18.08. Onneksi olkoon: Leevi | Palaute | På svenska | In English

Vartiokylän seurakunta

Toivonpäivän konsertit toivat hyvää mieltä

08.06.2018, 15:04 /  päivitetty 08.06.2018, 15:28

Toivonpäivän Hyvän mielen konsertit ovat tuoneet iloa ja vipinää Itä-Helsinkiin kuluneella viikolla. Konserteissa musisoinut Maria Baric Company eläinhahmoineen tartutti hyvää mieltä ja tunnelmaa kuulijoihin Vuosaaren ja Laajasalon kirkoilla sekä kaupungin monipuolisissa palvelukeskuksissa. Konserttien ohjelmisto koostui kaikille tutuista lastenlauluista ja kansanlauluista, joihin yleisön oli helppo yhtyä.

Torstaina konserttikiertueella vuorossa oli Laajasalon kirkko. Kun vuorossa oli Karhunpoika sairastaa, kuulijoita ilahdutti nukketaiteilija nallen kanssa, ja kun kajautettiin Vanhoja poikia viiksekkäitä, yleisön joukossa kiertäneet norpat saivat kuulijoiden suupielet hymyyn.

Valokuva

– Tämähän loppui aivan kesken. Olisin kuunnellut toisen mokoman, puuskahti eräs kuulija konsertin loputtua.

Konsertin jälkeen nautittiin kahvit. – Yllätyin iloisesti siitä, kuinka kiva konsertti ja vauhdikasta menoa täällä oli tarjolla, Sinikka Kuisma iloitsi. - Musiikki oli todella monipuolista, ja instrumentteja monenlaisia, kiittelivät hänen kanssaan kahvitelleet Pirkko Pelkonen ja Riitta Luhtala.

– Hienoa, että tuodaan iloa ja toivoa, kun niin usein julkisuudessa puhutaan, kuinka huonosti vanhusten asiat ovat, Pelkonen jatkoi.

Konserttikiertueen järjestivät yhteistyössä seurakunnat ja seurakuntayhtymä sekä Helsingin kaupunki. Joukolle kotihoidon asiakkaita oli järjestetty kuljetus konsertteihin.

Laajasalon kirkossa paikalla olleiden kuulijoiden lisäksi kaupunki välitti konsertin virtuaaliyhteydellä koteihin noin kymmenelle kotihoidon asiakkaalle. Näin oli mahdollista tuoda hyvää mieltä niillekin, joilla ei ole mahdollisuutta itse lähteä paikan päälle.

Toivonpäivässä keskeistä on muutenkin huomata iäkkäitä ihmisiä ja heidän toiveitaan, jotka usein jäävät näkymättömiin. Toivonpäivään kuuluvassa Toiveesta toteen –hankkeessa on kysytty Itä-Helsingin alueella kotihoidon iäkkäiden asiakkaiden toiveita. Toiveita on saatu niin tavaralahjoista kuin esimerkiksi pienimuotoisista retkistä. Niitä toteutetaan yhteisvoimin Metropolia-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden, seurakuntien, kaupungin ja muiden toimijoiden sekä vapaaehtoisten kanssa pitkin kesää.

EJ