Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2014 > Lokakuu >

Vaalianimaatiot innostavat äänestämään seurakuntavaaleissa

Vaalianimaatiot innostavat äänestämään seurakuntavaaleissa

06.10.2014 12:00 / päivitetty 08.10.2014 09:03

Pyhä kabinetti -animaatiosarjan ensimmäinen jakso julkaistaan MTV:n Seurakuntavaalit 2014 -verkkosivulla maanantaina 6.10. Neliosainen animaatiosarja tuo pilke silmäkulmassa esille kirkon moniäänisyyttä ja jäsenten mielipiteiden kirjoa. Tarkoitus on myös rohkaista kirkon jäseniä äänestämään syksyn seurakuntavaaleissa.

Animaatiosarjan Pyhä kabinetti on käsikirjoittanut muun muassa satiirisen Pasila-animaatiosarjan ja Kukkia ja sidontaa -elokuvan tekijäjoukoissa vaikuttanut Melli Maikkula. Animaation hahmoille äänensä antavat näyttelijät Juhani Muje, Marja Packalen, Peter Pihlström ja Katja Küttner. Sarjan jaksot julkaistaan neljänä peräkkäisenä maanantaina 6., 13., 20. ja 27.10. MTV:n verkkosivuilla: mtv.fi/seurakuntavaalit

Jaksot käsittelevät muun muassa kirkon avoimuutta sekä kysymystä samaa sukupuolta olevien mahdollisuudesta elää tasavertaisena yhteiskunnassa ja kirkossa. Kirkko on jäsentensä näköinen, ja jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa äänestämällä seurakuntavaaleissa.

"On tärkeää huomata, miten merkittävä vaikutuskanava seurakuntavaalit on kaikille. Vaalien aihepiirit liittyvät kaikkien arkeen, ei vain kirkkoon kuuluvien, sillä kirkko pitää yllä yhteiskunnallisia rakenteita tarjoamalla tukea ja toimintaa. Perheneuvonta sekä lapsi- ja nuorisotyö ovat tästä hyvät esimerkit, joille on todistetusti tilausta," kertoo seurakuntavaalien markkinointia toista kertaa työstävän mainostoimisto Sherpan toimitusjohtaja Pauli Waroma.

Sarjassa neljä eri-ikäistä pääkaupunkiseudulla asuvaa hahmoa, vaihtavat kahvikupin ääressä mielipiteitä kirkosta ja seurakuntien tavasta toimia omista näkökulmistaan käsin. Mahtuvatko avomieliset ja perinteiset kristityt, homot ja hipsterit samaan kirkkoon? Mihin kirkko rahansa käyttää? Millaiseen kirkon toimintaan ihmiset osallistuisivat? Joogamessuun vai perinteiseen sunnuntain kello 10 jumalanpalvelukseen? Autetaanko ihmisiä koti- vai ulkomailla? Onko perinteinen lähetystyö ainoa tapa viedä kirkon sanomaa eteenpäin globaalissa maailmassa?

Melli Maikkulan käsikirjoituksen taustavaikuttajina ja tilaajina toimivat Helsingin, Espoon ja Vantaan seurakunnat. Animaatiot tuotettiin yhteistyössä tallinnalaisen tuotantoyhtiön Wunderland 372:n sekä mainostoimisto Sherpan kanssa.

Ennakkoäänestys 27.–31.10.2014 ja Vaalipäivä 9.11.2014

Helsingin seurakunnat muodostavat seurakuntayhtymän. Seurakuntavaaleissa valitaan jäsenet seurakuntaneuvostoihin, joissa johdetaan paikallisseurakunnan toimintaa. Seurakuntayhtymissä valitaan lisäksi jäsenet yhteiseen kirkkovaltuustoon, joka puolestaan johtaa seurakuntayhtymää. Pääkaupunkiseudulla on lähes 1300 seurakuntavaaliehdokasta, Helsingissä 674, Espoossa 310 ja Vantaalla 313.

Seurakuntavaalien animaatiohahmojen ääninä ovat näyttelijät Juhani Muje, Marja Packalen, Peter Pihlström ja Katja Küttner. Sarjan jaksot julkaistaan neljänä peräkkäisenä maanantaina 6., 13., 20. ja 27.10.