12.07. Onneksi olkoon: Hermanni, Herkko, Herman | Palaute
Vuosaaren kirkko

Kauneimmat Joululaulut messu Vuosaaren kirkossa | Pyhä perhe

Vuosaaren seurakunta

29.12.2019 klo 11:00 - 12:00 Vuosaaren kirkko, Satamasaarentie 7, 00980 Helsinki

Kauneimpien Joululaulujen messu Vuosaaren kirkossa sunnuntaina 29.12. klo 11. Liturgia Tiina Ahonen, saarna Lauri Holma, musiikki Eeva Jurmu, viulu Beata ja Oona Telkki.

Tule hiljentymään sanan ja ehtoollisen äärelle, ja laulamaan Kauneimpia Joululauluja. Päivän aiheena on Pyhä perhe.

Kauneimmat Joululaulut on yhteislaulua jouluilon puolesta ja lähetystyön hyväksi. Tilaisuudessa kerätään kolehti kehitysmaiden lasten hyväksi Suomen Lähetysseuran kautta tehtävään työhön.

Herra, sinä olet minun Jumalani! Sinun korkeuttasi laulan, sinun nimeäsi ylistän, sillä sinä toteutit ihmeellisen suunnitelman.

Tätä pyhäpäivää sanotaan pyhän perheen ja myös Simeonin ja Hannan sunnuntaiksi. Simeon oli vanha ja hurskas mies, joka odotti Messiasta saapuvaksi. Hanna puolestaan oli iäkäs naisprofeetta. He olivat odottaneet Jumalan lupausten täyttymistä. Jerusalemin temppeliin tuodussa pienessä Jeesus-lapsessa he näkivät uuden aikakauden käänteen. Pyhä Henki ilmoitti heille, että hän on luvattu Messias. Messiaan syntyminen tarkoitti, että Jumalan pelastussuunnitelma oli toteutumassa. Simeonin ja Hannan esimerkki kehottaa myös meitä uskomaan Jeesukseen Vapahtajanamme, silloinkin kun maailma tai toiset ihmiset eivät sitä ymmärrä.

Rukous: Jumala, auta meitä ymmärtämään, mitä olet Jeesuksessa lahjoittanut. Tee hänet meille läheiseksi ja eläväksi, niin että voimme Simeonin ja Hannan tavoin ylistää sinua Vapahtajastamme.

Evankeliumi: Luuk. 2: 33–40. Jeesuksen isä ja äiti olivat ihmeissään siitä, mitä hänestä sanottiin. Simeon siunasi heitä ja sanoi Marialle, lapsen äidille: ”Tämä lapsi on pantu koetukseksi: monet israelilaiset kompastuvat ja monet nousevat. Hänet on pantu merkiksi, jota ei tunnusteta, ja sinun omankin sydämesi läpi on miekka käyvä. Näin tulevat julki monien sisimmät ajatukset.” Siellä oli myös naisprofeetta Hanna, Asserin heimoon kuuluvan Penuelin tytär. Hän oli jo hyvin vanha. Mentyään neitsyenä naimisiin hän oli elänyt miehensä kanssa seitsemän vuotta, mutta nyt hän oli ollut leskenä jo kahdeksankymmenenneljän vuoden ajan. Hän ei poistunut temppelistä minnekään, vaan palveli Jumalaa yötä päivää paastoten ja rukoillen. Juuri sillä hetkellä hän tuli paikalle, ja hän ylisti Jumalaa ja puhui lapsesta kaikille, jotka odottivat Jerusalemin lunastusta. Kun he olivat tehneet kaiken, mitä Herran laki vaati, he palasivat Galileaan kotikaupunkiinsa Nasaretiin. Lapsi kasvoi, vahvistui ja täyttyi viisaudella, ja Jumalan armo seurasi häntä.