23.01. Onneksi olkoon: Enni, Eine, Eini | Palaute
Vanhakirkko

Yhteisvastuukeräys alkaa 2.2. – Keräyksellä tukea vanhemmuuteen

Tuomiokirkkoseurakunta

22.01.2020, 16:35 /  päivitetty 31.01.2020, 14:41
Yhteisvastuukeräys 2020 käynnistyy sunnuntaina 2. helmikuuta. Tänä vuonna keräyksellä saaduilla tuloilla on tarkoitus tukea vanhemmuutta Suomessa ja maailmalla katastrofialueilla.
Yhteisvastuu 2020

Kun vanhempi voi hyvin, lapsi voi hyvin. Tutkimusten mukaan myönteinen lapsen ja vanhemman välinen suhde edistää lapsen kokonaiskehitystä. Vanhempien yksinäisyys, stressi ja sosiaalisen tuen puute ovat riskejä tälle lapsen kehitykselle.

Tarvetta tuelle

Vanhemmat kokevat saavansa liian vähän sosiaalista tukea ja huonosti apua vanhemmuuteen liittyviin haasteisiin. Vanhempien stressiin liittyvien tutkimuksien mukaan sosiaalinen tuki auttaa vanhempia ja tukee koko perheen terveyttä. Näin koetaan erityisesti silloin, kun vanhemmilla on haasteita arjessa.

Tukea paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti

Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 40% jää Suomeen. Siitä puolet eli 20% käytetään vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin seurakunnissa. Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa. Toinen puolikas kotimaahan jäävästä tuotosta eli toinen 20% käytetään tukitoimiin, joilla vahvistetaan vanhemmuutta, mutta myös lapsen ja vanhemman välistä suhdetta eri puolilla Suomea. Kumppaneina näissä toimissa ovat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry. Tukimuodot alkavat vuoden 2021 alusta.

Yhteisvastuukeräyksen 2020 tuotosta 60%:lla tuetaan erityisesti naisten ja äitien koulutusta ja toimeentulomahdollisuuksien kasvattamista maailman katastrofialueilla Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Keräys avataan Tuomiokirkossa

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa keräys avataan klo 10 alkavassa Helsingin tuomiokirkon messussa, joka pidetään perhemessuna. Messun jälkeen Kryptassa on tarjolla keittolounasta ja kahvia hintaan 5e aikuinen ja 1e lapsi. Tuotto menee keräyksen hyväksi.

Jätkäsaaressa Hyvän toivon kappelissa alkaa kappelin synttäriviikko Yhteisvastuukeräyksen aloitusmessulla klo 12. Messun jälkeen myös kappelilla on keittolounasta vapaaehtoisella kahvi- ja keittomaksulla. Myynnissä myös arpoja hintaan 1e/kpl. Tuotto keräykselle.

Messuja keräyksen avajaispäivänä 2.2. myös klo 12 Mikael Agricolan kirkossa ja klo 14 Suomenlinnan kirkossa.

Valtakunnallinen keräyksen avajaisjumalanpalvelus pidetään klo 10 Turun tuomiokirkossa ja televisioidaan Yle TV1. Tasavallan presidentin keräyksen avauspuhe Yle TV1:ssä ja Radio Suomessa kello 12.

2020 Yhteisvastuu juhlii 70 vuotta jatkunutta, vuonna 1950 alkanutta taivaltaan. Osallistu tilaisuuksiin ja jaa Yhteisvastuu-kokemuksesi myös sosiaalisessa mediassa.

#YHTEISVASTUU

#SINÄRIITÄT2020

#MINÄKANNANYHTEISVASTUUTA

Lue lisää www.yhteisvastuu.fi

(Yhteisvastuukeräys/Tuomiokirkkoseurakunnan viestintä, 22.1.2020)