Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2016 > 06 >

Körttikansan radioaalloilla pääsee Herättäjäjuhlien tunnelmaan

Körttikansan radioaalloilla pääsee Herättäjäjuhlien tunnelmaan

04.07.2016 09:38 / päivitetty 22.07.2016 15:09

Körttiradio välittää herättäjäjuhlien tunnelmia Vantaalta maanantaista 4. heinäkuuta alkaen.

Monipuolisella ja herännäishenkisellä ryyditetty ohjelma ja juhlien teemat tulvivat pääkaupunkiseudulle myös radioaalloilla 107,4 MHz ja nettiradiossa http://nettiradio.net/herattajajuhlat/ koko viikon ajan ympäri vuorokauden.

Vapaaehtoisvoimin toimitettu kanava lähettää juhlien aikana eetteriin suorana lähetyksenä kaikki seurat sekä tunnelmia juhlakentältä haastatteluin sunnuntaina 10.7. kello 16 saakka.

Körttiradion tavoitteena on paitsi koota körttejä radioiden ääreen, tutustuttaa ihmisiä yhteen kirkon sisällä vaikuttavista suurimmista herätysliikkeistä, herännäisyyteen. Lähetysten toivotaan myös madaltavan kynnystä tulla paikan päälle Myyrmäen urheilupuistoon viikonvaihteessa 8.–10.7.

Tapahtumaviikolla Körttiradio lähettää musiikkivirrassa kelluvia tunnin mittaisia haastatteluohjelmia Vantaata ja herännäisyyttä esittelevin teemoin. Muutama poiminta Körttiradion ohjelmasta:

Siionin virsiä veisataan, ei lauleta

Siionin virret on Herännäisyyden virsi- ja rukouskirja, jonka virsiä ei lauleta vaan veisataan tavallisesti ilman säestystä. Säkeiden välissä olevat pitkät tauot on olennainen osa seuraperinnettä. Virren veisuu kuuluu juhlakentältä kauas ja on yksi Herättäjäjuhlien tunnusmerkeistä. Juhlien järjestelyissä vahvasti mukana ollut Helsingin piispa Irja Askola keskustelee Samuli Suonpään kanssa Siionin virsien merkityksestä nykyihmiselle.

Vuodelta 1743 peräisin olevia Siionin virsiä uudistetaan kerran sadassa vuodessa. Virsistä on levytetty monta erilaista tulkintaa. Vantaan herättäjäjuhlilla julkaistaan naisten tekemä levy Siionin tyttäret, jossa klassinen kohtaa kansanmusiikin. Levyllä esiintyvät Katariina Airas ja Laura Airola ovat Marjo Kiljusen haastateltavana.

Muusikko ja Herättäjä-yhdistyksen piirisihteeri Jaakko Löytty muistelee vaimonsa Kaija Pispan kanssa tekemäänsä Kahden maan kansalainen -laulun syntyhetkiä yhdessä Körttiradion tuottajan Jan Ahosen kanssa.

Ikävöivä usko, armon kerjäläisyys ja muita körttien puheissa vilahtelevia sanoja

Toimittaja Johannes Ijäs vie Kotimaan artikkelitoimittaja Jussi Rytkösen körtti-isien haudoille, seuratupaan ja kaljakuppilaan. Kantakirjakörtiksi itseään tituleeraava Rytkönen on luvannut ilmaista itseään niin, että jokainen kuulija ymmärtää, mitä liikkeen hengen perintöä viljelevät käsitteet tarkoittavat ja mitä on körttiläisyys.

Iltaisin kuullaan aiempien Herättäjäjuhlien seurapuheita vuosien varrelta. Äänessä ovat muun muassa edesmennyt professori Jaakko Elenius, pastori Anna-Kaisa Tenhunen, näyttelijä Taisto Reimaluoto, opiskelija Aura Raulo ja muusikko Jouko Mäki-Lohiluoma.

Mihin Körttiradion tuottaja Jan Ahonen aikoo osallistua Herättäjäjuhlilla, jos töiltään ehtii?

- Eero Raittisen ihailijana Syntisten virret -konsertti Energia Areenalla on ehdottomasti kiinnostava. Myös Peace United -futisottelu rauhan puolesta lauantaina 9.7. kello 16.45 on nähtävä. Peace United -kampanjan tavoitteena on lopettaa vastakkainasettelu kulttuurien ja uskontojen välillä. Urheilukentällä pelaa niin kirkon julkkiksia kuin turvapaikanhakijoita.

Körttiradion suorat lähetykset:

Pe 8.7. klo 18–19.15 Aattoseurat

La 9.7. klo 10.30–12.15 Vuoroveisuut & Raamattutunti

klo 15.30–16.45 Lähetysseurat

klo 18.30–19.45 Iltaseurat

Su 10.7. klo 8–9.45 Aamuseurat

klo 14–15.15 Päätösseurat

Körttiradion taajuus pääkaupunkiseudulla on 107,4 MHz.

Körttiradiota voi kuunnella myös netissä. Linkki lähetykseen löytyy ma 4.7 alkaen täältä: http://nettiradio.net/herattajajuhlat/
Tykkää, kommentoi ja kysy ohjelmista ja herännäisyydestä Körttiradion Facebook-sivuilla.

Herättäjäjuhlien juhlajumalanpalvelus televisioidaan suorana lähetyksenä Yle TV1:ssä sunnuntaina 10.7. kello 10. Messu on katsottavissa Yle Areenassa kuukauden ajan.

www.herattajajuhlat.fi
Herättäjäjuhlat Facebookissa
Herättäjäjuhlat Twitterissä
Herättäjäjuhlat Instagramissa

Körttiradion tuottaja Jan Ahonen nimeää itsensä valuvikaiseksi körtiksi. Körttiradio kuuluu sunnuntaihin 10.7. kello 16 saakka taajuudella 107,4 MHz sekä netissä.

Kuva: Antti S. Rintala