

Vuosaaren seurakunta

23.08.2019, 14:48 /  päivitetty 30.08.2019, 21:11
Ripari on mahdollisuus pysähtyä ja miettiä omia ajatuksia, isoja kysymyksiä, tulevaisuutta ja elettyä elämää. Voit pohtia, kysellä, kyseenalaistaa ja oivaltaa. Oma rippikoulu on ainutkertainen kokemus. Muistot jäävät mieleen pitkäksi aikaa – ehkä loppuelämäksi. Tervetuloa riparille!

Aivan pian on alkamassa jotain ainutkertaista… ripari!

Tervetuloa Vuosaaren seurakunnan ripareille!

Ripari on mahdollisuus pysähtyä ja miettiä omia ajatuksia, isoja kysymyksiä, tulevaisuutta ja elettyä elämää. Voit pohtia, kysellä, kyseenalaistaa ja oivaltaa. Riparilla saat tietoa, opit uutta ja syvennät jo tietämääsi kristinuskosta. Opettelet myös olemaan osa isompaa ryhmää ja sitoudut pitämään kiinni yhteisistä säännöistä.

Oma rippikoulu on ainutkertainen kokemus. Muistot jäävät mieleen pitkäksi aikaa – ehkä loppuelämäksi. Unohtumattomia elämyksiä saattavat olla iltanuotiot, kaverit, leikit, laulut, yhdessä vietetty aika ja uudet oivallukset. Kävit riparisi sitten leirimuotoisena tai päiväriparina, uskomme että saat uusia ajatuksia ja kokemuksia elämää varten.

Riparitiedusteluihin vastaa rippikoulupappi Samuel Paananen, samuel.paananen@evl.fi, 09 2340 6528.

Vuoden 2020 rippikouluihin ilmoittaudutaan sähköisesti 1.–31.10.2019. Sen jälkeen mahdollisia vapaita paikkoja voi kysyä rippikoulupappi Samuel Paanaselta.

Ilmoittaudu riparille tästä

Ilmoittautuminen aukeaa 1.10. klo 9.00 ja sulkeutuu 31.10. klo 23.59.

Vuosaaren rippikoulut 2020

  • LummeSki lasketteluripari (hiihtoloma), Viitasaari. Leirijakso (la–la) 15.–22.2. Hiihtolomariparilla on mahdollisuus lasketteluun Viitasaaren Savivuorella edulliseen hintaan. Laskettelukeskukseen voit tutustua sivuilla www.sahis.fi. Savivuoren etuna suurempiin leirikeskuksiin verrattuna on se, ettet joudu odottamaan pitkiä aikoja hissijonossa ja leirikeskus sijaitsee ihan laskettelurinteen vieressä. Hiihtolomariparin voi toki käydä, vaikka laskettelu ei kiinnostaisikaan. Kerro kiinnostuksesi lasketteluun riparihaun lisätietokentässä.
  • Merirasti päiväripari, Merirasti-kappeli, Helsinki. Leirijakson ajankohta tarkentuu syyskuun aikana.
  • Kivisaari 1, Helsinki. Leirijakso (ke–ke) 3.–10.6.
  • Kivisaaren juhannus, Helsinki. Leirijakso (ke–ke) 17.–24.6.
  • Lummeniemen kesä 1, Viitasaari. Leirijakso (ma–ma) 13.–20.7.
  • Lummeniemen kesä 2, Viitasaari. Leirijakso (ma–ma) 20.–27.7.
  • Lummeniemen kesä 3, Viitasaari. Leirijakso (ma–ma) 27.7.–3.8.
  • Kivisaari 3, Helsinki. Leirijakso (ke–ke) 29.7.–5.8.
  • Tulossa musaripari – Ylä olevista leireistä joku on musaripari. Leirijakson ajankohta tarkentuu syyskuun aikana. Musariparilla musiikki on aktiivinen osa leirielämää ja sitä toteutetaan monin tavoin. Musariparille osallistuminen ei vaadi kuitenkaan mitään erityistaitoja, osallistua voi, vaikka musiikki ei olisi intohimo, harrastus tai osa elämää. Jos soitat jotain soitinta, laita siitä merkintä riparihaun lisätietokenttään.
  • Erityiset riparit. Kehitysvammaisten rippikouluista voi tiedustella Helsingin seurakuntayhtymästä pastori Heli Ojalehdolta| 09 2340 2546 tai 050 380 1060 | heli.ojalehto@evl.fi.

