25.01. Onneksi olkoon: Paavo, Pauli, Paul, Paavali | Palaute | På svenska | In English

Vuosaaren kirkko

Kansanmusiikkimessu Vuosaaren kirkossa

Vuosaaren seurakunta

18.08.2019 klo 11:00 - 12:00 Vuosaaren kirkko, Satamasaarentie 7, 00980 Helsinki

Tervetuloa kansanmusiikkimessuun Vuosaaren kirkkoon sunnuntaina 18.8. klo 11. Musiikissa Laulupelimannit Sakarat yhtyeineen Anja Hinkkasen johdolla.

Sinä olet ottanut meidät palvelukseesi.

Uskollisuus Jumalan lahjojen hoidossa. Meitä kehotetaan hoitamaan Jumalalta saatuja lahjoja uskollisesti ja vastuullisesti. Kristityn velvollisuus on käyttää annettuja mahdollisuuksia älykkäästi ja viisaasti, totuudesta tinkimättä.

Rukous: Jumala, sinä olet ottanut meidät palvelukseesi. Auta meitä unohtamaan se mikä on takana ja lähtemään tielle, jonka sinä avaat eteemme.

Evankeliumi: Luuk. 16: 1-9. Jeesus puhui sitten opetuslapsilleen: ”Oli rikas mies, jolla oli taloudenhoitaja. Hänelle kanneltiin, että taloudenhoitaja tuhlasi hänen omaisuuttaan. Hän kutsui tämän luokseen ja sanoi: ’Mitä minä sinusta kuulen! Tee tili toimistasi, minun talouttani sinä et enää hoida.’ Mies mietti: ’Mitä minä nyt teen? Isäntä panee minut pois taloudenhoitajan toimesta. Kaivaa en jaksa, kerjätä en kehtaa. - Nytpä tiedän! Järjestän niin, että toiset ottavat minut taloonsa, kun joudun lähtemään työpaikastani.’ Hän kutsui isäntänsä velalliset vuoron perään luokseen. ’Paljonko olet velkaa isännälleni?’ hän kysyi ensimmäiseltä. ’Sata astiaa öljyä’, tämä vastasi. Taloudenhoitaja sanoi: ’Tässä on velkakirjasi, istu ja merkitse äkkiä viisikymmentä.’ Sitten hän kysyi toiselta: ’Entä sinä, paljonko sinä olet velkaa?’ Tämä vastasi: ’Sata tynnyriä vehnää.’ Taloudenhoitaja sanoi: ’Tässä on velkakirjasi, merkitse kahdeksankymmentä.’” Ja Herra kehui epärehellisen taloudenhoitajan viisautta. Hän sanoi: ”Tämän maailman lapset menettelevät toisiaan kohtaan viisaammin kuin valon lapset. Minä sanonkin teille: hankkikaa väärällä rikkaudella ystäviä, jotka ottavat teidät iäisiin asuntoihin, kun tuota rikkautta ei enää ole.”