Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2017 > 04 >

Oikeus elää -keräyksellä tuetaan turvapaikanhakijoita mielenilmauksen aikana

Oikeus elää -keräyksellä tuetaan turvapaikanhakijoita mielenilmauksen aikana

26.04.2017 09:00

Turvapaikanhakijoiden 10. helmikuuta alkanut mielenilmaus Rautatientorilla jatkuu yhä.

Mielenilmauksen tavoitteena on kiinnittää päättäjien huomio siihen, että turvapaikkakäsittelyt eivät tapahdu oikeudenmukaisesti sekä siihen, että pakkopalautukset turvattomiin maihin tulisi lopettaa. Huomiota tulisi myös kiinnittää heihin, joiden vastaanottokeskuspalvelut päättyvät.

Mielenilmausta järjestämässä ovat irakilaiset ja afganistanilaiset turvapaikanhakijat. Heidän tuekseen on liittynyt joukko huolestuneita ihmisiä, instituutioita, järjestöjä ja yrityksiä eri puolilta Suomea. Myös Helsingin seurakuntien työntekijöitä on ollut tukemassa mielenilmausta. Mielenosoitus on väkivallattomuuteen, rauhaan ja rakkauteen sekä oikeudenmukaisuuden toteutumiseen sitoutunut turvapaikanhakijayhteisön voimainponnistus.

Järjestäjät ovat kiitollisia kaikesta tuesta. Mielenilmaus tapahtuu ympärivuorokautisena Helsingin Rautatientorilla. Protestoivat turvapaikanhakijat päivystävät ulkosalla ja telttakatoksessa, vaatimattomissa oloissa.

Jos haluat osoittaa mielenilmaukselle tukesi, voit tehdä sen Oikeus elää 3 -keräyksen kautta. Lahjoitusrahalla kustannetaan turvapaikanhakijoille mielenilmaisun aikana perustarpeita, kuten teltan lämmittämiseen kaasua ja ruoanvalmistukseen brikettejä sekä jätehuoltoa.

Rahasta ei anneta henkilökohtaisia käteislahjoituksia. Jos mielenilmaus päättyy ennen lahjoitusvarojen käyttämistä loppuun, jäljelle jääneet varat käytetään turvapaikanhakijoiden ja kielteisiä päätöksiä saaneiden perustarpeiden tukemiseen Helsingissä. Keräyksen on perustanut Kotimaanavun verkkosivulle Helsingin seurakuntien erityisdiakonian johtava diakonianviranhaltija Marita Nummelin.

Osallistu keräykseen täältä: www.kotimaanapu.fi

Turvapaikanhakijoiden mielenilmaus inhimillisemmän turvapaikkapolitiikan puolesta on jatkunut Rautatientorilla Helsingissä yli kaksi kuukautta. Kuva: Peter Mustonen