28.10. Onneksi olkoon: Simo | Palaute
Vuosaaren kirkko

Lasten ja perheiden syksy 2021 Vuosaaressa

Vuosaaren seurakunta

23.06.2021, 23:44 /  päivitetty 24.09.2021, 15:14
Lasten ja perheiden toiminta on leppoisaa ja mukavaa yhdessäoloa, jossa haluamme tarjota hyviä hetkiä lapsille ja heidän perheilleen. Tule mukaan!
Iloinen perhe, vanhemmat ja kaksi lasta, syksyn kauniissa värikkäässä luonnossa.

Lasten ja perheiden toiminta on leppoisaa ja mukavaa yhdessäoloa, jossa haluamme tarjota hyviä hetkiä lapsille ja heidän perheilleen. Tule mukaan hengähtämään hetkeksi, iloitsemaan yhteisestä tekemisestä, syömään tai kahvittelemaan, tutustumaan uusiin ihmisiin, ja löytämään ehkä uusia ystäviäkin. Me olemme täällä juuri sinua varten!

Lisätiedot lasten ja perheiden toiminnasta

Kirsi Satosalmi, johtava varhaiskasvatuksenohjaaja, 050 322 9070, kirsi.satosalmi@evl.fi.

Koronan vaikutukset toimintaan syksyllä 2021

Kaikki tilaisuudet toteutetaan voimassaolevien kokoontumisrajoitusten ja terveysturvallisuusohjeiden mukaisesti. Muutokset mahdollisia.

Toimintaa, jossa arki ja pyhä kohtaavat.

Kaiken kansan kahvila

Nyt tuodaan yhteen mummit, kummit, vaarit ja ukit – isät, äidit, tädit ja sedät – sekä tietysti perheiden lapset! Isovanhemmat ja lastenlapset asuvat joskus kaukana toisistaan, tai puuttuvat kokonaan. Elämässä voi myös olla eri-ikäisten ystävien menevä aukko, johon olisi mukava sujauttaa uusia ystäviä tai tuttavia ihan kaiken ikäisistä ihmisistä. Kaiken kansan kahvila haluaa kutsua saman katon alle ihan kaikki. Istutaan hetkeksi kahvikupin ja pienen purtavan ääreen, ollaan rennosti, tutustutaan ja vaihdetaan kuulumisia. Kahvilassa voi myös halutessaan osallistua ohjattuun musiikki- tai askarteluhetkeen kerrasta riippuen, sekä pieneen hartauteen. Mukana lastenohjaajat Mia Tervonen ja Siina Parkkinen.

Kaiken Kansan kahvila Valossa perjantaisin klo 13–15.30

Syksy 2021 ajalla 27.8.–3.12. (ei syyslomalla 22.10.)

Valon aamu

Valon aamu on rento ja avoin kohtaamispaikka vauvasta vaariin ja mukulasta mummoon. Tule aloittamaan arkiviikon ensimmäinen aamu yhdessä! Valon aamussa on tarjolla pieni mutta maistuva aamupala vapaaehtoisella maksulla. Aamun aikana kuullaan myös pieni hartausteksti tai päivän sana, mutta pääpaino aamussa on vapaalla oleilulla yhdessä.

Valon aamu Valossa maanantaisin klo 9–11

Syksy 2021 ajalla 13.9.–13.12. (ei 18.10., 1.11., 6.12.)

Iltaperhekerho ja kotiruokaa

Iltaperhekerho on kaikkien perheiden kokoontumispaikka yhdessäolon ja kotiruoan äärellä. Kerhossa ollaan yhdessä vanhemman tai muun lapsen läheisen aikuisen seurassa. Kerhossa on vapaata yhdessä oloa, pientä ohjattua toimintaa sekä kotiruokaa päivälliseksi. Kerhoa ohjaavat lastenohjaa Mia Tervonen ja Siina Parkkinen.

Tule mukaan iltaperhekerhoon, säästä yhden arki-illan ruoanlaiton vaiva ja vietä mukavasti aikaa toisten vanhempien ja lasten kanssa.

Iltaperhekerho Vuosaaren kirkolla joka toinen tiistai (parilliset viikot) klo 16.30–18.30

Syksy 2021 ajalla 24.8.–30.11. (ei syyslomalla 19.10.)

