22.01. Onneksi olkoon: Visa | Palaute | På svenska | In English

Vuosaaren kirkko

Lasten ja perheiden kevät Vuosaaressa

Vuosaaren seurakunta

09.01.2020, 16:47 /  päivitetty 10.01.2020, 16:59
Seurakunnan varhaiskasvatus on toimintaa, jossa pyhä ja arki kohtaavat. Olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaan!

Lasten ja perheiden kevät

Seurakunnan varhaiskasvatus on toimintaa, jossa pyhä ja arki kohtaavat. Olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaan!

Pieni vauva nukkuu äitinsä sylissä.

Musiikillinen perhekerho

Perhekerhossa on aina orkesteri paikalla ja mukavaa menoa yhdessä

Tiistaina aamusta Valossa on kuhinaa ja tuhinaa, kun perhekerho avaa ovensa. Aulatila täyttyy rattaista, pipoista ja haalareista, ja Valo lapsista ja aikuisista: äideistä ja isistä, vaareista ja mummeista – miksipä ei myös vaikka tutuista naapureista ja kummeista, sillä perhekerho on avoinna kaikille alle kouluikäisille lapsille aikuisen kanssa, jolla on aikaa ja mahdollisuus tulla viettämään aamua yhdessä.

Perhekerhossa voi piipahtaa silloin kun haluaa, maksuttomaan kerhoon ei tarvitse ilmoittautua, eikä sitoutua koko kaudeksi. Monet käyvät kerhoilemassa lähes joka kerta, mutta tutun vakiporukan joukkoon mahtuu aina uusia tulijoita. Kerhoon voi myös tulla ja sieltä voi lähteä liukuvasti omaan tahtiin, myöhässä ei ole, vaikka ei tasan puoli kymmenen vielä paikalla olisikaan.

Monelle perhekerhon kohokohta ja odotetuin juttu, on kello kymmeneltä alkava lauluhetki. Silloin iloitaan yhdessä musiikista puolen tunnin ajan.

Monelle perhekerhon kohokohta ja odotetuin juttu, on kello kymmeneltä alkava lauluhetki. Silloin iloitaan yhdessä musiikista puolen tunnin ajan. Ja joka kerta paikalla on orkesteri, sillä jokainen lapsi ja aikuinen saa halutessaan oman pienen soittimen jolla osallistua musisointiin laulun ja liikkumisen lisäksi. Tämän yhteisen orkesterin tahtiin kajautetaan kaikenlaisia lauluja, joiden yhdistävä tekijä on ilo ja riemu. Musisointiin ovat kaikki juuri oikean ikäisiä, pienimmille hyvä paikka on aikuisen sylissä, ja isommat voivat jo soittaa, laulaa ja liikkua musiikin tahtiin niin kuin haluavat.

Lauluhetken jälkeen on aika syödä yhdessä pientä aamupalaa ja viettää vapaata aikaa leikkien ja joskus myös askarrellen.

Aikuisille kerho tarjoaa mahdollisuuden yhteiseen hengähdyshetkeen, sekä ajatusten ja vertaistuen jakamiseen.

Aikuisille kerho tarjoaa mahdollisuuden yhteiseen hengähdyshetkeen, sekä ajatusten ja vertaistuen jakamiseen. Onpa kerhosta löytynyt myös uusia ystäviä joiden kanssa elämää jakaa kerhon ulkopuolellakin.

Onko kerhoon tulemisella sitten jotain vaatimuksia tai erityistaitoja joita pitäisi osata, kun siellä nyt on tuota musiikkiakin? Kerhon ohjaajat Siina ja Päivi vakuuttavat, että ei ole! Kerhoon voi tulla juuri sellaisena kuin on, ja musiikista voi iloita, koki sitten olevansa musikaalinen tai ei. Kerran eräs isä kertoi, että hän ei ollut koskaan ennen kuullut vaimonsa laulavan, mutta nyt lauluhetkien innoittamana kotona kuuluu oven takaa äidin ja lapsen laulua. Kotona siis "salalauletaan" yhdessä lapsen kanssa, mikä on oikein mukava juttu.

Musiikillinen perhekerho Valossa tiistaisin klo 9.30–11.30, lauluhetki klo 10.

Kevätkausi ajalla 7.1.–26.5., poikkeuksina 18.2. | 31.3. | 12.5. jolloin ei ole perhekerhoa.

Äiti ja pieni lapsi tutkivat yhdessä kirjaa. Tunnelma on iloinen.

Iltaperhekerho

Iltaperhekerhossa leikitään, syödään kotiruokaa ja vietetään leppoisasti aikaa yhdessä. Joskus ohjelmassa on pientä ohjattua toimintaa. Kerho on maksuton, eikä ilmoittautumista tarvita. Kotiruoasta voi halutessaan maksaa pienen vapaaehtoisen maksun.

