15.08. Onneksi olkoon: Marjatta, Marja, Jaana, Marjo, Marita, Marjut, Marianne, Maritta, Marjaana, Marjukka, Marianna, Jatta | Palaute
Vartiokylän seurakunta

Vartsikan riparit 2020

Vartiokylän seurakunta

14.05.2020, 09:10
Rippikoulu on seikkailu, jossa on mahdollisuus tutustua omaan itseen, riparikavereihin, uskoon ja omaan kotiseurakuntaasi.

HUOM! KORONAN VAIKUTUKSET VARTIOKYLÄN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUIHIN:

Hallituksen, piispojen ja Vartiokylän seurakunnan kirkkoherran suosituksen ja päätöksen mukaan pääsemme myös yön yli kestäville leirijaksoille. Näin ollen lähdemme leireille. Jee! Muut leirit toteutuvat suunnitellusti, mutta Kivisaaren leirikeskus ei ole valitettavasti käytössä koko kesänä. Siellä ei voida taata riittävää hygieniatasoa. Tästä syystä olemme saaneet korvaavaan leirivuoron Kivisaaren riparille syyslomaksi. Leiri pidetään Kuggomissa 10.-17.10.


On tärkeää tiedostaa, että pandemian takia tilanteet niin kesän osalta kuin syksyn konfirmaatioiden osalta voivat muuttua nopeallakin aikataululla. Seuraamme asiaa tiiviisti täällä seurakunnassa ja teemme tarvittavia muutoksia myös rippikoulujen osalta. Tiedotamme teitä aktiivisesti tilanteiden edetessä. Toivottavasti jaksatte ymmärtää tämän epävarmuuden, jonka kanssa joudumme nyt elämään.

Jos kesän leirijaksolle osallistuminen on hankalaa, olethan yhteydessä rippikoulupappi Kartsuun. Ripari on mahdollista käydä myös päivärippikouluna. Se järjestetään Vartiokylän kirkolla 8.-14.6.

Leirimuotoiset rippikoulut laskutetaan poikkeuksellisesti vasta leirijakson jälkeen!

Ole rohkeasti yhteydessä…

Riparipappi Kartsuun yleisesti rippikoulua koskevissa asioissa, esim. jos vaihdat leirimuotoisen riparin päiväripariin. Leirikohtaisiin asioihin ja kysymyksiisi vastaa leiristäsi vastaavaa työntekijä.

Kuggom 1: Karoliina ”Kartsu" Vidgrén (karoliina.vidgren@evl.fi/0503379542)

Porkkala: Hanna Järvinen (hanna.jarvinen@evl.fi/0503802027)

Kuggom 2: Satu ”Samppi” Jalava (satu.jalava@evl.fi/0503802041)

Syyslomaripari: Emilia ”Emppu” Perkiö (emilia.perkio@evl.fi/0503802037)

Tsemppiä, terveyttä ja kaikkea hyvää loppukevääseen ja kesään!

Kartsu, Emppu, Hanna, Samppi ja kesän koko riparitiimi

Tässä vielä ryhmäkohtaiset päivämäärät 2020 (Muutokset mahdollisia)

City-ripari

City-riparin konfirmaatio on siirretty la 6.6. klo 11 ja 13 Vartiokylän kirkkoon.

Ryhmästäsi ja kysymyksiisi vastaa riparipappi Kartsu 050 3379542.


Kuggom 1

- Leiristartti ma 22.6. klo 10-14.

- Leirijakso ke 24.6.- ke 1.7.

- Valokuvaus ja konfirmaatioharjoitus pe 4.9. klo 16.30 Roihuvuoren kirkossa

- Konfirmaatio la 5.9. klo 14 Roihuvuoren kirkossa.

Ryhmästäsi ja kysymyksiisi vastaa riparipappi Kartsu 050 3379542.

Porkkala

- Leiristartti ma 6.7. klo 10-14.

- Leirijakso ke 8.-15.7.

- Valokuvaus ja konfirmaatioharjoitus pe 4.9. klo 17.30 Roihuvuoren kirkossa

- Konfirmaatio su 6.9. klo 13 Roihuvuoren kirkossa.

Ryhmästäsi ja kysymyksiisi vastaa kanttori Hanna 0503802027.

Kuggom 2

- Leiristartti ma 27.7. klo 10-14.

- Leirijakso ke 29.7.- ke 5.8.

- Valokuvaus ja konfirmaatioharjoitus pe 4.9. klo 18.30 Roihuvuoren kirkossa

- Konfirmaatio su 6.9. klo 15 Roihuvuoren kirkossa.

