Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2015 > 11 >

Jani Toivola puhuu osallisuudesta radion iltahartauksissa

Jani Toivola puhuu osallisuudesta radion iltahartauksissa

04.11.2015 08:00

Kansanedustaja Jani Toivola (vihr.) pitää neljä radiohartautta Yle Radio 1:ssä marras-helmikuun aikana. Toivola on kutsuttu puhujaksi hartaussarjaan, jonka aiheena on ruumiin teologia.

Ensimmäinen hartaus lähetetään Radio 1:ssä keskiviikkona 4.11. kello 18.50. Toivola lähestyy aihetta osallisuuden näkökulmasta. Hän etsii vastausta kysymykseen, kuinka voisimme luoda ilmapiirin, jossa kenenkään ei tarvitsisi kantaa pelkoa tai häpeää omasta identiteetistään, kehostaan tai tarinastaan. Hän pohtii kohtaamisen, katseen, sanojen ja vaitiolon merkitystä identiteetin rakentumisessa.

"Kaikki alkaa katseesta, kohtaamisesta, sanoista tai sanomatta jättämisestä. Katsonko jokaista kohtaamaani ihmistä silmiin vai katsonko jonkun ihmisen ohi. Minkälaista arvoilmapiiriä luomme yhteiskuntana tukeaksemme tätä?" Toivola miettii.

Seuraavissa hartauksissaan Toivola käsittelee osallisuutta muun muassa perheen ja vanhemmuuden kautta sekä ikääntymisen näkökulmasta.

Jani Toivolan hartaudet kuullaan keskiviikkoisin 4.11., 2.12., 30.12. ja 3.2. kello 18.50 Yle Radio 1:ssä. Ne ovat kuultavissa myös Yle Areenassa kuukauden ajan lähetyksen jälkeen.

Muita loppuvuoden radiohartauspuhujia ovat muun muassa emeritusarkkipiispa John Vikström, lastenpsykiatri Jari Sinkkonen ja kirjailija Veli-Pekka Hänninen. (Kirkon tiedotuskeskus)

Kansanedustaja Jani Toivola (vihr.) puhuu neljässä radion iltahartaudessa.