21.11. Onneksi olkoon: Hilma | Palaute | På svenska | In English

Vuosaaren kirkko

Messu Vuosaaren kirkossa | Herran palveluksessa

Vuosaaren seurakunta

21.07.2019 klo 11:00 - 12:00 Vuosaaren kirkko, Satamasaarentie 7, 00980 Helsinki

Tervetuloa messuun Vuosaaren kirkkoon sunnuntaina 21.7. klo 11.

Varusta meidät voimallasi.

Herran palveluksessa. Apostolien päivä. Apostoli on Jeesuksen seuraaja, jonka hän lähettää koko maailmaan julistamaan evankeliumia Taivasten valtakunnasta. Päivän tekstit puhuvat kutsumisesta ja opetuslapsen tehtävästä. Sinutkin on kutsuttu.

Rukous: Tee meistä seuraajiasi ja kutsu tehtäviin, jotka olet meille tarkoittanut. Varusta meidät voimallasi ja lisää uskoa, niin ettei pelko eikä oma heikkoutemme olisi esteenä. Auta meitä luottamaan siihen, että kaikessa, mitä teemme sinua kuunnellen, on mukana sinun siunauksesi.

Evankeliumi: Luuk. 5: 1-11. Kun Jeesus eräänä päivänä seisoi Gennesaretinjärven rannalla ja väkijoukko tungeksi hänen ympärillään kuulemassa Jumalan sanaa, hän näki rannassa kaksi venettä. Kalastajat olivat nousseet niistä ja huuhtoivat verkkojaan. Jeesus astui toiseen veneistä ja pyysi Simonia, jonka vene se oli, soutamaan rannasta vähän ulommaksi. Sitten hän opetti kansaa veneessä istuen. Lopetettuaan puheensa Jeesus sanoi Simonille: ”Souda vene syvään veteen, laskekaa sinne verkkonne.” Tähän Simon vastasi: ”Opettaja, me olemme jo tehneet työtä koko yön emmekä ole saaneet mitään. Mutta lasken vielä verkot, kun sinä niin käsket.” Näin he tekivät ja saivat saarretuksi niin suuren kalaparven, että heidän verkkonsa repeilivät. He viittoivat toisessa veneessä olevia tovereitaan apuun. Nämä tulivat, ja he saivat molemmat veneet niin täyteen kalaa, että ne olivat upota. Tämän nähdessään Simon Pietari lankesi Jeesuksen jalkoihin ja sanoi: ”Mene pois minun luotani, Herra! Minä olen syntinen mies.” Hän ja koko hänen venekuntansa olivat pelon ja hämmennyksen vallassa kalansaaliin tähden, samoin Jaakob ja Johannes, Sebedeuksen pojat, jotka olivat Simonin kalastuskumppaneita. Mutta Jeesus sanoi hänelle: ”Älä pelkää. Tästä lähtien sinä olet ihmisten kalastaja.” He vetivät veneet maihin ja jättäen kaiken lähtivät seuraamaan Jeesusta.