Ryhmästäsi ja kysymyksiisi vastaa nuorisotyönohjaaja Satu "Samppi" Jalava 0503802041.

Syyslomaripari

- 8.6. klo 10-13 Kesäpäivä Vartsikan kirkolla

- Lerijakso Kuggomissa 10.-17.10.

- Konfirmaatio alustavasti su 18.10. klo 11.

Ryhmästäsi ja kysymyksiisi vastaa nuorisotyönohjaaja Emilia "Emppu" Perkiö 0503802037.

Minä-aine

Kirjoitus ja palautus leirin vetäjän ohjeiden mukaan.

OHJEET MINÄ-AINEESEEN

Kirjoita itsestäsi, voit käyttää alla olevia apukysymyksiä tai kirjoittaa vapaata tekstiä itsestäsi. Tekstin pituus 1 A4-sivu.

Millainen olet?

Kuvaile lyhyesti, miltä näytät. Mistä pidät itsessäsi? Mistä et pidä itsessäsi? Mitkä ovat hyvät luonteenpiirteesi? Entä huonot? Mitä osaat? Missä asioissa haluat kehittyä? Mistä olet huolestunut? Mikä tekee sinut onnelliseksi? Mikä saa sinut suuttumaan? Mikä sinusta on vaikeaa? Mikä saa sinut itkemään?

Perhe

Keitä kuuluu perheeseesi? Kenen kanssa olet viime aikoina tullut parhaiten toimeen? Kenen kanssa riitelet eniten? Mistä pidät vanhemmissasi ja mikä heissä ärsyttää? Millaisia sääntöjä perheessäsi on? Onko sinulla/ Haluaisitko lemmikkieläimiä? Minkä eläimen ja miksi? Mitkä asiat kotona ovat sinun vastuullasi? Mitä haluaisit muuttaa perheessänne? Mitä vanhempien arvostaminen merkitsee? Mitä hyvää löydät omasta kasvatuksestasi?

Kaverit

Ketkä ovat elämäsi tärkeimmät ihmiset? Montako kaveria sinulla on? Millaisia kaverisi ovat? Kuka on paras kaverisi? Mitä teette yhdessä? Millaisissa tilanteissa hän ärsyttää sinua? Mikä ystävyydessä on sinulle tärkeintä? Mitä tarkoittaa toisen ihmisen kunnioittaminen? Millaisen ihmisen kanssa haluaisit seurustella? Mikä ero on ystävyydellä ja seurustelulla?

Tulevaisuus

Mitä toivot tulevaisuudelta? Mitä haluaisit tehdä työksesi? Ketä ihailet? Mitä luonto merkitsee sinulle? Mikä on tavoitteesi elämässä? Mitä haluaisit muuttaa maailmassa? Miten voi tuottaa iloa toiselle ihmiselle elämässä? Millaiseksi haluaisit aikanaan kasvattaa omat lapsesi?

Seurakunta

Milloin olet ollut tekemisissä seurakunnan kanssa? Millaisia muistoja sinulla on noista tilaisuuksista? Mikä noissa tilanteissa on ollut myönteistä? Mikä on ollut hämmentävää? Kuinka paljon keskustelet kaveriesi kanssa uskonnollisista asioista? Mitä kaverisi ajattelevat kristillisestä uskosta? Entä sinä itse? Mitä toivoisit seurakunnalta?

KOTISEURAKUNTAAN TUTUSTUMINEN (muualla rippikoulun käyvät)

Ilmoittaudu rippikoulupappi Karoliinalle. Pääset tutustumaan omaan kotiseurakuntaasi käymällä seuraavissa tapahtumissa:

- PEKE joka perjantai Vartiokylän kirkolla 19-22. Valitse yksi käyntikerta.

- Messu-käynti valitsemanasi ajankohtana Vartiokylän kirkossa sunnuntaisin klo11 tai Puotilan kappelin messu torstaisin klo 18. Kerro käynnistä messun työntekijälle.

Aikuisten rippikoulu

Suunnitteletko kirkkohäitä? Odottaako kummin tehtävä? Jäikö rippikoulu aikoinaan käymättä? Aikuisrippikoulu tarkoittaa useimmiten pienessä ryhmässä käytäviä tai kahdenkeskisiä keskusteluja ja pohdintoja papin kanssa.

Aikaa rippikouluun kannattaa varata pari kuukautta. Tapaamisten määrä riippuu rippikoululaisen aiemmista tiedoista sekä hänen halustaan ja kyvystään itsenäiseen opiskeluun.

Jos haluat suorittaa rippikoulun aikuisena, ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon p. 09 2340 6400.