Iltaperhekerho Valossa keskiviikkoina | 29.1. | 26.2. | 25.3. | 29.4. | klo 16.30–19.

Kuvassa keltaiset keittiön kaapit joiden laatikosta kurkkaa lapsi kauha kädessään.

Perheiden olohuone

Perheiden olohuone kokoaa alle kouluikäisten lasten perheitä Valoon sunnuntaisin kerran kuukaudessa. Olohuoneessa syödään yhteisesti tuotuja nyyttärieväitä, ihmetellään ja hiljennytään pienessä lasten ehdoilla tehdyssä hartaudessa ja leikitään lasten leikkituokiossa. Vanhemmille on omaa aikaa vapaan keskustelun tai kasvatukseen liittyvän teeman äärellä.

Perheiden olohuone Valossa sunnuntaisin | 5.1. | 16.2. | 8.3. | 3.5. | klo 16–19.

Isä ja lapsi sohvalla, isompi lapsi rakentaa etualalla palapeliä. Leppoisa tunnelma.

Valon aamu

Valon aamu on rento ja avoin kohtaamispaikka vauvasta vaariin ja mukulasta mummoon. Tule syömään pientä aamupalaa ja oleilemaan leppoisasti kahvilassa. Aamupala on maksuton, halutessasi voit maksaa pienen vapaaehtoisen maksun. Aamun aikana luetaan pieni hartausteksti tai päivän.

Kevään aamut maanantaisin Valossa klo 9–11, ajalla 13.1.–25.5. (ei 17.2., 13.4.).

Puurolautanen, joka päällä Valon aamun logo: paistettu kananmuna joka näyttää auringolta ja pilveltä.

Kouluikäisten lasten oma kuoro

Tervetuloa mukaan lastenkuoroon kaikki alakouluikäiset lapset! Opitaan yhdessä laulamaan ja soittamaan, sekä iloitaan musiikista ja sen tekemisestä. Harjoittelemme viikoittain, ja sen lisäksi esiinnymme seurakunnan erilaisissa tilaisuuksissa muutaman kerran kaudessa. Osallistuminen on maksutonta, eikä ilmoittautumista tarvita, voit vain tulla mukaan harjoituksiin vanhempasi kanssa. Kuoroa ohjaa Eeva Jurmu, eeva.jurmu@evl.fi.

Lastenkuoron harjoitukset Katukappelissa torstaisin klo 16–17.

Kuvassa piirretty leijona joka laulaa ja teksti: lasten kuoro

Muskari

Muskarissa lauletaan, soitetaan, kuunnellaan ja liikutaan musiikista nauttien hengellisyyttä unohtamatta. Ryhmässä kehittyvät myös lapsen sosiaaliset ja motoriset taidot ikäkauden huomioon ottaen. Tervetuloa mukaan muskarin ja musiikin iloon!

Muskareista voit lukea lisää täältä.

Kauden hinta 65e/lapsi, 55 e/seuraava sisarus. Vapaiden paikkojen kyselyt ja lisätiedot muskariohjaaja Päivi Lindbergiltä, 050 3454550, paivi.lindberg@evl.fi (parhaiten tavoittaa muskaripäivinä tiistaina ja perjantaina).

Muskarit kokoontuvat Marielundin kappelissa Vuosaaren kirkolla.

Tiistaisin ajalla 14.1.–28.4. (ei 18.2., 21.4.)

  • 2–3 vuotiaille klo 16.15–16.45
  • 3–4 vuotiaille klo 17–17.40
  • 4–6 vuotiaille klo 17.45–18.30

Perjantaisin ajalla 10.1.–8.5. (ei 14.2., 21.2., 10.4. 1.5.)

  • vauvamuskari 3–12 kk klo 9.30–10
  • 1–2 vuotiaille klo 10–10.30

Pieniä ja suuria pyhiä hetkiä

Palmusunnuntain perhemessu ja lounas sunnuntaina 5.4. klo 11 Vuosaaren kirkossa. Koko perheen yhteinen kirkkohetki. Tule aloittamaan matka kohti pääsiäistä! Messun jälkeen myyjäispöytiä pienien löytöjen tekemiseen. Käteismaksu.

Puistokirkot ovat perheen pienten ehdoilla tehtyjä draamallisia musiikkihetkiä joita vietämme leikkipuistoissa. Kevään puistokirkoissa lauletaan myös Suvivirsi. Tervetuloa mukaan vastaanottamaan alkavaa kesää! Puistokirkko Haruspuistossa ma 4.5. klo 10, Lohikäärmepuistossa ti 5.5. klo 10 ja Mustankivenpuistossa ke 6.5. klo 10.

