20.08. Onneksi olkoon: Sami, Samuli, Samu, Samuel | Palaute
Vuosaaren kirkko

Kesäkahvit, konsertit, retket ja ulkoilu kutsuvat kesänviettoon!

Vuosaaren seurakunta

20.05.2022, 18:02 /  päivitetty 20.05.2022, 18:15
Kesällä katetaan kahvit kesäkahvilaan, pistetään grilli kuumaksi, ulkoillaan, retkeillään ja nautitaan konserteista ja musiikin ilosta, sekä tietysti voimaannutaan kirkkohetkissä. Tule mukaan, sillä juuri sinut on kutsuttu! Kohdataan kirkolla ja eri puolella Vuosaarta!
Tyttö tuoksuttelee ahomansikoita kädessään.

Kesällä katetaan kahvit kesäkahvilaan, pistetään grilli kuumaksi, ulkoillaan, retkeillään ja nautitaan konserteista ja musiikin ilosta, sekä tietysti voimaannutaan kirkkohetkissä. Tule mukaan, sillä juuri sinut on kutsuttu! Kohdataan kirkolla ja eri puolella Vuosaarta!

Kesäaamu kirkolla

Kesäiset keskiviikot voi viettää yhdessä Vuosaaren kirkolla kesäaamussa. Ohjelmassa vapaamuotoista yhdessäoloa, kahvittelua sekä ohjelmallinen tuokio. Vapaaehtoinen kahvimaksu 1e. Aamu on avoin kaikille, lämpimästi tervetuloa!

Kesäaamut ajalla 1.6.–31.8.

Kesäaamu Vuosaaren kirkolla keskiviikkoisin klo 10.30–12.

Avoimet ovet Merirasti-kappelilla

Tule kahvittelemaan ja kohtaamaan, kurkistamaan kappeliin, tunnelmoimaan ja sanomaan heipat kappelille josta vuoden lopussa luovutaan. Voit myös jättää tervehdyksen tai kirjoittaa muistoja vieraskirjaan. Osallistu kyselyyn, vastanneille pieni yllätys. Kirkkoherra Jussi Mäkelä paikalla tilaisuuden alussa. Piipahda samalla myös läheisellä Meri-Rastilan torilla kyläjuhlissa.

Merirasti-kappelilla avoimet ovet perjantaina 3.6. klo 14–17.

Kesäperhekerho

Kesäperhekerho kirkolla maanantaista torstaihin 6.–9.6. klo 9.30–12.

Lasten ja perheiden aurinkoinen kesäperhekerho aloittaa kesän! Kerhossa on leppoisaa yhdessäoloa ja pientä yhteistä tekemistä. Tarjolla kahvia ja mehua, halutessa myös grilli kuumenee omille eväille.

Kesäperhekerhossa tehdään tiistaina 14.6. retki Vivamoon, mukaan mahtuu 30 henkilöä. Retkellä mukana myös eskareita ja koululaisia. Seurakunta tarjoaa bussikuljetuksen Vivamoon, perheelle jää maksettavaksi Lastenkylän ohjelmamaksu 12 e/hlö, sis. näytelmän ja mukavaa tekemistä. Vivamossa voi myös kahvitella tai ruokailla: Mehu ja ketunleipä tai mummon pulla 3,50e/lapset, 4e/aikuiset. Lounas 8,60e/lapset, 11,50e/aikuiset.

Metrolla musiikkiin konsertit

Metrolla musiikkiin kesäkonserttisarja ilahduttaa tänäkin kesänä itä-helsinkiläisiä laadukkailla konserteillaan. Konsertteja kuullaan itä-helsinkiläisissä kirkoissa tiistai-iltaisin. Kaikkiin konsertteihin on vapaa pääsy. Tervetuloa metrolla musiikkiin!

Konsertit Vuosaaren kirkossa:

Avajaiskonsertti: Soli Deo Gloria

Soli Deo Gloria Vuosaaren kirkossa tiistaina 7.6. klo 19. Jenny Pajula, huilu ja piccolo. Juuli Markkanen, oboe. Laura Hárs, viulu. Marco Elefante, viulu. Pia Kukkonen, alttoviulu. Hanna Järvinen, sello. Ohjelmassa: Bach, Beethoven, Burgmann. Vapaa pääsy.

Metrolla musiikkiin: Bach ja hänen elämänpiirinsä

Bach ja hänen elämänpiirinsä Vuosaaren kirkossa tiistaina 5.7. klo 19. Pilvi Listo-Tervaportti, cembalo ja urut. Ohjelmassa: J.S. Bach, C.P.E. Bach, J.C. Bach, Krebs, Homilius, Fischer, Böhm. Vapaa pääsy.

Metrolla musiikkiin: Freskoja

Freskoja Vuosaaren kirkossa tiistaina 2.8. klo 19. Sami Junnonen, huilu. Tuomas Turriago, piano. Ohjelmassa: Widor, Franck. Vapaa pääsy.

Lisää konsertteja www.metrollamusiikkiin.fi

Kävelyseuraa Vuosaaressa

Ulkoillaan yhdessä! Vapaaehtoisohjaaja Merja johdattaa osallistujat eri puolille Vuosaarta ihailemaan kaunista luontoa. Reitit vaihtelevat ryhmäläisten toiveiden ja sään mukaan. Kävelyn vauhti määräytyy osallistujien mukaan ja halutessaan matkasta voi jättäytyä kesken pois. Älä jää yksin, vaan tule mukaan!

Kävelyseuraa Vuosaaressa tiistaisin klo 10–11. Lähtö Mosaiikkitorilta Columbuksen sisäänkäynnin vierestä.

Juhlat näkyvissä!

Merimieskirkon valtakunnalliset kesäjuhlat Vuosaaressa 13.–14.8. Ohjelmassa mm. konsertti ja juhlamessu.

Juhlia vietetään Vuosaaren kirkossa. Lisätietoa tulossa. Tervetuloa juhlimaan!

Päihde- ja mielenterveystyön leiripäivä

Lähde Lohjalle ja vietä mukava kesäinen päivä yhdessä! Ohjelmassa yhdessäoloa, pihapelejä, saunomista, uimista ja yhteislauluja. Mukana diakonit Kaisa ja Pia, sekä kokemusasiantuntija Sepi. Päivä on päihteetön.

Hinta 10e, sis. kuljetuksen, lounaan, kahvin, päivällisen ja ohjelman. Ilmoittautuneille lähetetään paperilasku.

Lähtö Matteuksenkirkolta (Turunlinnantie 3) ke 10.8. klo 9.00.

Ilmoittautuminen viimeistään 22.6. mennessä Vuosaaren seurakuntasihteeri Jounille ma, ke ja pe klo 10–13 numeroon 09 2340 5730. Viikolla 23 (6.–10.6.) ilmoittautuminen diakoni Pialle numeroon 09 2340 6542. Voit ilmoittautua myös lomakkeella, jonka saat oman alueen työntekijältä.

Lisätiedot pia.nordlund@evl.fi tai 09 2340 6542.

Itä-Helsingin seurakuntien päihde- ja mielenterveystyön leiripäivä Lohirannan leirikeskuksessa keskiviikkona 10.8.

Kesällä kirkkoon!

Messu Vuosaaren kirkossa sunnuntaisin klo 11.

Päivähartaus ja ehtoollinen kirkossa keskiviikkoisin klo 12, kesäkaudella 1.6.–31.8.

Tulkaa minun luokseni, kaikki työn ja kuormien uuvuttamat, minä annan teille levon.
Ulkoilemassa olevat mies ja nainen nauttivat aurinkoisesta säästä.