21.09. Onneksi olkoon: Mervi | Palaute
Viikin kirkko

Mitä kuuluu? -työpaja Malmilla

Malmin seurakunta

03.09.2019, 17:50 /  päivitetty 23.09.2019, 08:42
Oletko työikäinen malmilainen? Tai muuten kiinnostunut pohtimaan arvoja ja tekemään yhteistä hyvää kotikulmilla?
keskustelutilaisuus

Haluamme kuulla mitä kaupunkilaisen elämään kuuluu ja järjestämme syyskuussa Mitä kuuluu? -työpajoja. Samalla pääset ideoimaan yhteistä joulua muiden alueella asuvien kanssa. Toteutamme työpajat yhteistyössä Jouluradion ja Erätaukosäätiön kanssa.

Kesällä seurakunnan työntekijät ovat kulkeneet kaduilla haastattelemassa työikäisiä kaupunkilaisia heidän arjestaan, arvoistaan ja joulunvietosta. Haastatteluita on tehty kymmeniä. Nyt haluamme kuulla teiltä lisää.

Syyskuun pajoissa ääneen pääsevät he, joille seurakunta tai sen toiminta ei ole tuttua ennestään. Lisäksi mukaan kutsutaan seurakuntalaisia. kaupunginosa-aktiiveja, luottamushenkilöitä ja yhteistyökumppaneita keskustelemaan haastatteluissa esiin nousevista kysymyksistä ja suunnittelemaan yhteistä joulun aikaa alueella. Tervetuloa mukaan!


25.9. Mitä kuuluu Malmi? -paja

Kesällä seurakunnan työntekijät ovat kulkeneet kaduilla haastattelemassa työikäisiä malmilaisia ja Malmin yrittäjiä heidän arjestaan, arvoistaan ja joulunvietosta.

Nyt haluamme kuulla lisää: Kutsumme sinut paikan päälle kertomaan mitä kuuluu malmilaisen arkeen ja ideoimaan miten voimme rakentaa parempaa Malmia. Mitä kuuluu Malmi? -työpaja pidetään keskiviikkona 25.9. klo 18–20.30 Malmin kirkolla (Kunnantie 1).

Syyskuun pajassa haluamme kuulla sinulta mikä työikäisen malmilaisen elämässä on merkityksellistä, mikä ilahduttaa, mikä huolestuttaa? Mikä tuo toivoa? Mitkä arvot yhdistävät? Miten rakennetaan yhteistä hyvää vaikkapa jo ensi jouluna? Työpajan vetää kanssamme paljasjalkainen koillis-helsinkiläinen, järjestökouluttaja Salla Saarinen.

Tarjolla salaattia.

Ilmoittaudu työpajaan viimeistään ma 23.9. tästä linkistä.

Menneet pajat:


14.9. Mitä kuuluu Tapuli -lauantaibrunssi ja paja


Millainen kotipaikka Tapuli on? Mitkä arvot yhdistävät? Miten rakennetaan yhteistä hyvää vaikkapa jo ensi jouluna?

Kutsumme sinut keskustelemaan lauantaina 14.9. klo 12.30-15.00 Tapulin seurakuntakodille (Maatullinkuja 4). Tuo omat ajatuksesi yhteiseen pöytään, tarjoamme brunssin sinulle.

Haluamme kuulla mikä tapulilaisen elämässä on merkityksellistä, mikä ilahduttaa, mikä huolestuttaa? Mikä tuo toivoa? Brunssilla ääneen pääsevät Tapulin ’tavikset’, kaupunginosa-aktiivit, opiskelijat ja alueen yrittäjät. Erityisesti Tapulissa yhteistä joulun aikaa tehdään Jouluradion kanssa.


18.9. Mitä kuuluu mies? -paja

Tule keskustelemaan elämästä ja arvoista miehen näkökulmasta keskiviikkona 18.9. klo 18–20.30 Viikin kirkolle (Agronominkatu 5).

Haluamme kuulla mikä miehen elämässä on merkityksellistä. Mikä tuo toivoa? Missä ja miten miehet käsittelevät elämän perimmäisiä kysymyksiä? Ja kyllä, meitä kiinnostaa kuulla, miksi vain alle kolmasosa alueen miehistä kuuluu kirkkoon. Miksi kirkko ei kohtaa miehiä, joille eettiset arvot ovat tärkeitä? Entä onko heidän ennakkoluuloilleen oikeutusta?

Illan aikana ääneen pääsevät pääosin miehet. Keskusteluihin ovat tervetulleita kaikki. Illan vetää kanssamme viikkiläinen maallistunut perheenisä Timo Berry. Mukana keskusteluissa myös kirkkoherra. Illan aluksi syömme Viikin iltaruokaa.


15.9. Vapaaehtoisten päivä

Myös Vapaaehtoisten päivässä 15.9. yhden työpajan aiheena on joulu.

Saat lisätietoa työpajasta sähköpostiisi paria päivää ennen pajaa. Huomioithan, että paikkoja pajoissa on rajoitetusti. Jos et pääse mukaan, peruutathan osallistumisesi.

Lisätietoa: anu.merenlahti@evl.fi p. 050 5284 453 tai sari.hakuri@evl.fi p. 050 544 0554.