Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2016 > 06 >

Malmin hautausmaan vaahterakuja muuttuu metsätammi- ja lehtikuusikujaksi

Malmin hautausmaan vaahterakuja muuttuu metsätammi- ja lehtikuusikujaksi

04.07.2016 09:25 / päivitetty 05.08.2016 20:31

Malmin hautausmaalla sijaitsevan vaahterakujan vaahterat aiotaan korvata uusilla lajeilla. Vaahteroiden tilalle istutetaan metsätammen ja lehtikuusen taimia. Vaahterarivin kaataminen aloitetaan heinäkuun puolivälissä 18.7.

Vaahterarivin uusiminen tehdään yhdessä ja kujanteen uusiminen kahdessa vaiheessa. Hanke käynnistyy 18.7, jolloin massiiviset vanhat vaahterat kaadetaan.Vaahterakujanne korvataan metsätammilla ja samalla hautauskortteleita reunustavat pensasaidat vaihdetaan mataliksi leikattaviksi kuusiaidoiksi. Hanke toteutetaan hautausmaan arvoja kunnioittaen, mutta se aiheuttaa muutoksia Malmin hautausmaan liikennejärjestelyihin ja aiheuttaa hetkellistä meluhaittaa.

Lajin vaihtaminen tehdään alueen puustossa leviävien tautien ehkäisemiseksi. Lisäksi vaahterakujanteen ja -rivin kunto on todettu pääsääntöisesti niin huonoksi, että suuri osa puista olisi poistettava joka tapauksessa turvallisuussyistä. Uudet puulajit kestävät alueen käytön vuoksi välttämätöntä leikkaamista vaahteraa paremmin. Ne tullaan myös istuttamaan hieman kauemmaksi hautakortteleista haudankaivuutyön aiheuttamien haittojen minimoimiseksi.

550 metrin pituisen vaahterakujanteen ja 150 metrin vaahterarivin viehätys on perustunut puuston yhdenmukaisuuteen: vaahterat on istutettu kerralla ja ne ovat toistensa kanssa saman ikäisiä. Samankaltainen visuaalinen ilme aiotaan toteuttaa nyt uusimalla puusto kokonaan kerralla.

Lisätietoja:

Risto Lehto
Hautaustoimen päällikkö
09-2340 2760 (12.7.2016 alkaen)

Vaahterakujanteen vaahterat odottavat jo kaatamista. Kuva: Ella Luoma