14.06. Onneksi olkoon: Kielo, Pihla | Palaute
Vanhakirkko

Rukouksen syli -illoissa luodaan yhteisöllisyyttä

Tuomiokirkkoseurakunta

20.07.2017, 10:38 /  päivitetty 05.07.2019, 13:35

Tuomiokirkkoseurakunta tuo tiloissaan säännöllisesti kokoontuvan artistirukousverkoston toteuttamana elokuussa Rukouksen syli -illat Vanhaan kirkkopuistoon ja Vanhaan kirkkoon. Illoissa yhdistyvät taide, yhteisöllisyys, rukous ja Jumalan kohtaaminen.

Jukka Leppilammen mukaan tarkoituksena on luoda yhdessä uudenlaista seurakuntakulttuuria ja siten yhteistä kulttuuria, jossa annetaan uskolle ja kohtaamiselle kasvot. Iltojen suunnitteluun ja toteutukseen osallistuvat hänen lisäkseen mm. joukko tunnettuja taiteilijoita, kuten Marzi Nyman, Ritva Oksanen, Olli Vuola, Pirjo Ståhle, Junnu Aaltonen ja Joonatan Rautio. Mukana iltojen toteuttamisessa on myös joukko seurakuntalaisia ja seurakunnan työntekijöitä.

Leppilampi on saanut monen muun tapaan kokea artistirukousverkoston tapaamisessa yhteisöllisyyttä, Jumalan rakkautta ja sen, miten Jumala vaikuttaa rukouksissa. Niiden kokemuksien pohjalta syntyi vähitellen ajatus rukouksen sylistä.

– Kun löydämme identiteettimme Jeesuksessa, tiedämme, ketä olemme. Se antaa arvon jokaiselle ihmiselle ilman kustannuksia. Olemme saaneet kokea yhteisöllisyyttä, jota, näin ymmärrän, kulttuurimme ja yhteiskuntamme tarvitsee juuri nyt, Leppilampi sanoo.

Torstai-illat alkavat iltakuuden maissa Vanhassa kirkkopuistossa puistoperformanssilla, jossa kuullaan ja nähdään taiteellisia esityksiä. Tarjolla on kahvin ja taiteen lisäksi myös rukousta, sillä puistossa voi jättää esirukouspyyntöjä luettavaksi illan kirkkohetkessä. Rukouksen syli -ilta jatkuu ohjelmallisella osuudella klo 19 Vanhassa kirkossa. Liturgisen psalmiteksteistä ja rukouksesta koostuva osion ja lyhyiden "ted talk" -tyyppisten puheiden jälkeen ilta huipentuu yhteiseen ehtoolliseen. Illan päätteeksi on mahdollisuus myös henkilökohtaiseen esirukoukseen.

Rukouksen syli -tilaisuudet torstai-iltaisin 3.–31.8. kello 18 alkaen Vanhassa kirkkopuistossa ja Vanhassa kirkossa (Lönnrotinkatu 6).