Uuden edessä – vauvaryhmä ensimmäisen lapsen saaneille tai odottaville vanhemmille

Uuden edessä on vauvaryhmä ensimmäistä lastaan odottaville tai ensimmäisen lapsen saaneille vanhemmille ja heidän vauvoilleen. Ryhmä on vertaisryhmä, jossa keskustellaan uuden elämäntilanteen herättämistä kysymyksistä ja kokemuksista. Aiheet voivat vaihdella parisuhteen kuulumisista vauvan hoitoon ja kasvatukseen. Myös asiantuntijoita vierailee ryhmässämme. Ryhmää ohjaavat Päivi Lindberg ja Mia Tervonen.

Valossa keskiviikkoisin klo 13–15.30

Syksy 2021 ajalla 1.9.–1.12.

Nuorten äitien ja lasten olohuone

Nuorten äitien ja lasten olohuone on vapaata ja leppoisaa oleskelua yhdessä kahvikupin äärellä, tarjolla pieni välipala. Lisäksi joka kerralla pieni aihe, jonka äärellä pysähdytään yhdessä. Aiheina mm. oma hyvinvointi, jaksaminen, parisuhde, perhe ja tukiverkosto, sekä toimeentulo ja talous. Olohuoneessa mukana erityisnuorisotyönohjaaja Taija Elste-Ranta ja lastenohjaaja-perhetyöntekijä Mia Tervonen.

Lisätiedot: taija.elste@evl.fi, 050 362 4375.

Nuorten äitien ja lasten olohuone Valossa tiistaisin klo 11–12.30

Syksy 2021 ajalla 21.9.–7.12.

Lapsikuoro Valonsäteet

Haluaisitko sinä olla Valonsäde? Lapsikuoro Valonsäteet kutsuu mukaan innokkaita laulajia eskari-ikäisistä tokaluokkalaisiin. Harjoittelemme Columbuksen Katukappelissa torstaisin klo 15.30–16.30 ja syömme harjoitusten aluksi myös pienen välipalan. Valonsäteet esiintyvät perhemessussa Vuosaaren kirkossa 10.10. sekä lasten kauneimmissa joululauluissa 19.12. Valonsäteitä johtavat kanttorit Heli ja Hanna. Tässä hyvän mielen kuorossa on kivaa – oppii uusia lauluja, leikkejä ja saa uusia kavereita! Erityistaitoja ei tarvita, tärkeintä on, että tykkäät laulaa! Ilmoittautua voit Helille, heli.kantola@evl.fi / 050 438 9831. Tervetuloa Valonsäteeksi!

Katukappelissa torstaisin klo 15.30–16.30

Syksy 2021 ajalla 18.8.–22.12.

Lasten ja perheiden tapahtumia

Kouluun lähtevien siunaus tiistaina 10.8. klo 18 Vuosaaren kirkossa. Suojelusenkelien siipien havinaa kuullaan Vuosaaren kirkossa, kun kouluun lähtevät ekaluokkalaiset saavat siunauksen alkavalle koulutielle. Tervetuloa kaikki ekaluokkalaiset perheineen ja läheisineen!

Perhekirkko sunnuntaina 10.10. klo 11 Vuosaaren kirkossa. Körö körö kirkkoon! Perhekirkot ovat yhteisiä kirkkohetkiä, joissa erityisesti lapset ja perheet on otettu huomioon. Kirkkohetken jälkeen yhteinen lounas, ja lapsille pientä toimintaa.

Perheiden pyhäinpäivätapahtuma Östersundomin kappelilla 6.11. yhdessä Vartiokylän seurakunnan kanssa. Lisätietoa tulossa, seuraa viestintäämme!

Vuosaaren Valojuhlassa lauantaina 20.11. pohjoisella ostarilla on mukana myös seurakunnan Lasten ja perheiden toiminta! Tule moikkaamaan!

Lasten ja perheiden Kauneimmat Joululaulut Vuosaaren kirkossa 12.12. klo 14. Tule laulamaan joulu tuttujen sävelten myötä tervetulleeksi koko perheen voimin!

