10.08. Onneksi olkoon: Lauri, Lasse, Lassi | Palaute
Vartiokylän seurakunta

Musiikkia ja toiveita – Toivonpäivä tuo iloa ikäihmisille

24.05.2018, 14:18 /  päivitetty 05.10.2018, 13:50
Diakonian Toivonpäivä levittäytyy tänäkin vuonna viikon ajalle ja etenkin eri puolille Itä-Helsinkiä tuomaan iloa ikäihmisille. Musiikillisten tapahtumien lisäksi tärkeä osa Toivonpäivää on vanhusten toiveiden kuuleminen ja toteuttaminen.

Toivonpäivän tapahtumat käynnistyvät jo tiistaina 29.5 Laajasalon kirkolla. Klo 11-15 vietetään Virkistyspäivää, jossa sairaalapastori Marko Mattila puhuu aiheesta Usko voimavarana elämässä. Musiikkipedagogi Laura Juvonen musisoi ja laulattaa. Päivä päättyy ehtoollisenviettoon. Päivä sisältää lounaan ja päiväkahvit. Laajasalon kirkon osoite on Reposalmentie 13.

Hyvän mielen konsertteja

Kokonainen konserttisarja otsikolla Hyvän mielen konsertit järjestetään 4.-8.6. Esiintyjänä Maria Baric Company. Musiikki koostuu rakastetuimmista suomalaisista kansanlauluista ja ikivihreistä toivelauluista, joiden laulamiseen yleisö voi yhtyä. Konsertit ovat maksuttomia ja suunnattu erityisesti ikäihmisille. Lisäksi kahvitarjoilut.

ma 4.6. klo 13 Kontulan monipuolisessa palvelukeskuksessa, Kontukuja 5

ti 5.6. klo 13 Vuosaaren kirkolla, Satamasaarentie 7

ke 6.6. klo 13.30 Roihuvuoren monipuolisessa palvelukeskuksessa, Kettutie 8 I

to 7.6. klo 14 Laajasalon kirkolla, Reposalmentie 13

pe 8.6. klo 13.30 Myllypuron monipuolisessa palvelukeskuksessa, Myllymatkantie 4

Toiveiden pihakonsertti

Vartiokylän seurakunta puolestaan järjestää Toiveiden pihakonsertin ke 6.6. klo 13.30 Puotilan Omakotisäätiön (OKS) pihalla ja sateen sattuessa OKS-Merilän aulassa. Konsertissa musisoivat muusikot Mimmi Laaksonen ja Teri Mantere. Ohjelmisto koostuu OKS:n asukkaiden toivekappaleista. Konsertti on kaikille avoin ja maksuton. Osoite on Puotilantie 3.

Toiveesta toteen

Tapahtumien lisäksi Itä-Helsingin alueella kerätään kotihoidon iäkkäiden asiakkaiden toiveita. Ideana on kuulla heidän omia ajatuksiaan ja toiveitaan, juuri sellaista jota he toivoisivat itselleen, ja niitä toteuttamalla pyrkiä etenkin lievittämään heidän yksinäisyyttään. Viime vuonna saatiin toiveita esimerkiksi torikahveista ja uusista kahvikupeista. Toiveita toteutetaan yhteisvoimin seurakuntien, kaupungin ja muiden toimijoiden sekä vapaaehtoisten kanssa lokakuun Vanhusten viikkoon asti.

Toivonpäivä on saanut alkunsa Itä-Helsingin seurakuntien diakoniatyössä vuonna 2015. Toivonpäivä nostaa esiin etenkin ikäihmisten unelmia, toiveita ja tarpeita ja pyrkii sitä kautta luomaan toivoa ja elämäniloa. Yhteistyössä on mukana seurakuntien ja seurakuntayhtymän lisäksi Helsingin kaupunki ja monia muita alueen toimijoita.