Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2014 > Lokakuu >

Seurakunnat järjestävät kalsarikeräyksen kodittomille

Seurakunnat järjestävät kalsarikeräyksen kodittomille

10.10.2014 09:00 / päivitetty 24.10.2014 13:33

Helsingin seurakunnat järjestävät alusvaatekeräyksen asunnottomien hyväksi. Uusia, käyttämättömiä alusvaatteita, alushousuja, pitkiä kalsareita, aluspaitoja, kerrastoja, sukkia, myös pipoja ja lapasia sekä miehille että naisille saa tuoda Narinkkatorille diakoniatyöntekijöiden kojuun keskiviikkona 29.10. kello 12–19. Hygieniasyistä keräyksessä vastaanotetaan siis vain käyttämättömiä ja uusia alusvaatteita tai alusvaatekerrastoja.

– Idea "kalsarikeräyksestä" on lähtöisin seurakuntien diakoniatyöntekijöiltä, jotka ovat huomanneet asunnottomilla olevan pulaa erityisesti vaihtoalusvaatteista. Vaikka he pääsisivätkin pesemään vaatteitaan jossakin, monesti heillä ei ole ollut vaihtaa mitään puhdasta ylle edes vaatteiden pesun ajaksi, kertoo vs. johtava diakoniatyöntekijä Ulla Mäenpää Herttoniemen seurakunnasta. Esimerkiksi Hermannin diakoniatalossa päivätuvan aukioloaikoina on ollut mahdollista pestä vaatteitaan.

Uusien, käyttämättömien alusvaatteiden keräys on seurakuntavaalien ennakkoäänestysviikolla, jolloin Narinkkatorilla ennakkoäänestyspaikan yhteyteen järjestetään Hyvän tekemisen tori, josta alusvaatekeräys on yksi osa. Jos keräykseen ei voi osallistua juuri keskiviikkona 29.10. voi lahjoituksensa viedä tuolla viikolla Kampin kappelille. Lahjoituspakkauksen tai -pussin päälle tarvitaan lisäksi tieto, onko lahjoitus tarkoitettu miehelle vai naiselle sekä vaatteen tai asusteen koko.

Keräyksen kautta saadut lahjoitukset jaetaan asunnottomille Myllypuron kirkolla kerran kuukaudessa järjestettävinä asunnottomien öinä perjantaina 14.11. ja 12.12. Kirkolla asunnottomat saavat ruokaa, mahdollisuuden saunomiseen ja yöpymiseen. Myllypuron kirkko, Myllynsiipi 10, on avoinna myös valtakunnallisena asunnottomien yönä perjantaina 17.10. kello 16 alkaen.

Lisäksi asunnottomien yön tapahtumia on muun muassa Kallion kirkossa, Itäinen papinkatu 2, jossa järjestetään Ihan tavallista -keskustelutilaisuus kello 16.30–18. Mukana keskustelussa on useiden kansalaisjärjestöjen ja säätiöiden edustajia. Illassa puhutaan siitä, miksi tavallisella ihmisellä ei tavallisen elämänsä keskellä riitä raha asumiseen. Illan puheenjohtajana toimii Sanna Tiivola, Vailla vakinaista asuntoa ry:stä.

Helsingin seurakuntien erityisnuorisotyönkeskuksen Snellun nurkalla, Toinen linja 8, puolestaan tarjotaan Asunnottomien yönä 17.10. kello 17–20 Kallion kulkijoille tarjolla pientä iltapalaa. (Kirkko Helsingissä/Viestintä)

Piirros: Jaana Pusa