Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2015 > 11 >

Helsingissä jouluseimetkin ottavat kantaa

Helsingissä jouluseimetkin ottavat kantaa

24.11.2015 14:37 / päivitetty 24.11.2015 14:39

Helsingin jouluseimet tuo valokuvaaja Pekko Vasantolan seimikuvat Helsingin keskustan näyteikkunoihin 22.11.2015–6.1.2016.

Nyt nähtävänä olevat jouluseimikuvat on kuvattu viime kesänä. "Kuvillani haluan ottaa kantaa, mutta jättää silti paljon katsojan tulkinnan varaan", kertoo Pekko Vasantola tavastaan kuvata.

Jouluseimitraditiossa on aina kuvattu joulukertomusta osana sitä maailmaa, jonne seimet rakennetaan. Tänä jouluna Helsingin jouluseimet liittyy samaan perinteeseen tarkastelemalla ajassamme näkyviä ilmiöitä armon vuonna 2015. Uusi polvi luo uudet tulkinnat italialaisen Franciscus Assisilaisen 1200-luvulla kehittämään seimiperinteeseen ja vanha tuttu kertomus viedään Pekko Vasantolan kuvissa uudelle tasolle.

Vasantolan kuvasta ja valikoitujen seimihahmojen vuoropuhelusta rakennettuja seimiasetelmia löytyy Stockmannilta, Aseman Kello -liikkeistä, Raffaellosta, Nordeasta, Cafe Engelistä, Tuomiokirkosta ja Kampin kappelista.

Pekko Vasantola aloitti valokuvaamisen noin 12-vuotiaana, ja päätti samalla tulevansa valokuvaajaksi. Vasantola on opiskellut valokuvausta Pekka Halosen akatemiassa, josta hän valmistui keväällä 2014. Tällä hetkellä hän suorittaa kuvataiteilijan tutkintoa Turun Taideakatemiassa.

Helsingin Jouluseimet toteutetaan Helsingin keskustan näyteikkunoissa, kirkoissa ja seurakuntataloissa 22.11.2015–6.1.2016 jo 17. kerran.

Joulukertomuksen kuvaaminen nukkehahmoilla, kuvana tai veistoksilla on vanha kristillinen perinne. Seimiasetelmat ovat paikallisten käsityöläisten taidonnäytteitä, joissa näkyvät aikakausien erot ja alueelliset yksityiskohdat.

Helsingin jouluseimet -tapahtuman toteuttavat Helsingin luterilaiset, ortodoksiset ja katoliset seurakunnat yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa. Seimirakennelmat ovat katolista ja luterilaista perinnettä. Ortodoksit järjestävät jouluaiheisen ikoninäyttelyn.

Lisätietoja: www.jouluseimet.fi

Tämä seimi on nähtävillä Aseman kellon ikkunassa, Aleksanterinkatu 50. Hahmot ovat Kalevala-seimestä. Kuva: Pekko Vasantola