Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2014 > Lokakuu >

Kalsareita lahjoitettiin kodittomille Narinkkatorilla

Kalsareita lahjoitettiin kodittomille Narinkkatorilla

29.10.2014 15:38 / päivitetty 03.11.2014 08:33

Kalsarikeräykseen asunnottomien hyväksi virtasi alusvaatteita viime viikolla.

Helsingin seurakuntien järjestämään keräykseen lahjoitettiin uusia, käyttämättömiä alusvaatteita, alushousuja, pitkiä kalsareita, aluspaitoja, kerrastoja, sukkia, myös pipoja ja lapasia Narinkkatorilla. Diakoniatyöntekijöiden kojuun tuotiin tavaraa keskiviikkona 29. lokakuuta kello iltaseitsemään asti.

– On ollut sykähdyttävää nähdä, miten auliisti ihmiset ovat halunneet auttaa. Alusvaatteiden tarpeen ymmärtää meistä jokainen, ja kirkon diakoniatyön kautta apu menee varmasti perille. Aito lähimmäisenrakkaus ja auttamisen ilo eivät todellakaan ole kadonneet tästä kaupungista. Lämmin kiitos kaikille lahjoittajille, sanoo Helsingin seurakuntien tapahtumakoordinaattori Kristiina Vähäkangas kiitollisin mielin.

Iltapäivään mennessä keräykseen oli tullut kokonainen rullakollinen vaatetavaraa. Myös keräyksen varapaikkaan eli Kampin kappeliin oli tuotu alusvaatteita alkuviikosta. Perjantaihin asti uusia, käyttämättömiä alusvaatteita otetaan vielä vastaan Kampin kappelilla Narinkkatorilla, jos keskiviikkona ei ehtinyt osallistua.

Uusien, käyttämättömien alusvaatteiden keräys järjestettiin seurakuntavaalien ennakkoäänestysviikolla, jolloin Narinkkatorilla ennakkoäänestyspaikan yhteydessä oli Hyvän tekemisen tori, josta alusvaatekeräys on yksi osa.

– Idea "kalsarikeräyksestä" on lähtöisin seurakuntien diakoniatyöntekijöiltä, jotka ovat huomanneet asunnottomilla olevan pulaa erityisesti vaihtoalusvaatteista. Vaikka he pääsisivätkin pesemään vaatteitaan jossakin, monesti heillä ei ole ollut vaihtaa mitään puhdasta ylle edes vaatteiden pesun ajaksi, kertoo vs. johtava diakoniatyöntekijä Ulla Mäenpää Herttoniemen seurakunnasta. Esimerkiksi Hermannin diakoniatalossa päivätuvan aukioloaikoina on ollut mahdollista pestä vaatteitaan.

Nyt tilanne koheni huomattavasti keräyksen saaman suosion ja lahjoitusten myötä. Keräyksen kautta saadut lahjoitukset jaetaan asunnottomille Myllypuron kirkolla kerran kuukaudessa järjestettävinä asunnottomien öinä perjantaina 14.11. ja 12.12. Kirkolla asunnottomat saavat ruokaa, mahdollisuuden saunomiseen ja yöpymiseen. (Sirpa Patronen/Viestintä)

Diakoni Minna Valkiainen vastaanotti keskiviikkona kodittomille lahjoitettuja kalsareita Narinkkatorilla. Keräykseen oli jo iltapäivään mennessä tuotu lähes rullakollinen vaatetavaraa. Kuva: Pekko Vasantola