Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2015 > 11 >

Tommi Kaleniuksen musiikkivideo soi Kirkon ulkomaanavun hyväksi

Tommi Kaleniuksen musiikkivideo soi Kirkon ulkomaanavun hyväksi

10.11.2015 09:00

Muusikko Tommi Kaleniuksen Minä itkisin -video julkaistaan tiistaina. Videolla tuetaan Kirkon ulkomaanavun keräystä pakolaisten auttamiseksi Euroopassa ja lähtömaissa.

Lähetä tekstiviesti APU numeroon 16499 ja lahjoita 10 euroa pakolaisten auttamiseksi Euroopassa sekä lähtömaissa. Auttaa voit myös osallistumalla ensi sunnuntaina 15.11. jumalanpalvelukseen, jolloin kirkoissa kerätään kolehti Kirkon ulkomaanavulle.

"Uskon siihen, että maailman muuttuu paremmaksi pienten tekojen kautta. Herätellessämme voimia, joiden kautta tapahtuu hyviä tekoja, maailma muuttuu turvallisemmaksi paikaksi kaikille elää", sanoo Lauttasaaren kirkkoherra Juha Rintamäki.

Maailmassa on kaikkiaan yli 60 miljoonaa pakolaista, turvapaikanhakijaa ja sisäistä pakolaista. Rintamäki muistuttaa, että kristillinen vieraanvaraisuus on varauksetonta ja pyyteetöntä, mutta sen ei tarvitse olla naiivia eikä sinisilmäistä. Nyt pitää herätellä niitä hyviä voimia, jotka saavat aikaan tekoja yhteisymmärrykseen eikä rajojen rakentamiseen.

"Valvokaa siis, sillä te ette tiedä päivää ettekä hetkeä. Kristityn valvominen ei tarkoita epätoivoista murehtimista, epävarmuutta ja syyllisyyttä vaan siitä muistuttamista, että olemme hereillä Jumalasuhteessamme. Tähän kuuluu vaalia ihmissuhteitamme ja pyrkiä kunnioittamaan toistamme niin kuin haluaisimme itseämme kohdeltavan", Rintamäki sanoo.

Katso lisätietoa Kirkon ulkomaanavun keräyssivuilta.

Helsingin seurakunnat ovat mukana tukemassa Kirkon ulkomaantyötä. Kuuntele ja katsele kaunis kappale tästä, jonka videomateriaali on kuvattu Unkarissa turvapaikanhakijoista.

Tommi Kaleniuksen Minä itkisin -video on kuvattu Unkarissa turvapaikanhakijoiden keskuudessa.