25.02. Onneksi olkoon: Tuija, Tuire | Palaute | På svenska | In English

Vuosaaren kirkko

Jouluyön messu Vuosaaren kirkossa

Vuosaaren seurakunta

24.12.2019 klo 22:00 - 23:00 Vuosaaren kirkko, Satamasaarentie 7, 00980 Helsinki

Tervetuloa jouluyön messuun Vuosaaren kirkkoon tiistaina 24.12. klo 22. Messun saarna Jussi Mäkelä.

Betlehemin rauhantuli saapuu jälleen Vuosaaren kirkkoon jouluyön messuun. Jos haluat viedä Betlehemin rauhantulen kotiin messun jälkeen, ota messuun mukaan oma kynttilä ja lyhty.

Kynttilälyhty jossa palaa kynttilä, jouluisia koristeita. Kuvassa kerrotaan, että jos haluaa viedä messusta kotiin Betlehemin rauhantulen, voi ottaa mukaan lyhdyn.
Teille on syntynyt Vapahtaja!

”Älkää pelätkö!” Näillä sanoilla alkaa viesti, jonka enkeli meille jouluyönä välittää. Jumalan antama lupaus on täyttynyt. Maailman suurin on syntynyt pieneksi vaatimattomaan seimeen. Jouluyö on Kristuksen syntymisen yö. Tänään on meille syntynyt Vapahtaja.

Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valon.

Rukous: Jeesus, rauhan ruhtinas, tule keskellemme maailmaan, joka kaipaa rauhaa. Sulata sydämistämme kovuus ja viha. Sinä jouluyön kirkkaus, sytytä sanallasi ja hengelläsi meihin uskon ja toivon valo.

Evankeliumi: Luuk. 2: 1–14. Siihen aikaan antoi keisari Augustus käskyn, että koko valtakunnassa oli toimitettava verollepano. Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Quiriniuksen ollessa Syyrian käskynhaltijana. Kaikki menivät kirjoittautumaan veroluetteloon, kukin omaan kaupunkiinsa. Niin myös Joosef lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista, ja meni verollepanoa varten Juudeaan, Daavidin kaupunkiin Betlehemiin, sillä hän kuului Daavidin sukuun. Hän lähti sinne yhdessä kihlattunsa Marian kanssa, joka odotti lasta. Heidän siellä ollessaan tuli Marian synnyttämisen aika, ja hän synnytti pojan, esikoisensa. Hän kapaloi lapsen ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut tilaa majapaikassa. Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: ”Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra. Tämä on merkkinä teille: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä.” Ja samalla hetkellä oli enkelin ympärillä suuri taivaallinen sotajoukko, joka ylisti Jumalaa sanoen: Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa.