17.04. Onneksi olkoon: Otto | Palaute
Vuosaaren kirkko

Vuosaaren kirkon jumalanpalveluksessa ja ehtoollishartaudessa mahdollinen korona-altistuminen 7. helmikuuta

Vuosaaren seurakunta

09.02.2021, 14:50 /  päivitetty 10.02.2021, 14:53
Vuosaaren kirkossa sunnuntaina 7.2.2021 jumalanpalvelukseen klo 11 ja ehtoollishartauteen klo 12.30 ja 13 osallistuneella henkilöllä on todettu koronavirustartunta.
Lumisen maiseman keskellä Vuosaaren punatiilinen kirkko.

Vuosaaren kirkon jumalanpalveluksessa ja ehtoollishartaudessa mahdollinen korona-altistuminen

Vuosaaren kirkossa sunnuntaina 7.2.2021 jumalanpalvelukseen klo 11 ja ehtoollishartauteen klo 12.30 ja 13 osallistuneella henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Kyseisiin tilaisuuksiin osallistuneet henkilöt ovat siten mahdollisesti altistuneet koronavirustartunnalle. Heitä kehotetaan tarkkailemaan vointiaan tarkasti neljäntoista vuorokauden ajan, eli 21.2. saakka.

”Osa tilaisuuksissa läsnä olleista on jo tavoitettu, mutta kaikkien henkilöllisyys ei ole tiedossamme. Mikäli tiedät henkilön, joka on osallistunut kyseisiin tilaisuuksiin, olethan häneen yhteydessä”, sanoo kirkkoherra Jussi Mäkelä.

Jumalanpalvelusta ja ehtoollishartauksia on Vuosaaressa vietetty hiippakunnan ja terveysviranomaisten korona-ajan erityisohjeita noudattaen. Paikalla olleiden henkilöiden maksimimäärä on ollut kymmenen henkilöä, sisältäen myös kirkon työntekijät.

Tulevan sunnuntain 14.2. jumalanpalvelus ja ehtoollishartaudet Vuosaaren kirkossa vietetään hiippakunnan ja terveysviranomaisten korona-ajan ehtoollisohjeita noudattaen. Jumalanpalvelusta voi seurata suorana lähetyksenä seurakunnan Facebook -sivulla. Ehtoolliselle voi osallistua erillisissä ehtoollishartauksissa.

Milloin testiin?

Koronatatestiin tulee hakeutua välittömästi, mikäli lieviäkin oireita ilmenee. Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Läheisiä kontakteja erityisesti iäkkäisiin ja riskiryhmiin kuuluviin suositellaan vältettäväksi.

Miten pääset koronatestiin?

Aikuiset ja yli 16-vuotiaat nuoret, joilla on omat pankkitunnukset, voivat varata ajan koronavirustestiin tekemällä koronaoirearvion verkossa osoitteessa omaolo.fi.

Alle 16-vuotiaalle helsinkiläiselle voi tehdä ajanvarauspyynnön koronavirustestiin terveysasemien chatbotissa.

Helsinkiläiset ja helsinkiläisten alaikäisten huoltajat voivat varata ajan koronavirustestiin soittamalla koronavirusneuvontaan, p. 09 310 10024 (päivittäin klo 8–18). Kun koronavirusneuvonta on kiinni ja koronavirustautiin viittaavat oireet ovat lieviä, odota seuraavaan päivään.

Muiden kuntien asukkaiden tulee olla yhteydessä oman kunnan terveydenhoitoon testiin pääsemiseksi. Muiden Uudenmaan kuntien asukkaat voivat tehdä itselleen oirearvion ja varata ajan verkossa.

Lisätietoa koronasta ja testiin hakeutumisesta Helsingin kaupungin sivulla.

Uutista on muokattu 10.2.2021 klo 14.52. Lisätty tieto henkilöiden maksimimäärästä seurakunnan tilaisuuksissa.