Kerhojen keväiset karkelot Vuosaaren kirkolla tiistaina 26.5. klo 17. Perhe- ja päiväkerhojen kevätjuhla, lasten esityksiä, pientä tarjoilua ja mukavaa oloa. Ovet avoinna myös muille lasten esityksistä pitäville.

Kirkkosali, alttari näkyy sumeana kuvan taustalla, etualalla pieni poika isänsä olkapäillä.

Päiväkerhot

Päiväkerho on 2–5 vuotiaiden oma kerho, joissa leikitään, lauletaan, askarrellaan, hiljennytään ja joskus myös retkeillään ja ulkoillaan. Kerhoihin on ilmoittautuminen, vapaita paikkoja kevätkaudelle voi kysellä 050 322 070, kirsi.satosalmi@evl.fi.

Päiväkerho on lapsen kasvupaikka. Kerhossa painottuvat lapsesta välittäminen, lapsuuden ilon kokemukset ja lapsen hengellisen herkkyyden vaaliminen. Päiväkerho rakentaa lapsen kokemusta seurakunnasta, jossa hän tulee kohdatuksi kokonaisvaltaisesti ikäkaudelleen merkityksellisellä tavalla.

Päiväkerholaiset kokoontuvat arkisin 2–3 kertaa (ryhmästä riippuen) leikkimään, hiljentymään ja touhuamaan. Kerhoarkeen kuuluu monenlaista toimintaa. Ryhmässä syntyvät ystävyyssuhteet ja lämmin suhde lastenohjaajiin ovat lapselle tärkeitä.

Haku lasten päiväkerhoihin kaudelle 2020–2021 ajalla 1.–30.4.2020.

Haku on sähköinen. Linkki hakemukseen on avoinna täällä hakuaikana.

Päiväkerho Jänöt Valossa

Jänöt 2–5 vuotiaille lapsille Valossa maanantaisin ja perjantaisin klo 8.30–11.30.

Jänöjen päiväkerho on 1–2 päiväinen. Kerhossa leikitään, lauletaan, askarrellaan, hiljennytään ja toisinaan jopa retkeillään ja ulkoillaan.

Kerhomaksut: yksi kerhopäivä/viikko, hinta 40e/lukukausi. Kaksi kerhopäivää/viikko, hinta 80e/lukukausi. Laskutus kahdessa osassa.

Kerhot ajalla 10.1.–25.5., paitsi kerhoa ei poikkeuksellisesti ole 6.1. | 17.2. | 21.2. | 30.3. | 3.4. | 10.4. | 13.4. | 1.5. | 11.5.‍

Päiväkerho Oravat kirkolla

Oravat 2–5 vuotiaille lapsille Vuosaaren kirkolla lasten kerhotilassa, maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 8.30–11.30.

Oravien päiväkerho on 1–3 päiväinen. Kerhossa leikitään, lauletaan, askarrellaan, hiljennytään ja toisinaan jopa retkeillään ja ulkoillaan.

Kerhomaksut: yksi kerhopäivä/viikko, hinta 40e/lukukausi. Kaksi kerhopäivää/viikko, hinta 80e/lukukausi. Kolme kerhopäivää/viikko, hinta 100e/lukukausi. Laskutus kahdessa osassa.

Kerhot ajalla 7.1.–25.5., paitsi kerhoa ei poikkeuksellisesti ole 6.1. | 17.2. | 18.2. | 20.2. | 30.3. | 31.3. | 2.4. | 13.4. | 11.5. | 12.5. | 21.5.

Iloinen tunnelma, lapsia ja vanhempia kirkossa.

Koululaisten iltapäiväkerhot

Iltapäiväkerho 1–2 luokkalaisille Vuosaaren kirkolla ja Myrskylinnun kerhotilassa koulupäivinä klo 12–16. Leikimme, leivomme ja ulkoilemme, sekä teemme pieniä retkiä. Kerhossa on välipala, jonka valmistukseen lapset saavat osallistua. Kerhomaksu 100e kuukaudessa.

Koululaisten iltapäiväkerhotoimintaa koordinoi Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala. Iltapäiväkerhopaikkaa haetaan kaupungilta. Paikkaa voi hakea myös kesken kauden. Seurakunnan iltapäiväkerhojen vapaita paikkoja voi tiedustella Kirsi Satosalmelta, p. 050 322 9070, kirsi.satosalmi@evl.fi.

Haku koululaisten iltapäiväkerhoihin lukuvuodelle 2020–2021 on ajalla 23.3–24.4.2020. Hakukaavakkeita saa kerhopisteistämme kirkolta ja Myrskylinnusta, sekä kouluilta ja netistä Helsingin kaupungin sivulta.