Rippikoulumaksu, sisaralennus ja tuettu hinta

Leiririppikoulun hinta on 140 € ja päivärippikoulun 35 €. Leiririppikoulujen hinta sisältää opiskelumateriaalin, majoituksen ja täysihoidon leirikeskuksessa leirijakson aikana, sekä kuljetuksen leirikeskukseen. Lasketteluleirillä mahdolliset hissiliput/välinevuokrat maksavat erikseen. Päiväriparin hinta sisältää opiskelumateriaalin, mahdollisten retkien kuljetukset ja lounaan leiripäivinä. Kaikki leiriläiset ovat tapaturmavakuutettuja seurakunnan puolesta. Sisarusalennuksesta samana vuonna riparin käyville voi kysyä erikseen rippikoulupappi Samuel Paanaselta. Jos perheessä on taloudellisia vaikeuksia, rippikoulumaksuun voi hakea tukea oman seurakunnan diakoniatyöltä. Tukea on haettava hyvissä ajoin.

Sähköinen ilmoittautuminen

Rippikouluun ilmoittaudutaan sähköisesti 1. – 31.10. välisenä aikana. Ilmoittautuminen aukeaa 1.10. klo 9.00 ja sulkeutuu 31.10. klo 23.59. Linkki ilmoittautumiseen tämän sivun yläosassa.

Helsingin seurakunnat ovat ottaneet sähköisen ilmoittautumisen käyttöön. Ennen ensimmäistä ilmoittautumista huoltajan tulee luoda käyttäjätunnus ja salasana, joiden avulla ilmoittautumista ja maksua on mahdollista seurata, sekä tarpeen mukaan muuttaa ilmoittautumista ilmoittautumisaikana. Tunnukset kannattaa säilyttää, sillä samoilla tunnuksilla voi ilmoittautua jatkossakin. Tunnusten luomiseen tarvitset vahvan tunnistautumisen, sen voit tehdä varmennekortin, mobiilivarmenteen tai nettipankkitunnusten avulla. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vahvaan tunnistautumiseen, ota yhteyttä rippikoulupappi Samuel Paanaseen, samuel.paananen@evl.fi, 09 2340 6528.

Leirien valinta ja kaverikoodi

Ilmoittautuessa valitse leireistä mieluisimmat vaihtoehdot. Voit valita vähintään 5 ja enintään 7 vaihtoehtoa. Mitä enemmän valitset vaihtoehtoja – sitä parempi! Jos haluat kaverin kanssa samalle leirille, saat ilmoittautumisen yhteydessä kaverikoodin. Voit antaa koodin yhdelle kaverille, joka saa sillä ilmoittautuessaan automaattisesti samat leirivaihtoehdot kuin sinä olet valinnut. Jos ilmoittaudut kaverikoodia käyttämällä, et voi antaa uutta kaverikoodia toiselle kaverille (koodi ei toimi).

Vuosaaren seurakunnan jäsenet ovat etusijalla rippikoulupaikkoja jaettaessa. Mikäli jollekin leirille on paljon hakijoita, paikat arvotaan. Tieto rippikoulupaikasta ilmoitetaan viikolla 47. Myöhässä hakeneille emme voi taata leiripaikkaa, mutta jos unohdit hakea ajoissa, kysy rohkeasti vapaita paikkoja.

Mitä oikeuksia ripari antaa ja kuka voi tulla riparille?

Entä jos et ole seurakunnan jäsen, eikä sinua ole kastettu? Riparille voi tulla, vaikka ei kuuluisi kirkkoon. Riparin jälkeen voit päättää, haluatko liittyä kirkkoon ja tulla konfirmoiduksi sekä kastetuksi. Riparille siis saa tulla jokainen joka haluaa.

Mitä oikeuksia rippikoulu antaa? Rippikoulun ja konfirmaation jälkeen saa oikeuden toimia kummina ja käydä itsenäisesti ehtoollisella, sekä tulla vihityksi avioliittoon kirkossa. Lisäksi voi äänestää kirkollisissa vaaleissa ja asettua ehdolle täysi-ikäisenä.

Järjestössä rippikoulun käyvät

Käytkö riparin jossain toisaalla? Jos käyt rippikoulusi jossain järjestössä, kuuluu rippikouluusi myös omaan seurakuntaan ja sen toimintaan osallistuminen. Ota yhteyttä rippikoulupappi Samuel Paanaseen, samuel.paananen@evl.fi, 09 2340 6528, niin saat tietää mitä muuta tutustumisjaksoosi kuuluu.