Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2016 > 06 >

Haagan seurakunta luopuu Hakavuoren kirkosta lokakuun alusta alkaen

Haagan seurakunta luopuu Hakavuoren kirkosta lokakuun alusta alkaen

14.06.2016 08:30 / päivitetty 14.06.2016 11:00

Haagan seurakunta joutuu luopumaan Hakavuoren kirkosta. Kirkosta luovutaan homeongelmien takia lokakuun alusta alkaen.

Hakavuoren kirkon kunnosta on valmistunut kaksi tutkimusta. Tulosten myötä on käynyt selväksi, että Hakavuoren kirkon toiminnot on siirrettävä muualle.

Kirkon huonon kunnon ja rakenneavauksissa todettujen suurten home- ja sädesienipitoisuuksien vuoksi Haagan seurakunnan seurakuntaneuvosto päätti kokouksessaan 13. kesäkuuta luopua Hakavuoren kirkosta 1. lokakuuta alkaen.

Lapsi-ja perhetyön toiminnot sekä partion toiminta siirtyvät jo elokuun puolella toisaalle Pohjois-Haagaan seurakuntayhtymän osoittamiin tiloihin. Kirkkoherranvirasto siirtyy kesän aikana Huopalahden kirkolle. Muiden Hakavuoren kirkon toimintojen osalta tehdään suunnitelmat kesän aikana.

Vuosina 2013–2014 Hakavuoren kirkkoon ei tehty peruskorjausta, vaan uusittiin talotekniikka. Korjauksen tuloksena tehostunut koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto saivat rakenteissa piilevät ongelmat esille liikkeelle. Heikentyneen sisäilman johdosta seurakuntayhtymän kiinteistöosasto tilasi nyt valmistuneet laajemmat kuntotutkimukset.

Hakavuoren kirkon menetys on seurakunnalle todella surullinen asia. Rakkaaksi tullut monitoimikirkko vaikuttavine alttarialueineen on palvellut Pohjois-Haagan asukkaita vuodesta 1963 lähtien. Kirkon peruskorjauksen annettiin viipyä liian pitkään.

Seurakunta pyrkii tiedottamaan aktiivisesti tilanteesta seurakuntalaisia sekä kaikkia Hakavuoren kirkon toimijoita.

Sunnuntaina 19. kesäkuuta Hakavuoren kirkon kello 12 messun jälkeen kirkkokahveilla keskustellaan tilanteesta. Paikalla on kirkkoherra Marja Heltelä.

Hakavuoren kirkon kuntotutkimusraportti 1 (pdf, 0.97 Mt)

Hakavuoren kirkon kuntotutkimusraportti 2 (pdf, 3.48 Mt)

Kupittaan mustatiilestä muuratun ja 1963 käyttöön vihityn Hakavuoren kirkon on suunnitellut Eevi Aho.