Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2015 > 11 >

Vuoden papiksi valittiin kirkkoherra Teemu Laajasalo

Vuoden papiksi valittiin kirkkoherra Teemu Laajasalo

17.11.2015 14:53 / päivitetty 24.11.2015 14:38

Suomen kirkon pappisliiton hallitus on valinnut Vuoden papiksi 2015 Kallion seurakunnan kirkkoherran Teemu Laajasalon.

Valinta julkistettiin Pappisliiton syysvaltuuston iltajuhlassa alkuviikosta Helsingissä.

Valinnan perusteluissa todetaan, että Teemu Laajasalo on luonut uusia toimintatapoja pääkaupunkiseudun jumalanpalveluselämään ja tuonut kirkkoa myönteisesti esille julkisuudessa. Hän osaa puhutella ja koskettaa helsinkiläistä erittäin haastavassa toimintaympäristössä.

Laajasalo on toiminut kirkon ja pappien äänenä useissa televisiokeskusteluissa ja väittelyissä. Hän on nostanut kirkon esille positiivisella tavalla ja esittänyt raikkaita ja perusteltuja näkökantoja.

Laajasalo on työskennellyt pappina Helsingin ydinkeskustassa kohta 19 vuotta. Kallion kirkkoherrana hän on toiminut 2,5 vuotta ja sitä ennen Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa eri tehtävissä, erityisesti Agricolan kirkon toiminnanjohtajana ja nuorisopappina.

Laajasalo on myös kasvatustieteen tohtori. Hän on opettanut ja kouluttanut eri oppilaitoksissa ja yrityksissä.

Vuoden pappi on syntynyt Helsingissä 1974. Hän on valmistunut teologian maisteriksi Helsingin yliopistosta 1997 ja vihitty samana vuonna papiksi Helsingissä.

Vuoden papin harrastuksia ovat kitaran soitto, Korkeasaaressa käyminen ja työ. Hän on naimisissa ja hänellä on kolme lasta.

Suomen kirkon pappisliitto on ammattijärjestö, johon kuuluu noin 90 % seurakuntapapistosta. Liitto toimii jäsentensä yhdyssiteenä ja huolehtii ammattialansa identiteettiin, koulutukseen ja ammatilliseen toimintaan liittyvistä asioista sekä kansainvälisistä ammatillisista yhteyksistä. AKI on Akavan jäsen. (Kirkon tiedotuskeskus)

Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo valittiin Vuoden papiksi 2015. Kuva: Jani Laukkanen