Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2014 > Lokakuu >

Hoivamuusikon tehtävä herätti suurta kiinnostusta

Hoivamuusikon tehtävä herätti suurta kiinnostusta

10.10.2014 10:19 / päivitetty 03.11.2014 08:28

Vartiokylän seurakunnassa oli hiljattain avoinna hoivamuusikon projektivirka, joka herätti suurta kiinnostusta niin musiikin ammattilaisissa kuin yleensäkin. Oikotien verkkopalvelussa tehtävä klikattiin auki yli 3 700 kertaa.

Hakemuksia tuli 36 hyvin erilaisista taustoista tulevilta ihmisiltä. - Ilahtuneita kommentteja ja kannustusta tämän tyyppisen uuden projektin perustamisesta on tullut laajasti. Eräs henkilö soitti Keski-Suomesta ihan vain kertoakseen, että projekti on kiinnostava ja tervetullut avaus musiikin ja diakoniatyön yhdistämiseksi, vaikka hän ei edes ole hakemassa töitä, sanoo kanttori Katri Vesanen.

- Seurakuntamme alueella on paljon hoivakoteja. Käymme niissä kerran kuukaudessa pitämässä hartauden, mutta olen nähnyt, että se on kovin harvoin ikäihmisten kannalta ja työtä toivottaisiin enemmän, hän kertoo projektin taustoista.

Ensi vuoden alussa alkavassa diakoniaprojektissa tehdään seurakunnan hoivatyötä kirkkomusiikin aarteistosta ammentaen. Kolmen vuoden projektin aikana tavoitteena on kohentaa vanhusten, sairaiden tai vaikeassa elämäntilanteessa olevien henkilöiden toimintakykyä sekä esiintymällä, laulamalla ja soittamalla heille että osallistamalla heitä musisointiin. Työ painottuu ainakin aluksi vanhainkoteihin.

Työntekijän valinta tehdään marraskuun alkupuolella.