30.05. Onneksi olkoon: Pasi | Palaute

Vuosaaren kirkko

Messu Vuosaaren kirkossa | Kristityn vapaus

Vuosaaren seurakunta

13.10.2019 klo 11:00 - 12:00 Vuosaaren kirkko, Satamasaarentie 7, 00980 Helsinki

Tervetuloa messuun Vuosaaren kirkkoon sunnuntaina 13.10. klo 11. Liturgia Samuel Paananen, saarna Tommi Vanhanen, musiikki Eeva Jurmu ja Gaudium kuoro. Päivän aiheena on kristityn vapaus.

Ekumeenisen lähetyspyhän myyjäispöytä messun jälkeen, noin 12.30–14. Näppärät myy kodikkaita käsitöitä medialähetystyön hyväksi.

Kiitos vapaudesta, johon olet meidät vapauttanut.

Usko Kristukseen vapauttaa meidät perustamasta elämää omien tekojen ja toisten ihmisten mielipiteiden varaan. Kristus vapauttaa ihmisten asettamista rajoituksista ja sitoo totuuteen ja rakkauteen. Hänen rakkautensa näyttää suunnan elämälle, teoille ja valinnoille.

Rukous: Varjele meitä sitomasta itseämme tapoihin ja tottumuksiin, jotka estävät rakastamasta sinua ja lähimmäisiämme.

Evankeliumi: Luuk. 14: 1-6

Jeesus meni sapattina erään fariseusten johtomiehen kotiin aterialle, ja kaikki tarkkailivat, mitä hän tekisi. Kävi niin, että hänen luokseen tuli vesipöhöä sairastava mies. Jeesus kääntyi lainopettajien ja fariseusten puoleen ja kysyi: ”Onko sapattina lupa parantaa vai ei?” He eivät sanoneet siihen mitään. Silloin Jeesus kosketti miestä, paransi hänet ja lähetti hänet pois. Sitten hän taas kysyi: ”Miten te itse teette? Jos jonkun poika tai härkä putoaa kaivoon, niin kai hän heti nostaa sen sieltä, vaikka olisikin sapatti?” Tähän he eivät kyenneet vastaamaan.