Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2017 > 08 >

Tule kirkolle syömään yhdessä

Tule kirkolle syömään yhdessä

30.08.2017 10:12 / päivitetty 30.08.2017 15:27

Monissa seurakunnissa eri puolilla Helsinkiä syödään yhdessä. Useimmissa seurakunnissa yhteiset ruokailut ovat myös varsin kukkaroystävällisiä eli pienellä rahallakin voi saada vatsansa täyteen.

Jos et löydä sopivaa ruokapaikkaa tästä listasta, kurkkaa vielä oman seurakuntasi nettisivut. Diakoniaruokailuja löytyy listauksen alla olevasta linkistä.

Viikin kirkolla, Agronominkatu 5

Viikin iltaruoka ke klo 17–19 (6.9.–29.11.). Vapaaehtoisten valmistama kasvisruoka kaikenkokoisille viikkiläisille ja perheille. Omakustannushinta 1 e/ henkilö.

Kahvila Blossom

Kahvila Blossom, Mikael Agricolan kirkon tiloissa, Tehtaankatu 23/Sepänkatu 4, on rauhaisa piilopaikka Punavuoressa. Unelmoimme suuria ja rakastamme musiikkia, vähän terveellisempiä herkkuja ja hyviä kohtaamisia uusien ja vanhojen tuttujen kanssa. Lisätietoa tästä.

Etelä-Haaga

Café Torpet, Kauppalantie 48 on Petruksen seurakunnan kahvila Etelä-Haagan sydämessä Helsingissä, aivan Huopalahden aseman vieressä. Meiltä löytyy erinomaista kahvia, herkullisia leivoksia ja leikkilinna perheen nuorimmille. Lounaslista myös suomeksi.

Lisätietoa Facebookista.

Oulunkylä

Yhteisöravintola Salaam

Lähi-idän herkkuja on tarjolla torstaisin klo 12–16.30 Oulunkylän kirkolla, Teinintie 10. Buffet-ravintolassa voi nauttia koko aterian tai piipahtaa kahville tai teelle. Keittiöstä vastaavat maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat. Hinta 1–10 €. Salaam on yleinen tervehdys ja tarkoittaa rauhaa. Liput: Itämainen buffetateria 1–10 e, vain käteinen käy.
Lisätietoa tästä.

Kallio ja Alppila

Alppilan kirkon brunssi

Tiesitkö että Alppilan kirkon brunssilla pöydässäsi istuu kaksinkertainen määrä ihmisiä, kun jokaista annosta kohti lahjoitetaan Kirkon Ulkomaanavun kautta toinen ateria. Tarjolla on siis kirjaimellisesti hyvää ruokaa.
Tervetuloa maistelemaan espanjalaisen huippukokkimme Manuel Sanchezin suussa sulavia burgereita ja muita herkkuja. Herkullisen ruoan lisäksi brunssilla on luvassa hyvää musiikkia & mukava tunnelma sekä hauskaa puuhaa lapsille. Seuraa Alppilan kirkon brunssin fb-sivua. Brunsseilla herkutellaan aina lauantaisin ja kattaukset ovat klo 11–12.30 ja 13–14.30. Hinta 15 € aikuiset ja 5 € lapset.

Pöytävaraukset voi tehdä osoitteeseen: alppilankirkonbrunssi@gmail.com tai numerosta p. 050 363 9575.

Alppilan kirkon kahvila, Kotkankatu 2

Alppilan kirkon kahvila pieni keidas kirkon ala-aulassa, jossa voit pysähtyä hetken ja nauttia kupillisen hyvää kahvia tai höyryävää teetä suolaisen piiraan tai makean leivonnaisen rinnalla. Suurempaan nälkään on tarjolla kokkimme Manuelin valmistama maistuva lounas. #kirkkosuklaa #kirkkolatte. Alppilan kirkon kahvila on avoinna ti-pe klo 10–15, lounas klo 11. Kahvilan tuotolla tuetaan Kirkon Ulkomaanapua.

Café Sonck 1912, Itäinen papinkatu 2

Kallion kirkon Kappelisali on kokenut muodonmuutoksen, kun Aino Ackté -klubin yhteyteen avautui upea taidekahvila. Kahvila on avoinna ti-pe klo 10–18 ja la klo 11–16.

Alppilan iltaruoka

Yhteisöruokailua tehdään yhdessä Alppilan kirkon ala-aulassa keskiviikkoisin kerran kuussa klo 17. Syksyn ruokailut: ke 6.9., 4.10. ja 1.11. klo 17. Tarjolla seuraa ja vapaaehtoisten valmistamaa kasvissoppaa 1 e hintaan. Voit poiketa samalla illan Kaikenikäisten messuun klo 18. Tule mukaan Yhteisöruokailu tehdään täysin vapaaehtoisvoimin. Tule mukaan soppa- tai someavuksi! Tied. petri.patronen@evl.fi

Lisätietoa Kallion seurakunnan ruokailuista: http://kallionseurakunta.fi/makujen-kirkko/

Lauttasaari

Kirkkokahvila Lauttasaaressa. Myllykallionrinne 1, on avoinna ma, ti, to, pe klo 10–17 ja ke klo 10–21, lounas ma–pe klo 11–13. Tarjolla lounaan lisäksi tuoreet munkkirinkilät ja korvapuustit, ruokaisat salaatit ja sämpylät, ja tavallisen kahvin lisäksi myös erikoiskahvit. Lisätietoa tästä.

Katso diakoniaruokailut ja ruokajakelut täältä.

Yhteisiin aterioihin liittyy myös kristillistä symboliikkaa. Viikin kirkon iltaruoasta ilmoitellaan Facebookissa kuvalla, jossa on viisi leipää ja kaksi kalaa.