Jouluvaellus kirkossa 14.12. klo 18. Vaellus on kaikille avoin, tervetuloa virittymään joulun tunnelmaan koko perheen voimin!

Uutelan Joulupolulta löydät myös meidät! Siellä nähdään!

Muskari on musiikin iloa lapsille

Tervetuloa mukaan Muskariin! Muskarissa lauletaan, soitetaan, kuunnellaan ja liikutaan musiikista nauttien hengellisyyttä unohtamatta. Ryhmässä kehittyvät myös lapsen sosiaaliset ja motoriset taidot ikäkauden huomioon ottaen. Muskarit Vuosaaren kirkolla Marielundissa tiistaisin 2–3, 3–4 ja 4–6 vuotiaille, sekä Albatrossin Valossa perjantaisin 3–12 kk ja 1–2 vuotiaille. Sähköinen ilmoittautuminen, ilmoittaudu mukaan nettisivuillamme. Syksyn 2021 Muskarit alkavat elokuun lopussa. Kauden hinta 65e/lapsi, 55 e/seuraava sisarus.

Lisätiedot muskariohjaaja Päivi Lindbergiltä, 050 3454550, paivi.lindberg@evl.fi

Muskariryhmät Albatrossin Valossa perjantaisin 20.8. alkaen

• 9.30–10.00, muskari 3–12 kk ikäisille yhdessä aikuisen kanssa

• 10.00–10.30, muskari 1–2 vuotiaille yhdessä aikuisen kanssa

Muskariryhmät Vuosaaren kirkolla Marilundin kappelissa tiistaisin 24.8. alkaen

• 16.15–16.45, muskari 2–3 vuotiaille yhdessä aikuisen kanssa

• 17.00–17.40, muskari 3–4 vuotiaille

• 17.45–18.30, muskari 4–6 vuotiaille

Jänöjen päiväkerho

Päiväkerho on 2–5 vuotiaiden lasten oma kerhohetki Valon viihtyisässä kerhotilassa. Kerhossa leikitään, ulkoillaan ja puuhataan ohjatusti yhdessä. Tutustumme myös kristilliseen perinteeseen lapsilähtöisesti. Kerhoa ohjaavat Angelina Mikhaylova ja Engelbert ”Enkka” Duma Avenido.

Lisätiedot ja vapaiden paikkojen tiedustelut: Kirsi Satosalmi, johtava varhaiskasvatuksenohjaaja, 050 322 070, kirsi.satosalmi@evl.fi.

Päiväkerho Valossa maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 8.30–11.30.

Koululaisten iltapäiväkerho

Koululaisten iltapäiväkerho on valvottua ja ohjattua lasten vapaa-ajan toimintaa. Iltapäiväkerho on tarkoitettu 1–2 luokan oppilaille. Iltapäiväkerhossa on vapaata oleskelua ja ohjattua toimintaa, läksyjen tekoa, paikan päällä tehty välipala ja ulkoilua. Kerhomaksu 100e/kk. Kerhoa ohjaavat Siina Parkkinen ja Engelbert ”Enkka” Duma Avenido.

Lisätiedot ja vapaiden kerhopaikkojen tiedustelut hakuajan ulkopuolella: Kirsi Satosalmi, 050 322 070, kirsi.satosalmi@evl.fi.

Iltapäiväkerho Vuosaaren kirkolla arkikoulupäivinä klo 12–16.

Junnutoiminta tarjoaa kouluikäisille paljon mukavaa tekemistä

Kouluikäisten junnutoiminnassa tapahtuu paljon mukavaa, junnukahvila, kerhoja, retkiä, leirejä ja tapahtumia. Lue lisää kouluikäisten omalta sivulta.

Seuraa meitä somessa

Lasten ja perheiden somekanavat

Facebook | Vuosaaren seurakunnan varhaiskasvatus linkki

Instagram | vuosaarensrk.varhaiskasvatus linkki

Vuosaaren seurakunnan somekanavat

Facebook | Vuosaaren seurakunta linkki

Instagram | vuosaaren.seurakunta linkki

Toimipisteet

Vuosaaren kirkko | Satamasaarentie 7

Valo | Palvelukeskus Albatross, 1. kerros, Kahvikuja 3

Katukappeli | kauppakeskus Columbus, Vuotie 45