06.07. Onneksi olkoon: Esa, Esaias | Palaute
Vuosaaren kirkko

Edith sai pääosan joulunäytelmästä

Vuosaaren seurakunta

30.11.2018, 19:28
Näyttiksessä Edith on viihtynyt, on kivaa kun leikitään, pelaillaan ja näytellään – varsinkin kun Ediht tunnustaa tykkäävänsä näyttelemisestä! Pääosan saaminen joulunäytelmästä on aika jännittävää, sillä tämä on Edithin ensimmäinen roolinäytelmä. Jännittää siis kyllä – hän tunnustaa, mutta kertoo samalla muistavansa vuorosanansa jo ulkoa.

Vuosaaren seurakunnan junnutoiminnassa on toiminut parin vuoden ajan näytelmäkerho. Tänä syksynä kerhossa aloitti yhdeksänvuotias Edith, joka valittiin nyt pääosaan joulunäytelmässä ”Toimittajan joulu”. Näytelmässä toimittaja Edith pääsee kurkistamaan talliin ja näkee siellä vastasyntyneen Jeesus lapsen. Hän haastattelee myös joulun tapahtumien keskeisiä henkilöitä: Herodesta, paimenia ja viisaita itämaan tietäjiä.

Näytelmäkerhon ohella Edith ehtii harrastaa paljon muutakin, mm. partiota ja sirkusta. Jujutsukin kuuluu vielä harrastuksiin, mutta sen Edith aikoo pian lopettaa ja aloittaa tanssin.

Näytelmäkerhosta, eli Näyttiksestä, Edith kuuli ystävältään Unnalta, joka kysyi haluaisiko Edith tulla mukaan. Äiti oli kuullut tästä Näyttiksestä jo aikaisemmin, ja tiesi sen olevan seurakunnan järjestämä maksuton kerho. Kun sitten lupa osallistua kerhoon heltisi, Edith omien sanojensa mukaan ”sotkeutui” tähän.

Näyttiksessä Edith on viihtynyt, on kivaa kun leikitään, pelaillaan ja näytellään – varsinkin kun Ediht tunnustaa tykkäävänsä näyttelemisestä! Pääosan saaminen joulunäytelmästä on aika jännittävää, sillä tämä on Edithin ensimmäinen roolinäytelmä. Jännittää siis kyllä – hän tunnustaa, mutta kertoo samalla muistavansa vuorosanansa jo ulkoa. Edith kertoo hänellä olevan erityinen taito, jonka avulla hän ikään kuin videoita tekstit muistiin ja sitten lukee ne silmistään. Näyttiksessä on niin kivaa, että ensi keväänä Edith aikoo jatkaa kerhossa ja viipyä varmasti ainakin vielä pari vuotta.

Kuten usein lapsilta kysytään, mitä heistä tulee isona, sitä on kysytty Edithiltäkin. Haaveita on aika monia, ehkä näyttelijä tai sitten kemisti. Toisaalta Edith on ajatellut, että hän voisi ryhtyä myös astrologiksi ja opiskella Englannissa Oxfordin yliopistossa, jos sinne pääsisi. Mieli voi kuitenkin vielä muuttua, Edith muistuttaa ja jättää tulevaisuuden suunnitelmat avoimiksi.

Joulunäytelmän esitys isolle yleisölle nähdään Vuosaaren kirkossa Lasten Kauneimpien Joululaulujen yhteydessä sunnuntaina 16.12. Edith on kutsunut kirkkoon koko perheen ja melkein koko suvunkin! Mukaan mahtuu varmasti vielä monta muutakin näytelmästä nauttivaa, joten tervetuloa mukaan! Kauneimmat Joululaulut ja ”Toimittajan joulu” siivittävät meitä kohti joulua ja virittävät joulutunnelmaan.

Lasten Kauneimmat Joululaulut ja Näyttiksen joulunäytelmä ”Toimittajan joulu” Vuosaaren kirkossa su 16.12. klo 14. Vapaa pääsy.