21.09. Onneksi olkoon: Mervi | Palaute
Viikin kirkko

Malmin seurakunta aloittaa yhteistyön Verkoston kanssa

Malmin seurakunta

28.08.2019, 10:13 /  päivitetty 28.08.2019, 14:26
Yhteisenä tavoitteena on rakentaa entistä monipuolisempaa ja tavoittavampaa seurakuntaa.
kuvassa pihlajamäen kirkko

Malmin seurakunta aloittaa syksyllä yhteistyön Verkoston kanssa. Yhteisenä tavoitteena on rakentaa entistä monipuolisempaa ja tavoittavampaa seurakuntaa.

Verkosto on luterilaisen kirkon piirissä toimiva seurakuntayhteisö, joka rakentuu messun, erilaisten pienryhmien ja tavoittavan työn varaan. Verkosto tunnetaan yhteisöllisyydestä, eri ikäisiä tavoittavasta toiminnasta, jonka keskiössä on kristillinen etsintä, sekä menevistä musiikillisista messuistaan. Yhteisö koordinoi Suomessa myös kristinuskon perusteita käsitteleviä Alfa-kursseja.

– Verkoston vahvuus on yhteyttä ja ystävyyttä korostava kulttuuri, joka puhuttelee erityisesti nuoria aikuisia ja lapsiperheitä. Myös kirkosta vieraantuneet ja maahanmuuttajat ovat löytäneet mukaan toimintaan, kuvailee Verkoston toiminnanjohtaja, pastori Marko Huhtala.

Yhteistyö Verkoston kanssa aloitetaan seurakunnan eteläisellä alueella Pihlajamäessä ja Viikissä. Syksyllä Verkosto kutsuu ihmisiä yhteisiin iltoihin, joissa pohditaan, millaista yhteisöllistä toimintaa alueelle halutaan. Verkoston toiminta perustuu vahvasti vapaaehtoisuuteen. Toiminta rakennetaan kyseisen alueen tarpeiden ja toiveiden mukaan.

– Kutsumme koolle porukkaa, jolla alamme suunnitella toimintaa. Ryhmä on avoin ja mukaan voi tulla milloin vain, Huhtala kertoo.

Kirkkoherra Heikki Arikan mukaan yhteistyö Verkoston kanssa monipuolistaa seurakunnan hengellistä elämää.

– Seurakunnassa on jo tälläkin hetkellä monenlaisia, toimivia yhteisöjä. Yhteisenä tavoitteenamme on, että yhä useampi löytää itselleen hengellisen kodin. Malmin seurakunta on iso ja seurakunnassamme pitää olla monia erilaisia tapoja elää kristittynä, Arikka toteaa.

Viime vuosina Malmin seurakunta on suunnannut toimintaansa ulospäin. Arikan mukaan yhteistyö Verkoston kanssa vahvistaa tätä työtä.

–Olemme pyrkineet tavoittamaan sellaisia ihmisiä, joita perinteinen kokoava seurakuntatyö ei ole tavoittanut. Tämän työnäyn rinnalle sopii erinomaisesti Verkoston tapainen toimija, joka rakentaa kiinteää yhteisöllisyyttä. Kansankirkollinen seurakuntavastuu on laaja. Seurakunnan pitää pyrkiä vastaamaan moninaisiin toiveisiin ja tarpeisiin.

Malmin seurakunnassa toimii tällä hetkellä monta aktiivista messuyhteisöä. Pihlajamäessä kokoontuu erityisesti kansainvälisiä ryhmiä.

– Pihlajamäessä niin seurakunta-aktiivit kuin työntekijätkin ovat rohkeita innostujia, joten uskoisin, että yhteistyö pääsee siellä hyvin käyntiin, sanoo Arikka.

Verkosto tekee Helsingissä yhteistyötä myös Munkkiniemen seurakunnan kanssa. Munkkiniemessä Verkoston messut tulkataan englanniksi, mikä Pihlajamäessä toteutuessaan monipuolistaisi entisestään alueen kansainvälistä messutarjontaa.

– Uskon, että voimme oppia Verkostolta ihmisten tavoittamisesta ja uusista tavoista tehdä työtä yhdessä. Tämä on ennen kaikkea niille, jotka haluavat ympärilleen tiiviimmän yhteisön, sanoo eteläisen alueen johtava aluepastori Elina Perttilä.

Lisätiedot:

Malmin seurakunnan kirkkoherra Heikki Arikka, heikki.arikka@evl.fi, p. 050 465 5784

Verkoston toiminnanjohtaja, pastori Marko Huhtala, marko@verkosto.net, p. 050 439 2921