21.02. Onneksi olkoon: Keijo | Palaute | På svenska | In English

Vuosaaren kirkko

Joulupäivän messu Vuosaaren kirkossa

Vuosaaren seurakunta

25.12.2019 klo 11:00 - 12:00 Vuosaaren kirkko, Satamasaarentie 7, 00980 Helsinki

Tervetuloa joulupäivän messuun Vuosaaren kirkkoon keskiviikkona 25.12. klo 11. Messun liturgia Lauri Holma, saarna Arto Huhdanmäki, musiikki Olga Mäkinen. Päivän aihe on Sana tuli lihaksi.

Viime yönä odotettu joulun lapsi on syntynyt maailmaan. Me kiitämme Jumalaa siitä, että hän antoi Poikansa tulla ihmiseksi, veljeksemme, jotta meistä tulisi Jumalan lapsia.

Todellinen valo, joka valaisee jokaisen ihmisen, oli tulossa maailmaan.

Rukous: Kiitos Jeesus, kun tulit veljeksemme, jotta meistä tulisi Jumalan lapsia. Sinä, joka olit rikas, tulit köyhäksi, jotta me sinun köyhyydestäsi rikastuisimme. Kiitos elämästä jonka meille lahjoitat.

Evankeliumi: Joh. 1: 1–14. Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala. Jo alussa Sana oli Jumalan luona. Kaikki syntyi Sanan voimalla. Mikään, mikä on syntynyt, ei ole syntynyt ilman häntä. Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valo. Valo loistaa pimeydessä, pimeys ei ole saanut sitä valtaansa. Tuli mies, Jumalan lähettämä, hänen nimensä oli Johannes. Hän tuli todistajaksi, todistamaan valosta, jotta kaikki uskoisivat siihen. Ei hän itse ollut tuo valo, mutta valon todistaja hän oli. Todellinen valo, joka valaisee jokaisen ihmisen, oli tulossa maailmaan. Maailmassa hän oli, ja hänen kauttaan maailma oli saanut syntynsä, mutta se ei tuntenut häntä. Hän tuli omaan maailmaansa, mutta hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan. Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, kaikille, jotka uskovat häneen. He eivät ole syntyneet verestä, eivät ruumiin halusta, eivät miehen tahdosta, vaan Jumalasta. Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me saimme katsella hänen kirkkauttaan, kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa. Hän oli täynnä armoa ja totuutta.