07.07. Onneksi olkoon: Klaus, Launo | Palaute
Vuosaaren kirkko

Tapaninpäivän jumalanpalvelus Vuosaaren kirkossa | Kristuksen todistajat

Vuosaaren seurakunta

26.12.2019 klo 11:00 - 12:00 Vuosaaren kirkko, Satamasaarentie 7, 00980 Helsinki

Tervetuloa tapaninpäivän jumalanpalvelukseen Vuosaaren kirkkoon torstaina 26.12. klo 11. Liturgia ja saarna Simi Virtanen. Päivän aiheena on Kristuksen todistajat.

Toinen joulupäivä on ensimmäisen uskonsa puolesta kuolleen marttyyrin, Stefanoksen, sekä hänen myötään myös kaikkien marttyyrien muistopäivä. Jumala on tarkoittanut pelastussanoman kaikille, mutta ihmiset jakaantuvat sen vastaanottaviin ja hylkääviin, Kristuksen seuraajiin ja hänen vainoojiinsa. Heille, jotka tunnustavat uskonsa Kristukseen, antaa Jumala Pyhän Hengen voimaksi.

Minä lähetän teidät kuin lampaat susien keskelle. Olkaa siis viisaita kuin käärmeet ja viattomia kuin kyyhkyset.

Rukous: Jeesus, raivaa sydämeemme tilaa myös niille, jotka ovat meitä vastaan ja joita emme omin voimin kykene rakastamaan. Me tarvitsemme elämää sinussa, jotta voisimme antaa anteeksi. Anna meille se mieli, joka sinulla oli.

Evankeliumi: Luuk. 12: 8–12. Jeesus sanoi opetuslapsilleen: ”Minä sanon teille: Joka tunnustautuu minun omakseni ihmisten edessä, sen on Ihmisen Poika tunnustava omakseen Jumalan enkelien edessä. Mutta joka ihmisten edessä kieltää minut, se tullaan kieltämään Jumalan enkelien edessä. Ja jokaiselle, joka sanoo jotakin Ihmisen Poikaa vastaan, annetaan anteeksi, mutta sille, joka herjaa Pyhää Henkeä, ei anteeksi anneta. Kun teitä kuljetetaan synagogiin ja viranomaisten ja esivallan eteen, älkää olko huolissanne siitä, mitä puhutte ja miten puolustatte itseänne. Kun se hetki tulee, Pyhä Henki neuvoo, mitä teidän on sanottava.”