Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2016 > 06 >

Turistiryhmille vierailumaksu Temppeliaukion kirkkoon

Turistiryhmille vierailumaksu Temppeliaukion kirkkoon

09.06.2016 08:27 / päivitetty 09.06.2016 09:57

Turistiryhmiltä peritään vierailumaksu Temppeliaukion kirkkoon vuoden 2017 alusta

Turistiryhmiltä peritään vierailumaksu Temppeliaukion kirkkoon vuoden 2017 alusta. Maksun suuruus on 3 euroa henkilöltä. Näin päätti Töölön seurakuntaneuvosto keskiviikkona 8.6. kokouksessaan.

Maksu peritään turistiryhmiä kiertokäynnille tuovilta matkanjärjestäjiltä. Yksittäisille matkailijoille ovet ovat auki ilmaiseksi myös jatkossa.

Turistiryhmän jäsenet saavat vierailumaksua vastaan kirkosta kertovan esitteen, pääsevät tutustumaan kirkkosaliin ja voivat käyttää kirkon wc-tiloja. Sesonkiaikoina vierailumaksu mahdollistaa myös nykyistä laajemman elävän musiikin tarjonnan. Myös yksittäiset matkailijat voivat halutessaan maksaa näistä palveluista.

Temppeliaukion kirkko on yksi Suomen suosituimmista turistinähtävyyksistä. Kirkkoon tutustui viime vuonna arviolta 615 000 matkailijaa. Heistä noin 70 prosenttia tuli ryhmän mukana ja loput 30 prosenttia yksittäisinä kävijöinä.

"Vilkkaimpina päivinä kirkossamme saattaa käydä melkein 10 000 vierasta risteilykaudella ja muina kesän sesonkiaikoina. On upeaa, että kirkkomme kiinnostaa kansainvälisestikin, mutta samalla näin suuret kävijämäärät tuovat merkittäviä kuluja kiinteistön ylläpitoon ja palvelujen tuottamiseen. Tähän asti ne on katettu pääsääntöisesti verovaroin", sanoo Töölön kirkkoherra Auvo Naukkarinen.

Osallistuminen kirkoissa järjestettyihin tapahtumiin on jatkossakin maksutonta niin Temppeliaukion kirkossa kuin muissakin kirkoissa. Poikkeuksen tekevät sellaiset konsertit, joita varten ulkopuolinen tapahtumajärjestäjä on vuokrannut tilat seurakunnalta ja kattaa konserttinsa kulut lipputuloilla.

Lisätietoja
Kirkkoherra Auvo Naukkarinen, auvo.naukkarinen@evl.fi, p. 050 357 4240

Maksu peritään turistiryhmiä kiertokäynnille tuovilta matkanjärjestäjiltä. Yksittäisille matkailijoille ovet ovat auki ilmaiseksi myös jatkossa