Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2016 > 03 >

Via Crucis valtasi pitkäperjantai-iltana Helsingin keskustan kadut

Via Crucis valtasi pitkäperjantai-iltana Helsingin keskustan kadut

25.03.2016 23:06 / päivitetty 04.04.2016 08:51

Kirkon keskiaikaiseen perinteeseen pohjaavaa Via Crucis -kärsimysnäytelmää seurasi arviolta 20 000 katsojaa Helsingin ydinkeskustassa.

"Yleisöä oli valtavasti liikkeellä. Esityksessä oli lämmin, innostunut ja intensiivinen tunnelma. Huikean hieno ilta!", kertoi paikan päältä Via Cruciksen tuottaja Milla Tommila.

Yleisö muun muassa innostui huutamaan Jeesuksen vapauttamista, vaikka kärsimyshistoriassa taisi käydä toisin. Via Crucis päättyi pitkäperjantai-iltana Tuomiokirkon portaille symboliseen ristiinnaulitsemiseen.

Ville Saukkosen ohjaama ja Veli-Pekka Hännisen käsikirjoittama esitys pohti pelon olemusta ja yksilön mahdollisuutta voittaa pelon ilmapiiri. Jeesuksen roolissa nähtiin Kai Vaine ja Juudaksena Pinja Hahtola. Mukana oli myös suuri joukko ammatti- ja harrastajanäyttelijöitä.

Via Crucis -pääsiäisvaellusta esitettiin nyt 21. kerran. Via Crucis lähti liikkeelle pitkänäperjantaina 25.3. Kaisaniemen puistosta kello 21.30. Kärsimystien reitti kulki Suomen Pankin kautta Tuomiokirkolle, jossa se päättyi ristiinnaulitsemiseen.

Ekumeeninen pääsiäisvaellus Via Crucis – Ristin tie perustuu kirkon keskiaikaiseen perinteeseen. Pääsiäisnäytelmän järjestää ekumeeninen yhdistys Via Crucis – Ristin Tien Tuki ry. yhdessä Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kanssa. Työryhmä koostuu teatterin ja musiikin ammattilaisista sekä teatteriharrastajista ja seurakuntalaisista.

Via Crucis - Ristin Tien Tuki ry:n perustajia ovat Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan lisäksi Helsingin ortodoksinen seurakunta, katolinen Pyhän Henrikin seurakunta ja Fintuition ry. (Jouko H. Nissinen) sekä Helsingin ekumeeninen toimikunta. Lisäksi yhdistyksessä on Helsingin kaupungin ja Kruununhaka-Seuran edustus. Tapahtumaa tukevat taloudellisesti myös Helsingin, Espoon ja Vantaan seurakuntayhtymät sekä Johannes församling, Helsingin ortodoksinen seurakunta ja Helsingin kaupunki.


Tänä vuonna Jeesuksen roolissa nähtiin näyttelijä Kai Vaine. Kuvat: Pietari Purovaara